به گزارش هنرنیوز؛ هفته فرهنگی ایران و اتریش در خانه هنرمندان برگزار شد. در این نشست که مجید سرسنگی رئیس خانه هنرمندان و سفیر کشور اتریش، توماس بوکساوم حضور داشتند؛ بوکساوم ضمن تشکر از خانه هنرمندان برای پیشنهاد هفته فرهنگی ایران و اتریش، از توجه ایران به مشترکات و روابط فرهنگی با نقاط مختلف دنیا گفت: در گذشته برنامه های پراکنده ای در حوزه سفال و سرامیک، هنررهای تجسمی و فیلم در ایران برگزار شده است و امروز مایه خرسندی ماست که فرصتی برای اشتراک نقاط فرهنگی میان ایران و اتریش فراهم آمده و ما می توانیم در یک فرصت استثنایی بسیاری از ابعاد فرهنگی اتریش را در ایران به نمایش بگذاریم.
سفیر اتریش ادامه داد: امروز بسیاری معتقدند که اتریش ابرقدرت فرهنگ جهان است. به خصوص در زمینه موسیقی و معماری، سابقه فرهنگ ایران نیز به هزاران سال قبل باز می گردد. به یقین ایران و اتریش مشترکات فرهنگی بسیاری با یکدیگر دارند.این ملت ها صد ها سال است که با یکدیگر تبادل فرهنگی داشته اند و این روند هرگز متوقف نشده است. این امر دو شاهد تاریخی دارد یکی آن که دیوان حافظ برای اولین بار توسطز یک شرق شناس اتریشی به زبان آلمانی ترجمه شد. دوم آن که وقتی صد سال قبل مدرسه دارالفنون تأسیس شد؛ بسیاری از اساتید اتریشی در آن به تدریس مشغول شدند.
وی ادامه داد: ایران هم چنین از شرکای مهم فرهنگی ما در گفتگوی تمدن ها و موسس اصلی این گفتگوهاست. خوشحالیم که سال آینده اجلاس گفتگوی تمدن ها در وین برگزار خواهد شد. گفتگوی تمدن ها به باور ما تفکر و تمدن و اشتراک آن هاست. نیاز به تبادل دائم میان هنرمندان در کشور وجود دارد. نتایج آن در کارگاه های آموزش مشترک دیده می شود. محور گفتگوهای میان فرهنگی فلسفه ادیان، حقوق بشر، و هنرهای هفت گانه است.
سفیر کشور اتریش اضافه کرد: در حال حاظر سه هنرمند ایرانی در اتریش و سه هنرمند اتریشی در ایران اندیشه های فرهنگی خویش را از طریق هنر به اشتراک می گذارند. معرفی فرهنگ و درک متقابل فرهنگ و هنر ایران و اتریش هدف ما از برگزاری هفته فرهنگی است. فستیوال موسیقی سنتی ایرانی سال گذشته برگزار شد. سال آینده نیز فستیوال موسیقی سنتی ایران در اتریش برگزار خواهد شد. دانشجویان ایرانی به شکل گسترده در جشنواره های موسیقی اتریش شرکت می کنند.
توماس بوکساوم در ادامه افزود: هفته فرهنگی ایران و اتریش، بیست خرداد در خانه هنرمندان و هم زمان در اتریش برگزار می گردد. دو مناسبت در این هفته وجود دارد. اول، این که صدمین سالگرد پذیرش اسلام در اتریش در ایام هفته فرهنگی ایران و اتریش قرار دارد. دوم آن که صد و یکمین سالگرد تولد گوستاو کلیمت هنرمندی است که از شرق متأثر گشته است.
او ادامه داد: از دیدگاه محتوایی در هفته فرهنگی اتریش در ایران کنسرت، نمایشگاه عکس عکاسان اتریشی از ایران؛ نمایش فیلم، نمایشگاه آثار نقاشی، و دیگر مراسم فرهنگی برگزار می شود.در این هفته یک فیلمساز اتریشی در خصوص زیبایی شناسی و تهیه فیلم های کاربردی به سخنرانی می پردازد. هنرمند دیگری نیز آثار تزئینی خود را به نمایش می گذارند. هم چنین نویسنده اتریشی نیز در این هفته آثار خود را خواهد خواند.
سفیر اتریش ادامه داد: گروه موسیقی رود که از هنرمندان جوان ایرانی و مورد حمایت سفارت اتریش هستند، در این مراسم به نواختن موسیقی می پردازند. و در روزهای پایانی هفته فرهنگی اتریش در ایران دو هنرمند اتریشی مشاهدات خود را از ایران در قالب فیلم موسیقی و عکس به نمایش در خواهند آورد.
در این نشست، مجید سرسنگی رئیس خانه هنرمندان ایران ضمن ابراز خشنودی از مناسبات فرهنگی ایران و کشورهای مختلف جهان گفت: برقراری ارتباط با کشورهایی که از نظر فرهنگی صاحب تمدن غنی هستند؛ در پیشبرد اهداف فرهنگی ما بسیار پر اهمیت هستند.
وی ادامه داد: در خانه هنرمندان ایران تلاش داریم تا فعالیت فرهنگی خود با کشورهای دیگر استمرار و گسترش بخشیم. نکته مورد توجه ما رعایت ارزش های متقابل است. اتریش کشوری موثر در زمینه های فرهنگی است؛ به خصوص در معماری؛ موسیقی و ادبیات.
برگزاری هفته فرهنگی اتریش و ایران گامی متقابل برای شناسایی فرهنگ دو کشور به یکدیگر است و ازین رو هنرمندان از زمینه های فرهنگی متأثر خواهند شد. هم چنین بررسی تاریخ صد ساله اسلام در اتریش از اهداف هفته فرهنگی اتریش در ایران است. حضور اسلام در اتریش نوعی هنر منطبق با فرهنگ اسلامی را شکل داده است که تلاش ما شناساندن این هنر است.
سرسنگی اذعان داشت؛ هفته فرهنگی هند و اتریش هم زمان در خانه هنرمندان برگزار خواهد شد. این تقابل به یقین فرصتی است تا تقابل هنر غرب و شرق را ببینند.
وی در پایان تأکید کرد: برگزاری هفته های فرهنگی نشان گر فعالیت هنرمندان در گوشه و کنار دنیا طول محور تعهد بشری، انسانیت، و اخلاق است.