به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست مطبوعاتی تشریح وضعیت بازگشایی مجدد خانه سینما و مسایل مربوط به آن بعد از ظهر امروز با حضور «جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی و خبرنگاران سینمایی در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ادامه این نشست خبری شمقدری در خصوص اصلاح اساسنامه قدیمی خانه سینما اظهارداشت: اساسنامه قبلی خانه سینما منجربه تعطیلی خانه سینما شده و این اساسنامه میگوید تنها رؤسای صنوف در مجمع عمومی حق رأی دارند. اما این دوستان دوباره می خواهند از این اساسنامه قدمی در مجمع خود استفاده کنند. این در حالی است که آقای مسعود جعفری جوزانی به نمایندگی از دکتر احمدی نژاد در کمیته ۷ نفر تدوین اساسنامه جدید حضور داشتند و به این اقدام آقایان اعتراض شدیدی داشتند.
در نامهای به آقای احمدی نژاد گفتم که دوستان به توافقی که انجام شده عمل نمیکنند
وی افزود: آقای جوزانی اعتقاد داشتند که اساسنامه قدیمی یک توهین جدی است و معتقد بود اگر بنابر برگزاری مجمع عمومی براساس اساسنامه سال ۷۶ بود چرا برای اصلاح اساسنامه وقت گذاشته شد و من الان میگویم مجمع عمومی ۶ مرداد صد درصد غیرقانونی است. ضمن اینکه من در همین اتاقی که امروز شما خبرنگاران در آن حضور دارید با هیأت نظارت در بازگشایی خانه سینما و آقایان توحیدی و مختاری جلسه داشتیم و آنها صراحتاً گفتند که مجمع عمومی را بر اساس اساسنامه سال ۸۷ برگزار میکنیم .
رییس سازمان سینمایی تصریح کرد: ما دوستان را پرهیز دادیم که این کار را نکنند، اما گفتند طبق قانون کار دیگری نمیتوانیم انجام دهیم. به هرحال پس از آن جلسه هیأت نظارت بر اساس نتایجی که در جلسه حاصل شده بود نامهای را به من نوشتند و اعلام کردند دوستان تفاهمات انجام شده مبنی بر گشایش خانه سینما عمل نمیکنند و پس از آن من نامهای را ۱۷ تیر ماه به آقای رییس جمهور نوشتم و گفتم دوستان توافقی را که در حضور شما انجام شده عمل نمیکنند.
رییس جمهور درخواست کردند در کوتاهترین زمان ممکن مشکل خانه سینما حل شود
وی خاطرنشان کرد: در این نامه من اشاره کردم که با روند فعلی بعید است تا دو ماه دیگر نیز بازگشایی خانه سینما به سرانجام برسد. در ادامه بر اساس نامهای که آقای احمدینژاد به من که رسانهای هم شد ایشان درخواست کردند در کوتاهترین زمان ممکن مشکل خانه سینما حل شود که کوتاهترین زمان ظرف دو هفته بود و بر این اساس دوستان موظف بودند بر اساس چارچوب نامه ۸ بندی اقدام کنند و به ۷۲ ساعت مهلت ارائه شده برای قانونی شدن صنوف نیز توجهی نکردند و در واقع دوستان از این فرصت طلایی با کمال بیاعتنایی استفاده نکردند و کار به امروز و شرایطی کنونی کشیده شد.
شمقدری در ادامه تاکید کرد: جلسه ای که با حضور آقای احمدینژاد انجام شد به اساسنامه تدوین شده از سوی کمیته ۷ نفره اشکالات حقوقی وارد شد و ما مطرح کردیم اگر بخواهیم بر اساس اساسنامه کمیته ۷ نفره عمل کنیم احتمالاً دچار مشکلات حقوقی خواهیم شد به همین دلیل وکیل دو طرف اشکالات را برطرف کردند که سه روز به طول انجامید. این اشکالات در ۱۲ مورد بود که روی ۹ یا ۱۰ مورد آن دو طرف به اجماع رسیدند اما روی ۲ بند اختلافنظر داشتند که طبیعی است در این شرایط رأی سازمان سینمایی ارجحیت دارد.
۴۸ ساعت فرصت بسیار خوبی است تا دوستان بنشینند تا به یک تفاهم برسند
وی اضافه کرد: در مجمع عمومی ۱۹ تیر ماه نیز بندهایی از اساسنامه اصلاحی را تغییر دادند که در مرحله بعدی باید توسط هیأت نظارت بر مراکز فرهنگی و شورای فرهنگی عمومی به تصویب برسد. به هرحال بنده تلاش میکنم تا به یک اجماع برسیم و مهم این است که وقتی توافق میشود طرفین موظف باشند خود را مقید بداند تا به آن عمل کنند .
ریسس سازمان سینمایی ابرازداشت: ۴۸ ساعت فرصت بسیار خوبی است تا دوستان بنشینند تا به یک تفاهم برسند و زیر یک چتر واحد قرار گیرند. به هرحال رئیس جمهوری هم در خصوص اتفاقات یکی، دو روز اخیر چندان نظر مثبت ندارند وما هم طبیعتا نظرمان همین گونه است و انتظار داشتیم طبق نامه ۸ بندی همه چیز جلو برود . بنده با رئیس جمهور ارتباط نزدیکی دارم و اخیراً هم یک گزارش شفاهی در مورد روند اتفاقات به ایشان ارائه دادم و یک گزارش کتبی نیز بلافاصله به ایشان ارائه خواهم داد. به جد معتقدم که تمام کارهایی که تاکنون انجام داده شده در چارچوب همان توافق ۸ بندی بوده و به دلیل عدم همراهی هیأت مدیره اجرای آن با اشکال مواجه شده است.
مشکل ما نیستیم بلکه مشکل بچههای سینما هستند که با هم اختلاف نظر دارند
شمقدری در ادامه با اشاره به نامه ۸ بندی یادآور شد: من در ابتدا نامه ۷ بندی به آقای رییس جمهور ارائه دادم اما خودشان ایشان نامه را تغییر دادند که در ادامه ۸ بند شد اما عملاً بعد از اتفاقات اخیر اجرای این نامه منتفی شد چون دوستان دو بند آن را رعایت نکردند و به خودی خود تفاهمنامه منتفی شده بود. به هرحال معتقد م که مشکل ما نیستیم بلکه مشکل بچههای سینما هستند که با هم اختلاف نظر دارند این اختلافنظر برای دوره اخیر هم نیست و بخشی از آن به سال ۱۳۶۸، بخشی به سال ۱۳۷۲ و بخشی هم به اواخر دوره مدیرت سینمایی جعفری جلوه برمیگردد.
وی عنوان داشت:بر طبق روایتی که بوده در همین اتاق دوستان به یکدیگر قندان پرتاب کردند. بنابراین اینکه بگویند اختلاف بین سازمان سینمایی و خانه سینما بوده، جفا است و دلیل روشن آن هم این موضوع است که یک ماه دیگر من اینجا نیستم و باید دید آیا این اختلافات برطرف خواهد شد یا نه؟ مگر اینکه تصمیم بگیریم از مواضع خود عدول کنیم کما اینکه ما برای حل مشکل خانه سینما از مواضع خود عدول کردیم. من در جلسهای که روز پنجشنبه با آقای احمدینژاد داشتیم یک مطلب مبنایی برای من روشن شد که هنرمندان همیشه از دولتمردان میخواهند گذشت داشته باشند در حالی که باید خودشان این خصوصیات را داشته باشند و برای حل برخی از مشکلات کوتاه بیایند.
رییس سازمان سینمایی کشور در پایان این نشست مطبوعانی تاکید کرد: بنده به سهم خودم میخواهم از خیلی از مسائل بگذرم و تا جایی که قانون اجازه میدهند با دوستان معترض تفاهم کنیم اما به شرطی که دوستان بتوانند گروهی دیگر از سینماگران را در کنارشان ببینند و دنبال این نباشند تا افرادی که همیشه بودند، دوباره باشند، بنابراین باید هیأت مدیره ترکیبی از همه باشد و تا شانس لابیگری کم شود.