تئاتر را به گونه ای تولید می کنم تا مخاطبان آن تمام مردم ایران باشند
گفتگوی هنرنیوز با خیرالله تقیانی پور نویسنده و کارگردان؛
تئاتر را به گونه ای تولید می کنم تا مخاطبان آن تمام مردم ایران باشند
خیرالله تقیانی پور نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتگو با هنرنیوز گفت: قصه های ایرانی را برای همه مردم ایران به تئاتر تبدیل کنم تا مخاطب از هر جای ایران که به تماشای این تئاتر می نشیند با آن ارتباط برقرار کند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۸


خیرالله تقیانی پور نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتگو با هنرنیوز در مورد پذیرفته شدن نمایشنامه «رستاخیز غریب» در مرحله بازخوانی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: نمایشنامه «رستاخیز غریب» مانند دیگر نمایش های من از سبکی سنتی برخوردار است که این نمایشنامه بعد از ارسال به دبیرخانه خوشبختانه توانسته است تا در مرحله بازخوانی پذیرفته شود تا در ادامه وارد مرحله بازبینی شود.
وی در ادامه در خصوص این نمایشنامه و شیوه اجرایی آن اظهار داشت: نمایشنامه «رستاخیز غریب» مانند دیگر نمایشنامه های «پری»، «مرثیه وارثان ارثیه» و ... است که سبکی سنتی دارد و به بیان قصه های ایرانی با شیوه های سنتی می پردازد در حقیقت همیشه دغدغه ام از تولید تئاتر این بوده تا قصه های ایرانی را برای همه مردم ایران به تئاتر تبدیل کنم تا مخاطب از هر جای ایران که به تماشای این تئاتر می نشیند با آن ارتباط برقرار کند چرا که تئاتر برای همه مردم است و تئاترهای ما نباید تنها اتفاقاتی باشد که در یک آپارتمان در شمال شهر رخ می دهد بلکه تئاتری که برای مردم ایران تولید می شود باید به گونه ای باشد که مخاطب آن از هر شهری با آن همراه شود.
کارگردان نمایش های «روزی، گذری، روزگاری» و «پری» افزود: نمایش «روز رستاخیز» که نام آن به «همستکان» تغییر خواهد کرد برزخی است که در آئین زرتشت به این نام خوانده می شود و روایتگر قصه ای در مورد خان فاسدی است که قصد دارد تا وارد مشروطه دوم شود .
خیرالله تقیانی پور ضمن بیان اینکه اتفاقات این نمایش در زمان مشروطه دوم است خاطرنشان کرد: همیشه سعی کرده ام که نمایشنامه هایی را که می نویسم در دوران معاصر باشد و با توجه به قصه های ایرانی این نمایش ها در دوران معاصر پیش رود اما این نمایش روایتگر فضای مشروطه دوم است هنگامی که محمد علی شاه قاجار افراد را خودش برای حضور در مشروطه انتخاب می کرد.
این نویسنده در مورد تحقیقاتی که برای نگارش این نمایشنامه انجام شده گفت: برای نگارش نمایشنامه «رستاخیز غریب» مطالعاتی را انجام دادم که از جمله آن کتاب «قاجار از فتحعلی شاه تا مشروطه » و همچنین اطلاعاتی که از اینترنت به دست آوردم این نمایشنامه را نوشتم تا برای اجرا آمده شد.
وی در خصوص تمرینات این نمایش افزود: تمرینات «رستاخیز غریب» را حدود ۳ هفته ای است که در اداره تئاتر شروع کرده ایم و بازبینی ما هنوز مشخص نشده است و اما گمان می کنم بازبینی ها از ۱۵ آذر به بعد هستند و کارهایی که مشروط اعلام شده اند بازبینی آنها شروع شده است.
تقیانی پور بازیگران این نمایش را اینگونه عنوان کرد: اتابک نادری، آناهیتا همتی، مسعود حجازی مهر، شیوا مکی نیان، رضا پاپی، جواد پوریان، مصطفی ساسانی، حسین شفیعی، محمد هادی عطایی، الهه شه پرست و حسی تبریزی بازیگرانی هستند که در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.
این کارگردان در پایان تاکید داشت: ما این نمایش را برای شرکت در بخش مسابقه ایران به جشنواره ارائه دادیم اما به علت اینکه این نمایش یک اثر تاریخی سنتی است می تواند در بخش مسابقه بین الملل شکت داده شود.

کد خبر: 49973
Share/Save/Bookmark