نشست مطبوعاتی هیات مدیره خانه تئاتر و هنرمندان شاغل انجمن نمایش امروز 25 مهرماه با حضور ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر و عزت الله انتظامی و جمعی از هنرمندان در سالن اجتماعات خانه تئاتر برگزار شد.
در این نشست مریم کاظمی بازیگر و کارگردان به عنوان نماینده هنرمندان شاغل انجمن از عزت الله انتظامی، ایرج راد، آتیلا پسیانی، مهدی میامی، رضا فیاضی، بهزاد فراهانی و مصطفی عبداللهی دعوت کرد تا در خصوص حقوق و مزایا و بیمه هنرمندان انجمن نمایش صحبت کنند.
کاظمی در ابتدای این جلسه اشاره ای به حقوق وبیمه هنرمندان عضو انجمن کرد وگفت: حدود 6 سال است که از قطع حقوق ومزایا و بیمه هنرمندان انجمن نمایش می گذرد و در این مدت مدیران متعددی روی کار آمده اند و در خصوص پرداخت حقوق و مزایا و بیمه صحبت هایی می شد اما به عمل که می رسید متاسفانه این رسیدگی به دلایلی به بعد موکول می شد.
وی افزود: در این دوران آقای عظیمی مشاور اجرایی شاه آبادی از هنرمندان خواست تا 83 درصد حقوقشان را بگیرند و از دریافت 17 درصد باقی مانده بگذرندکه همه هنرمندان با این مسئله موافقت کردند که متاسفانه مثل اینکه بودجه ای که برای این کار درنظر گرفته بودند برای کارهای دیگری هزینه شد و چیزی به ما پرداخت نشد و امروز 9 ماه از این صحبت می گذرد.
این بازیگر خاطر نشان کرد: چون انجمن نمایش در حال انحلال است و نمی تواند حقوق و بیمه هنرمندان این انجمن را بدهد قرار است تا املاکی که به نام انجمن است به مزایده گذاشته شود و به فروش برسانیم تا حقوق خود را دریافت کنیم و تا کنون 6 ملک شناسایی کرده ایم که در تصرف انجمن نمایش نیست اما سند ملک به نام این انجمن است.
در ادامه آتیلا پسیانی گفت: در تمام دنیا تئاتر ملی با متمرکز کردن حداقل یک تیم مرکزی و گروه های دیگر در کنارش به شکل گیری این نوع تئاتر کمک می کند. ایده استخدامی انجمن نمایش در سال 1367از همین جا شکل گرفت که این انجمن پایه ای باشد برای تئاتر ملی.
وی اظهار داشت: تمام کشورها در تئاترشان یک گروه ثابت دارند که کشورهای دیگر را برای اجرا دعوت می کنند و انجمن نمایش هم همین قصد را داشت و گروه های زیادی در آن زمان به وجود آمد که همه فارغ التحصیل رشته های کارگردانی و بازیگری و... بودند.
عزت انتظامی نیز در این جلسه گفت: با تمام فعالیت هایی که تا به حال شده است اما تا کنون به نتیجه ای نرسیده ایم. در کشور ما هنر هنوز تعریف نشده است وحتی به ما به چشم یک کارگر نگاه نشده است چرا که کارگران هم حقوق و مزایای خود را دارند. در این خصوص باید طوماری نوشته شود هرچند که توجهی به آن نمی شود اما باز می نویسیم.
ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر خاطرنشان کرد: متاسفانه هنر به عنوان یک شغل تعریف نشده است و تا زمانی که هنر به عنوان شغل شناخته نشود چه لزومی دارد که در مورد امنیت آن صحبت شود. متاسفانه امروز نام هنر از ارگان ها و سازمان های ما برداشته می شود.
در ادامه بهزاد فراهانی تاکید کرد: اینکه هنر به رسمیت شناخته نمی شود مشکل عمیقی است. به تازگی به پیشنهاد یکی از کمیسیون های مجلس از داوود رشیدی خواسته شده تا روزی را برای روز بازیگر معرفی کنند که رشیدی برای انتخاب این روز این موضوع را با ما در میان گذاشت جالب اینجاست که این هنر را به رسمیت نمی شناسند اما روز برایش تعیین می کنند.
رضا فیاضی در این جلسه گفت: مشکل ما نا معلوم بودن افراد پشت این ماجرا هستند، مدیران متعددی روی کار آمده است اما در وضعیت ما تغییری ایجاد نشده است.
مصطفی عبداللهی کارگردان تئاتر نیز در پایان خاطرنشان کرد: در دوره ای که بیمه ما قطع شد دچار گرفتاری های زیادی شدم که به بیمه بسیار احتیاج داشتم.