جشنواره هنرهای محیطی در ضلع جنوبی پارک لاله برپاست و از دهم اسفندماه نیز عکسها و فیلمهایی از این جشنواره در دو ایستگاه تجریش و چهارراه ولیعصر مترو تهران به نمایش درآمده است.
نادعلیان هنرمند محیطی و دبیر این جشنواره درباره بازخورد برگزاری این جشنواره و واکنش مردم در برخورد با این آثار توضیح داد: مردم چندان با این آثار هنر محیطی بیگانه نیستند چون پیش از این در محیط طبیعی برای مردم به نمایش گذاشته شده است و در مترو تهران نیز علاوه بر نمایشگاه عکسهای این جشنواره متنی را همراه با توضیح آثار این جشنواره ارائه کردهایم که کمک می کند تا مردم نسبت به هنر محیطی شناخت بیشتری به دست آورند.
او در ادامه به واکنش مردم عادی با این آثار اشاره کرد و گفت: پارک لاله و مترو تهران از جمله اماکن بسیار پر رفت و آمد شهر است که مخاطب عام و خاص خواه ناخواه با این آثار برخورد دارد، مخاطبان این آثار نیز از کارتون خوابها گرفته تا اهل فرهنگ و هنر را دربر میگیرد و هر کدام از مخاطبان عام و خاص هم دیدگاه متنوعی دارند، عده ای از مردم عادی هیجانزده میشوند، عدهای از هنرمندان نیز که پیش از این تجربیات هنر جدید را دیدهاند و با آن آشنایی دارند، این آثار را تحسین میکنند. برخی نیز نکات ضعفی را در آثار این جشنواره مشاهده میکنند و با توجه به این که ماده اصلی برخی از آثار با آن چه قبلا ساخته و به نمایش درآمده مشترک است، تصور میکنند این آثار تقلیدی است و از دید برخی عموم نیز اساساً برگزاری این جشنواره نوعی پول هدر دادن است.
نادعلیان تأکید کرد: آن چه برای ما مهم بوده این است که هنر را در این قلمرو تجربه کنیم و این ظرفیت و بضاعتی است که ما داریم. او بهتر برگزار شدن این جشنواره را به نقد آثار آن و تداوم در برگزاری آن مرتبط دانست و گفت: برای اولین بار است که آثار هنر محیطی در فضای شهری تجربه میشود و مقیاس آن نیز در مقایسه با محیطهای قبلی بسیار گستردهتر و بزرگتر است.
نادعلیان بر این باور است که این هنرکم تجربه شده است و با تأکید بر ضرورت تجربه این هنر در فضای شهری درباره تخریب این آثار گفت: ما عمری دو هفتهای را برای آثار این جشنواره متصور شدهایم و ما متعهد به حفظ حداقلی آن هستیم چرا که این آثار ماندگاری طولانی ندارند و اگر بر اثر باد و باران تخریب نشوند ممکن است از سوی مردم تخریب شود، ولی شکل ایدهآل آن است که تا اردیبهشتماه این آثار پابرجا بماند.
این هنرمند محیطی با اشاره به برنامه بازدید از آثار این جشنواره برای علاقهمندان گفت: برنامه بازدید از آثار این جشنواره به همراه توضیح هنر محیطی و قابلیتهای آن برای دانشجویان و علاقهمندان امکانپذیر است که میتوان با هماهنگی این برنامه بازدید را داشته باشیم.
او همچنین از انتشار کتاب آثار این جشنواره خبر داد وگفت: آثار این جشنواره عکاسی میشود و به همراه متن توضیح هنر محیطی منتشر خواهد شد که البته کار آمادهسازی این کتاب زمانبر خواهد بود.
احمد نادعلیان درباره برگزاری دورههای آتی این جشنواره با توجه به تجارب این دوره گفت: در دوره بعدی میتوان به دو شکل مناسبتی در ایام اعیاد و سوگواریهای ملی و مذهبی فضایی را برای استفاده از هنر محیطی فراهم کرد و آن چه تاکنون به شکل غیرحرفهای در قالب هنر محیطی اجرا میشده است،شکل حرفهایتری به خود بگیرد و شکل دوم آن هم برگزاری این جشنواره به صورت ادواری است که بهترین زمان آن نیز به عقیده من اسفندماه و پیش از تعطیلات نوروز است که میتوان در قالب برنامههای استقبال از بهار از آثار هنر محیطی استفاده کرد.
جشنواره هنر محیطی تا پایان تعطیلات نوروز در ضلع جنوبی پارک لاله و ایستگاههای تجریش و چهارراه ولیعصر مترو برپاست.