مستند زندگي محمد شمس لنگرودي ساخته ميشود.
به گزارش هنر نیوز ،اين شاعر دربارهي اين فيلم به ايسنا، ميگويد، به جز فيلمبرداري در تهران و خانهي كنونياش، بخشي از فيلم در خانهي محل تولدش در لنگرود فيلمبرداري ميشود.
او دليل پذيرفتن ساخت اين مستند را پيگيري سازندهي فيلم و داشتن سناريو براي آن عنوان ميكند و ميگويد: محجلين كه سازندهي اين فيلم است، پرداختن به شعر را با نگاه تصويري درنظر دارد تا از طريق آن به زندگي من نقبي بزند.
شمس همچنين ميگويد، خيليها در اين زمينه شروع به ساختن فيلم كردند كه به جز دو سه نفر، بقيه كار را نيمه رها كردند؛ آنها كه كار را تمام كردند، يكي رامين محموديان بوده و دو نفر ديگر كه اسمشان يادش نيست؛ چون از فيلمهايشان به او نسخهاي ندادهاند.
اين شاعر و پژوهشگر كه بيستوششم آبانماه شصتمين سالروز تولدش است، چندي پيش نيز از نگارش كتاب زندگياش با نام «آنچه من از زندگي فهميدم» خبر داد.
اما سيدمحمدحسين محجلين كه سازندهي مستند «زندگي شمس لنگرودي» است، ساخت اين فيلم را مسألهاي شخصي و اداي دين به دوست داشتن عنوان ميكند و به ايسنا ميگويد: اين دوست داشتن با شعرهاي شمس شروع شد و در ارتباطي كه با شعر شمس توانستم برقرار كنم، با آن آشنا شدم.
او با اشاره به اينكه حرفهاش سينماست، ميگويد، خواسته با زبان خودش اين موضوع را به تصوير بكشد و هدفي را كه در اين كار دنبال ميكند، شايد با ديگر مستندهاي پرتره متفاوت باشد.
او ميگويد، در اين فيلم نميخواهد حكم و بيانيه صادر كند و يا ادبيات شمس را مطرح كند؛ بلكه تلاشش در جهت بهتر شناساندن شخصيت شمس لنگرودي است كه به گفتهي او، شعرهايش مثل زندگياش هستند.
محجلين با اشاره به اينكه در فيلمش با افرادي دربارهي شمس صحبت ميشود، ميگويد: در انتخاب اين افراد، شاعر بودن و نقد ادبي داشتن اهميت ندارد؛ بلكه با دوستان، اطرافيان و آشنايان شمس صحبت ميشود تا به من و مخاطب كمك كنند كه شخصيت شمس را بهتر بشناسيم. درواقع، فيلم معرفيكننده است تا نقد ادبي صرف. مثلا اگر با افرادي مانند حافظ موسوي و شهاب مقربين كه خود شاعرند، صحبت ميشود، به اين خاطر است كه دوستان شمس هستند و صحبت با آنها در راستاي شناخت شخصيت شمس است.
او با تأكيد بر اينكه كارش سينماست و نميخواهد تكرار ادبيات باشد، عنوان ميكند: ارائهي بيوگرافي در كار مستند شخصيت، كار عبثي است و يا حداقل من آن را نميپذيرم. من ميخواهم با تصويرسازي از شعرهاي شمس به شخصيت او برسم. دنبال فرم پيچيدهاي هم نيستم؛ منتها فكر ميكنم اين كار با ديگر كارهايي كه در اين زمينه شده، متفاوت است.
او با بيان اينكه اين فيلم معرفيكنندهي شخصيت شمس است تا مخاطب خودش قضاوت كند و ببيند شعرهاي او چقدر به زندگياش نزديك است، همچنين دربارهي انتخاب نام اين مستند ميگويد، نامي را انتخاب خواهد كرد كه درخور سادگي زندگي و شعر گفتن و همچنين لحن ساده و صميمي شمس باشد.
محجلين پيشتر سه فيلم داستاني كوتاه ساخته كه فيلم «آسانسور»اش در جشنوارهي فيلم كوتاه شيراز برگزيده شده و ميگويد، ساخت فيلم مستند زندگي شمس قرار است تا پايان امسال تمام شود.
محمد شمس لنگرودي متولد 26 آبانماه سال 1329 در لنگرود است و تاكنون مجموعههاي شعر «رفتار تشنگي» (1355)، «در مهتابي دنيا» (1363)، «خاكستر و بانو» (1365)، «جشن ناپيدا» (1367)، «قصيدهي لبخند چاك چاك» (1369)، «نتهايي براي بلبل چوبي» (1379)، «پنجاه و سه ترانهي عاشقانه» (1383)، «باغبان جهنم» (1383)، «ملاح خيابانها» (861386)، «لبخوانيهاي قزلآلاي من» (1389)، «رسم كردن دستهاي تو» (1389) و «ميميرم به جرم آنكه هنوز زنده بودم» (1389) را منتشر كرده است.
رمان «رژه بر خاك پوك» و مجموعهي «تاريخ تحليلي شعر نو» هم از ديگر آثار او هستند.