لابی نداشته باشی به جایی نمی‌رسی
عباس جمشیدی فر در گفتگو با هنرنیوز:
لابی نداشته باشی به جایی نمی‌رسی
عباس جمشیدی فر گفت: با نظارت درست و کار‌شناسی بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد آن‌ها می‌توانند از لابی زنی در این عرصه که در کار‌ها اتفاق می‌افتد جلوگیری کنند.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۳۶
عباس جمشیدی فر در گفتگو با هنر نیوز در باره کار‌های طنزی که در تلویزیون ساخته می‌شود این گونه اظهار نظر کرد: ابتدا این را باید گفت که طنز بیشتر در نوشتار به کار می‌رود و برای نویسنده‌ها است در بحث‌های نمایشی ما فیلم نامه یا نمایش نامه کمدی داریم. در کل کار‌های طنز ما به لحاظ کیفی در سال‌های اخیر افت کرده است. البته مشکلات مالی شاید یکی از دلایل دوستانی باشد که نتوانسته‌اند در این سال‌ها کارهای خوبی بسازند. به نظر بنده عده‌ای آمدند و کار را دست گرفته‌اند که نه کارگردان این عرصه هستند و نه نویسنده‌ای که کمدی را بشناسند و این خود می‌تواند اولین ضربه را به کارهای تلویزیونی بزند.

وی در باره بازیگرانی که به تازگی در این عرصه فعالیت می‌کنند و کمدی را هم نمی‌شناسند گفت: این افراد از بازیگرانی استفاده کردند که باز هم به عقیده من آنها کمدی را خوب نمی‌شناسند این افراد کارهایی کردند که شاید باعث از دست دادن مخاطبانمان شود. من نمی‌گویم این دوستان بازیگران بدی هستند ولی به نظرم در زمینه‌های دیگری غیر از کمدی بهتر می‌توانند ظاهر شوند. هر فردی اگر نسبت به توانایی‌های خودش آگاهی کاملی داشته باشد می‌تواند تشخیص دهد که در کجا قرار بگیرد که در روند کاری‌اش اثر بهتری داشته باشد.

این هنرمند در ادامه افزود: گرچه به این معتقدم که هر بازیگری هر نقشی را که می‌خواهد باید بتواند بازی کند. به نظرم بازیگران باید اندازه خودشان را بدانند از‌‌ همان ابتدا در نقش‌های اصلی حضور پیدا نکنند همه این‌ها برمی گردد به شناخت بازیگر از خودش. متاسفانه این اشتباهات هم از کارگردان‌ها سر می‌زند در همین ماه رمضان که گذشت سریالی از شبکه پنج پخش شد که من نمی‌دانم این سریال کمدی بود یا قرار بود هجو باشد هیچ کس در جای خودش قرار نداشت. من واقعاً متوجه نشدم که این فیلم در کدام دسته بندی قرار می‌گرفت.

بازیگر مجموعه «سه دونگ سه دونگ» در باره مسیری که کمدی در تلویزیون در این سال‌ها طی کرده است این گونه اظهار نظر کرد: کمدی ما در این سال‌ها به سمت هجو رفته است. این را بگویم که در این بین کارهایی هم بودند که خوب بود اما تعدادشان انگشت شمار بود. این وضعیت فکر می‌کنم که رو به بهبود است چون مردم هم دیگر این گونه کار‌ها را نمی‌پسندند کار‌هایی که کمدی‌اش بیشتر در کلام است و کمدی کلامی هم نا‌خودا‌گاه به سمت هجو می‌رود و تماشاگر ما دیگر با این نوع کمدی‌ها بیگانه است و او کمدی موقعیت را بیشتر دوست می دارد. شوخی‌های اجتماعی و آن چیزی که مخاطب به طور عادی روزانه با آن سر و کار داد بیشتر توجه بیننده را جلب می‌کند. این گونه همه چیز برای مخاطب واقعی و قابل باور است.

بازیگر فیلم سینمایی «خروس جنگی» با اشاره به اینکه ما نیروی متخصص داریم ولی از آن‌ها اسفاده نمی‌کنیم گفت: ما نیروی متخصص داریم اما از آن‌ها استفاده نمی‌شود و تعدادی از این نیروهای خوب هم که در تلویزیون مشغول به کار هستند خیلی کم است. رضا عطاران، سعید آقاخانی، سروش صحت و پیمان قاسم خوانی جزو این افراد هستند که برخی از آن ها دیگر در تلویزیون حضور ندارند که جای تاسف هم دارد. به جز این افراد کسانی بودند که در این حوزه فعالیت داشته‌اند و از شناخته شده‌ها هم هستند اما کار‌هایشان به نسبت کار‌های گذشته‌شان کمی ضعیف‌تر شده است و متاسفانه این روند رو به جلو برای آن‌ها اتفاق نیافتاده است.

جمشیدی فر درباره روابط و ظوابط نامعقولی که باعث ورود عده‌ای کار نابلد در این عرصه شده است گفت: متاسفانه در این حرفه این باب شده است که باید لابی زنی کرد تا بشود به جایی رسید اما کسی که کارش را بلد است هیچ وقت نمی‌آید این کار را انجام دهد و نیازی هم به این کار ندارد و اصولاً این مسیر، مسیر درستی نیست. خود مسئولین فرهنگی که در سازمان صدا و سیما فعالت می‌کنند می‌توانند ناظری باشند تا این اتفاقات در این عرصه نیافتد ناظرانی کیفی که در هر پروژه‌ای مسئولیت نظارت را بر عهده دارند می‌توانند جزو کسانی باشند که از وقوع هم چین کارهایی جلوگیری کنند. 
کد خبر: 67513
Share/Save/Bookmark