در این نشست که در موزه هنرهای معاصر تهران برپا شد؛ عبدالرضا علیپناه، احسان آقایی سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و احمد رویایی مدیر هنرستان هنرهای زیبا حضور داشتند.
در آغاز این نشست؛ آقایی ضمن بیان این نکته که نمایشگاه آثار هنرجویان هنرهای زیبا آخرین نمایشگاه سال ۹۱ است؛ گفت: در میان کشورهای خاور میانه تنها کشوری که سابقه فعالیت آکادمیک در زمینه هنر را در بیش از یک صده گذشته دارد.
سه هنرستان هنرهای زیبا، هنرستان کمال الملک و هنرستان موسیقی که سابقه طویل و طولانی در تربیت آکادمیک هنرجویان دارند. اگر بگوییم غریب به اتفاق هنرمندان بزرگ برخواسته از این هنرستان اند.
این مقام مسئول به برپایی نمایشگاهی از آثار هنرمندان دانش آموخته هنرستانهای هنرهای زیبا در موزه هنرهای معاصر تهران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه که به همت دو هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران برپا میشود، تولید آثار هنری را طی سالهای فعالیت این هنرستانها به نمایش میگذارد و دو مزیت دارد یکی آن که هنرجویان این هنرستانها شاهد آثاری از هنرمندان مطرح ایرانی هستند که دانشآموخته این هنرستانها بودهاند و اکنون آثارشان به قیمتهای بالایی در داخل و خارج از کشور فروخته میشود و رسیدن به این سطح را غیر قابل دسترس نمیدانند و دوم آن که این نمایشگاه سطح تواناییهای هنرمندان این هنرستانها را به تصویر میکشد و برای مخاطبان نیز جالب است که شاهد بازدهی هنرستانهای کشور در طول ۶۰ سال فعالیت باشند.
وی افزود: در این نمایشگاه، یادگارهایی از دانشآموختگان و معلمان هنر و فارغ التحصیلان را در خود جای میدهد. اولین آثار به جوادیپور و احمد اسفندیاری باز میگردد؛ که معلمان این مدرسه بودند و آثار فرح اصولی، مهرگان، منوچهر معتبر، نامی،تناولی و ... را به عنوان هنرمندان فارغ التحصیل در این نمایشگاه وجود دارد.
او ادامه داد: آثار این نمایشگاه در بخش هایی چون مجسمهسازی، عکس، پوستر، کاریکاتور، و نقاشی به نمایش در میآید.
در ادامه این نشست علی پناه معاون مدیر اداره ارشاد تهران درباره هنرستان های ارزشمند تهران گفت: تهران ۵ هنرستان اعم از هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران، هنرستان کمالالملک که به بزرگسالان آموزش هنری میدهد و هنرستانهای موسیقی پسران و دختراندارد که همگی بین ۵۰ تا ۷۰سال عمر دارند؛ که البته هنرستان موسیقی پسران نزدیک به یک قرن عمر دارد.
وی با اشاره به این که سال آینده تولد صد سالگی هنرستان موسیقی پسران را جشن خواهند گرفت گفت: هنرستان هنرهای زیبا یکی از مکانهاییست که به حق میتوان گفت اغلبی هنرمندان بزرگ ایران از آن فارغ التحصیل شدند. هنرمندانی چون مهرگان، تناولی، نامی و غیره نشان میدهد که هنرستان هنرهای زیبای پسران بخشی از تاریخ معاصر ایران است.
اداره ارشاد تهران تلاش زیادی کرد تا بتواند امکانات فرهنگی ایران را توسعه دهد. امسال در سعادتآباد؛ نگارخانهای به نام رسول مهر ایجاد کردیم که این روند در شهرستانهای تهران هم ادامه دارد. امیدواریم سال آینده هر یک از شهرستانها چند نگارخانه مطلوب و حرفهای داشتهباشند. ما معتقدیم گسترش فضاهای فرهنگی ارتباط عکس با آمار بزه دارد. هر چه بیشتر فرهنگ را اشاعه دهیم و فضاهای فرهنگی اضافه کنیم؛ آمار بزه پایین تر میآید. پس به دنبال گسترش این فضا ها هستیم.
در ادامه این نشست احمد آقایی درباره برنامه موزه و خارج شدن آن از برنامههای حاشیه ای و مناسبتی گفت: در دوره مدیریت دکتر شالویی تصمیم بر این شد که موزه هنرهای معاصر نقش موزهای ایفا کند و برنامه های مناسبتی را در برنامه های خود دخیل کند. اما برخی از برنامهها ملی هستند و برای برگزاری آنها به ما ابلاغ میشود و ما قادر نیستیم با تصمیمات ملی مخالفت کنیم. ما قصد داشتیم برای ایام دهه فجر برنامه ای به موازات جشنواره فجر نه مستقیماً در ارتباط با آن انجام دهیم ولی امکان این امر مهیا نشد.
مجموعهای از آثار گنجینه هنرستان هنرهای زیبای پسران به همراه آثاری از هنرجویان و دانشآموختگان این هنرستان ۲۰ اسفند در موزه هنرهای معاصر تهران روی دیوار میرود.