به گزارش هنرنیوز ، علاقمندان و دانشجویان متقاضی شرکت در این جشنواره می توانند با مطالعه کامل فراخوان جشنواره نسبت به ثبت نام در جشنواره اقدام نمایند.
شایان ذکر است سامانه ثبت نام الکترونیکی جشنواره از روز پنج شنبه ۱۱ دی ماه آماده ثبت نام از متقاضیان خواهد بود.
اکنون که در آستانه هجدهمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی هستیم ،به ضرورت بسط جریان نظری – عملی در تئاتر دانشگاهی پی برده ایم .بی تردید دانشگاهیان این آگاهی را با پشتوانه تئوریک و به مدد هفده دوره تجربه جمعی کسب کرده اند. تئاتر دانشگاهی ما را به این باور رسانده که می تواند پیشنهاد دهنده امکان ها و تثبیت نشده ها در جهت تغییر اصول پذیرفته شده و قطعی باشد .این خود نشانگر نقد و تغییر هنجار هایی است که در ما ریشه دوانده اند و در ظاهری تغیر ناپذیر به نمایش در می آیند.
تئاتر دانشگاهی با حمایت وزارت علوم و تحقیقات ،مدیران فرهنگی ،اساتید و بیش از همه کوشش دانشجویان به تولید نمایش هایی ناب و بدیع مشغول است که با امتناع از هرگونه حاشیه روی ،خواستار مواجهه و گفت و گو با مخاطب هستند .از این رو شاید بتوان دوباره سخن از نهاد نقد به میان کشید که سال هاست در فضای تئاتر کشور غیبت داشته است.
تئاتر دانشگاهی پژواک تجسد صدا های پیشین محسوب می شود و این از پاره ای جهات محتاج تشدید و تاکید است ،از این رو هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی بدون ارائه شعار ویژه ای ،وظیفه دائمی و بی پایان دبیرخانه خود را نه در انقطاع با اهداف دوره های پیشین که در انطباق و تداوم با گذشته و تثبیت جایگاه مستقل تئاتر دانشگاهی ایران می داند.
امیر مرسلی
دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران
بخش های مختلف جشنواره :
اولویت جشنواره هجدهم با آثاری ست که دغدغه ی تجربه و اکتشاف فرم های بدیع و ناب را با پشتوانه ای نظری دارند. بدیهی ست این اهداف نباید در تقابل با ارزش های بنیادین فرهنگ و جامعه ایرانی اسلامی قرار بگیرند. از این رو دبیر خانه ی جشنواره ی هجدهم با هدف حمایت و معرفی آثار فوق الذکر ، بخش های مختلف جشنواره را بدین شکل اعلام میدارد:
۱- بخش تئاتر صحنه ای
الف: مسابقه بین الملل
ب: بخش آزاد
۲- جشنواره مناطق (در ۲ منطقه از کشور)
۳- بخش تجربه های اجرا
۴- بخش مدرسان
۵- بخش رادیو تئاتر
۶- بخش مسابقه عکس و پوستر تئاتر
۷- جشنواره نمایشنامه نویسی ( جایزه استاد اکبر رادی)
۸- جشنواره مسابقه پژوهش ( جایزه دکتر فرهاد ناظر زاده کرمانی)
شرایط و ضوابط عمومی شرکت در جشنواره :
* کلیه ی متقاضیان شرکت در جشنواره باید دانشجو بوده و یا فارغ التحصیل بعد از خرداد۱۳۹۲ یکی از مراکز آموزش عالی کشور باشند. (به غیر از متقاضیان بخش مدرسان)
* هر متقاضی، تنها می تواند خواستار حضور در یکی از بخش های جشنواره باشد .
توضیح: بدیهی ست که اگر شرکت کننده ای انصراف داده و یا در بخش مورد نظر رد شده باشد میتواند بر طبق زمانبندی ارسال آثار جشنواره دربخش های دیگر شرکت نماید.
* متقاضیان شرکت دربخش ،عکس و پوستر می توانند علاوه بر این بخش در یکی از بخش های دیگر جشنواره متقاضی حضور باشند .
* با توجه به حذف بازخوانی و دریافت متون در بخش های مختلف جشنواره(به جز رادیو تئاتر) ارسال خلاصه داستان ،رویکرد و طرح اجرایی الزامیست.
* در دوره هجدهم جشنواره تئاتر دانشگاهی هیچ تمایزی میان دانشجویان رشته تئاتر و سایر رشته ها نیست و دانشجویان سراسر کشور با هم به رقابت می پردازند.
* کلیه متقاضیان می بایست در هنگام ثبت نام در سایت جشنواره ، گواهی اشتغال به تحصیل و یا کپی مدارک فارغ التحصیلی، مجوز نویسنده، مترجم و یا ناشر اثر پیشنهادی خود را بارگذاری نمایند.
توضیح: بدون داشتن اصل این مدارک مجوز بازبینی مرحله اول و یا ارزیابی اثر در هیچ بخشی برای متقاضی صادر نمیگردد.
* حجم فایل تصاویر مدارک بارگذاری شده در سایت می بایست کمتر از ۱۰۰ کیلو بایت و فایل های pdf کمتر از ۵۰۰ کیلو بایت باشد.
* هر متقاضی می تواند برای شرکت در بخش مورد نظر،تنها یک اثر را به دبیرخانه جشنواره پیشنهاد دهد .
* پس از اعلام اسامی جهت بازبینی ، هر گونه تغییر در زمینه طرح کلی نمایش و یا تعداد و ترکیب کارگردان پذیرفته نخواهد شد.
* دبیر خانه تنها یک شخص را به عنوان کارگردان می شناسد و کارگردانی مشترک پذیرفته نخواهد شد.
* تعیین مکان ، زمان و تعداد اجرای آثار حاضر در جشنواره از اختیارات دبیرخانه جشنواره بوده و بر مبنای امکانات و شرایط برگزاری جشنواره معین خواهد شد .
* مدارک و فیلم های ارسالی یا تحویلی مسترد نخواهند شد.
* دبیرخانه جشنواره خود را متعهد به همکاری و هماهنگی حضور هر بازیگر تنها در دو اجرای متفاوت می داند .
* مطابق آئین نامه جشنواره ، در هر زمان عدم صحت مدارک ارائه شده از جانب متقاضی برای دبیرخانه محرز شود، متن اثر یا اجرا حذف شده و مسئولیت کلیه ی عواقب آن برعهده ی متقاضی خواهد بود .
* به کلیه ی گروه های راه یافته به جشنواره مبلغی به عنوان کمک هزینه ی اجرا تعلق خواهد گرفت . بدیهی ست تعیین مبلغ کمک هزینه درهر بخش، از اختیارات دبیرخانه است .
* تمامی مراحل ثبت نام و اعلام دیگر جزییات فراخوان جشنواره به روش الکترونیکی میباشد و از متقاضیان خواهشمندیم به جز ارتباط های ضروری از حضوردر دبیرخانه خودداری نمایند.
* برای هر متقاضی پس از تکمیل دقیق فرم جشنواره و ثبت نام الکترونیکی در زمان مقرر، کد رهگیری ثبت نام ارسال می شود که به منزله موفقیت در ثبت نام جشنواره است.
* ایمیل و شماره تلفن همراه وارد شده در فرم توسط متقاضی پل ارتباطی آتی دبیرخانه با شرکنندگان است(کد رهگیری به ایمیل ارسال میشود). متقاضیان در مشخص کردن ایمیل و تلفن همراه خود دقت فرمایند.
* تکمیل و ارائه ی فرم شرکت در جشنواره به منزله ی پذیرش شرایط و قوانین جشنواره است .
* چنانچه موارد خاصی در این فراخوان ذکر نشده باشد ، موضوع از طریق استعلام متقاضی و مطابق تصمیم دبیرخانه جشنواره اعلام و اجرا خواهد شد .
ب . مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام الکترونیکی در جشنواره
* تکمیل فرم الکترونیکی مشخصات فردی
* تکمیل فرم الکترونیکی مشخصات اثر و بخش پیشنهادی
* ارسال خلاصه اثر ،رویکرد و طرح اثر به صورت فایل pdf
* تصویر گواهی اشتغال به تحصیل یا فراغت از آن که خطاب به دبیرخانه جشنواره هجدهم صادر شده باشد.
* تصویر مدارک نهایی فارغ التحصیلی (برای فارغ التحصیلان)
* تصویر مجوز کتبی از جانب نویسنده یا مترجم اثر با ذکر تاریخ و شماره تماس ایشان .
۱-بخش تئاتر صحنه ای
الف: مسابقه بین الملل
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با نظر به رشد و بلوغ تئاتر دانشگاهی در ایران و راه یابی آن به جشنواره های جهانی تلاش دارد بستری فراهم آورد که از این توان رقابتی دانشجویان در داخل کشور بهره گرفته شده و در راستای رسیدن به امکان مواجهه و رقابت با آثار جهانی استفاده شود. بنابر اینآثار راه یافته به این بخش با دیگر آثار دانشجویی دعوت شده از دیگر نقاط جهان به رقابت می پردازند.
* آثار برگزیده در این بخش جهت اجرا ی عموم حمایت و معرفی می شوند.
* این بخش به صورت رقابتی برگزار خواهد شد.
ب : بخش آزاد
ستاد برگزاری جشنواره هجدهم با توجه به غیبت نقد در فضای تئاتری ایران خواستار ایجاد و تقویت بستری است، که در آن گروه های شرکت کننده در این بخش به صورت غیر رقابتی تمایل به نقد ، بررسی و گفتگو دارند. دبیرحانه جشنواره این بخش را با شرایط ذیل برگزار می نماید.
* در این بخش پس از هر اجرا جلسه نقد توسط منتقدان و گروه اجرایی برگزار می گردد.
* بدیهی ست با توجه به توضیحات فوق این بخش غیر رقابتی است و تنها در پایان جشنواره آثاری که امتیاز بالاتری از نگاه منتقدان کسب نموده اند جهت اجرا عموم معرفی و حمایت مالی می شوند.
شرایط اختصاصی بخش صحنه ( مسابقه بین الملل، بخش آزاد):
* آثار متقاضی حضور در این بخش در دو مرحله بازبینی می شوند.
* آثار شرکت کننده استان های تهران و البرز در این بخش در دو مرحله بازبینی میشوند، بازبینی اول در نیمه دوم بهمن ماه۱۳۹۳ (۱۵ دقیقه از هر اثر)و بازبینی دوم در اواخرفروردین ماه سال ۱۳۹۴ به صورت کامل بازبینی می شود.
توضیح: بازبینی گروه های دیگر استان ها بر اساس شرایط بخش مناطق صورت میگیرد.
* متقاضیان حضور در بخش صحنه تئاتر (مسابقه بین الملل ، بخش ویژه) تا تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۳ بایستی فرم مربوطه در سایت جشنواره را بر اساس دستورالعمل ذکر شده تکمیل نماید و تمایل خود را برای شرکت در بخش های تعیین شده اعلام کنند.
توضیح :لازم به ذکر است که شرکت کنندگان می توانند در هر دو بخش بین الملل و آزاد متقاضی حضور باشند اما در بازبینی مرحله دوم ،اثر به تشخیص گروه بازبینی تنها در یک بخش پذیرفته خواهد شد.
* کلیه شرکت کننده ها در این بخش بایستی خلاصه داستان ،رویکرد و طرح اجرایی اثار خود را را به صورت فایل pdf در هنگام تکمیل فرم الکترونیکی و براساس دستورالعمل ذکر شده در سایت جشنواره بارگذاری نمایند.
۲- جشنواره مناطق
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف توسعه فضای تئاتر دانشگاهی در دیگر نقاط کشور و امکان تعامل ،گسترش و جذب تئاتر دانشجویی در شهرستان ها اقدام به برگزاری جشنواره تئاتر مناطق می نماید.
* دانشجویان کلیه رشته ها در همه استان های کشور (به جز تهران و البرز) می بایست فرم مربوطه را تکمیل و خلاصه داستان ،رویکرد و طرح اجرایی خود را تا ۲۵ دی ماه ۹۳ در سایت جشنواره بار گذاری نمایند.
* آثار این بخش بصورت فیلم بازبینی میشوند.
* متقاضیان موظف اند فیلم های تئاتر خود را تا مورخه ی ۷ اسفند ۹۳ بر روی لوح فشرده و به صورت کامل به دبیر خانه ارسال نمایند.
* این بخش بصورت رقابتی در دو منطقه برگزار میشود. ( منطقه ها متعاقبا اعلام خواهند شد)
* جشنواره مناطق در اواخر فروردین سال ۱۳۹۴ برگزار خواهد شد.
* گروه های برگزیده در جشنواره مناطق به شکل مستقیم وارد یکی از بخش های صحنه (مسابقه بین الملل یا بخش آزاد) می شوند.
* دبیر خانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با همکاری " خانه تئاتر دانشگاهی ایران " از اجرای عمومی کلیه ی نمایش های راه یافته به جشنواره سراسری در دانشگاه و یا شهر مبدأ حمایت خواهد کرد.
۳-تجربه های اجرا:
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران در این بخش با هدف حمایت از گروه هایی که تلاش خود را متمرکز بر استفاده از مکان هایی غیر از سالن های تئاتر برای رسیدن به تجربه ای در حوزه ی اجرا نموده اند، شرایط پذیرش آثار متقاضیان را به شرح ذیل اعلام می دارد.
* متقاضیان باید فرم مربوطه را تا پایان روز ۱۸اسفند ماه۱۳۹۳ به همراه رویکرد و طرح اجرایی به صورت فایل pdf در سایت جشنواره تکمیل و ارسال نمایند.
* بدیهی ست در این بخش متقاضیان بایستی طرح ها و رویکرد های اجرایی خود را به تفصیل شرح دهند.
* بازبینی در یک مرحله و در نیمه اول اردیبهشت سال ۱۳۹۴ و به صورت حضوری درمکان پیشنهادی متقاضی در تهران انجام می پذیرد.
* این بخش غیر رقابتی بوده و تنها یک اثر به عنوان تجربه برگزیده انتخاب و جهت اجرای عموم در همان مکان پیشنهادی معرفی خواهد شد.
* بازبینی گروه های شهرستان متقاضی شرکت در این بخش متعاقبا اعلام میگردد.
۴- بخش مدرسان دانشگاه
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف تولید و ارائه ی تجربه ی مشترک میان استادان و دانشجویان تئاتر بخش مدرسان را با شرایط ذیل برگزار می نماید.
شرایط :
* کلیه مدرسان( رسمی، حق التدریس و مدعو) از همه ی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در سراسر کشور تا تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ آمادگی خود را جهت حضور در این بخش به دبیر خانه اعلام نمایند.
* پیش شرط حضور در این بخش برگزاری ورکشاپ یا نشست تخصصی در باب رویکرد اجرایی گروه، توسط استاد مربوطه می باشد.
* نحوه بازبینی این بخش متعاقبا اعلام خواهد شد.
* این بخش به صورت غیر رقابتی خواهد بود .
* لازم به ذکر است آثاری که دارای استاندارد و کیفیت های لازم در بخش مدرسان باشند ، با توجه به مساعدت مدیر عامل خانه هنرمندان ایران ، جهت اجرای عموم در تماشاخانه ایرانشهر معرفی می گردند.
۵-بخش رادیو تئاتر
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف توجه و توسعه نمایش های رادیویی و با رویکردی تخصصی و نیز در راستای معرفی و حمایت دانشجویان علاقمند به فعالیت در این حوزه ، بخش رادیو تئاتر را با همکاری " مرکز هنرهای نمایشی رادیو " برگزار می کند.
* متقاضیان شرکت در این بخش باید پس از تکمیل فرم ثبت نام درسایت جشنواره اطلاعات مربوط به آثار خود و متن نمایشی خود را تا تاریخ ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۳ در سایت جشنواره بارگذاری کنند.
* نمایشنامه های پیشنهادی باید به صورت تخصصی و برای رادیو تنظیم شده باشند.
* کلیه پذیرفته شدگان باید پس از ثبت نام اولیه آثار تهیه شده خود را بروی لوح فشرده در ۳ نسخه برای بازشنوایی تا تاریخ ۲۰اسفند ۱۳۹۳ به دبیرخانه ارسال نمایند.
* بخش رادیو تئاتر به صورت رقابتی برگزار خواهد کرد.
۶- بخش مسابقه پوستر و عکس تئاتر
دبیرخانه هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران در راستای جذب و حمایت از عکاسان تئاتر و طراحان گرافیک، بخش مسابقه عکس و پوستر تئاتر را با شرایط زیر برگزار میکند.
بخش عکس
* این بخش به صورت رقابتی برگزار می شود.
* بخش عکس شامل آثار در زمینه تئاتر میباشد.
* متقاضیان شرکت در مسابقه عکس تئاتر می تواند حداکثر تعداد پنج عکس خود را(به صورت فایل زیپ) پس از تکمیل فرم ثبت نام در سایت جشنواره تا تاریخ ۱۵اردیبهشت۱۳۹۴ بارگذاری نمایند.
بخش پوستر
* این بخش به صورت رقابتی برگزار می شود.
* بخش پوستر تنها ویژه ی پوستر نمایش های حاضر در جشنواره بوده.
* متقاضیان حضوردراین بخش می با یست، پوستر و فایل آن را تا ۲۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ به دبیر خانه تحویل دهند.
* نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر همزمان با جشنواره برگزار خواهد شد.
* اطلاعات تکمیلی درباره نحوه ثبت نام ، حجم، کیفیت و سایز عکس های ارسالی متعاقبا در سایت جشنواره اعلام می گردد.
۷-جشنواره نمایشنامه نویسی ( جایزه استاد اکبر رادی )
دبیر خانه هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران به جهت حمایت بیشتر و امکان رویارویی انتقادی مخاطبان با متون نمایشی دانشجویان اقدام به برگزاری بخش نمایشنامه نویسی جایزه استاد اکبر رادی به صورت مستقل در مهر ماه ۹۴ می نماید.اطلاعات بیشتر در خصوص ارسال آثار دانشجویی به دبیر خانه تئاتر دانشگاهی در فراخوانی جداگانه متعاقبا اعلام میگردد.
۸-جشنواره و سمینار پژوهش
دبیر خانه ی هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران با توجه به رویکرد آکادمیک و نظری خود به صحنه تئاتر بخش تحقیق و پژوهش را به صورت مستقل در اواخر آذر ماه سال ۹۴ همزمان با هفته پژوهش برگزار میکند. اطلاعات بیشتر در خصوص ارسال آثار پژوهشی دانشجویان و برگزاری آن از طریق سایت تئاتر دانشگاهی به صورت فراخوانی جداگانه اعلام میشود.