با حضور کاشفین خارجی غار نمکدان؛
طولانیترین غارنمکی جهان به سمت جهانی شدن خیز برداشت
رییس انجمن غار وغارشناسی ایران گفت: در نیمه دوم فروردین ماه سال آینده با برگزاری کارگاه تخصصی معرفی غارنمکدان، نخستین گامهای رسمی برای تهیه پرونده مقدماتی ثبت جهانی غارنمکدان (۳N) برداشته میشود.
تاريخ : سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۷
جواد نظام دوست در گفت و گو با هنرنیوز ضمن اعلام این خبر افزود: انجمن غار وغارشناسی ایران به عنوان عضو فعال کارگروه غارشناسی کشور و نماینده فعالان حوزه طبیعت گردی در معاونت گردشگری با همکاری محققین و اساتید دانشگاه علوم و تحقیقات شیراز، دانشمندان انستیتو زمین شناسی آکادمی علوم و گروه زمینشناسی آب و ژئوفیزیک دانشگاه چارلز جمهوری چک و با حمایت معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و مدیریت منطقه آزاد قشم قرار است درنیمه دوم فروردین ماه سال آینده با برگزاری کارگاه تخصصی معرفی غارنمکدان، نخستین گامهای رسمی را برای تهیه پرونده مقدماتی ثبت جهانی غارنمکدان (۳N) مشترکا با حضور گروههای عنوان شده بردارد.
وی توضیح داد: غارنمکدان قشم به همراه ۱۹ غار دیگر طی فاصله سالهای ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۶ میلادی با همت و تلاش دانشمندانی از دانشگاه علوم و تحقیقات شیراز، محققین انستیتو زمین شناسی آکادمی علوم جمهوری چک و گروه کارست و ژئوفیزیک دانشگاه چارلز پراک،
پس از شش سفر تحقیقی و اکتشافی بلند مدت و دو سفر کوتاه مدت کشف و توانست با اختلاف طولی بیش از ۹۰۰ متر از غار مالهام در سدرم فلسطین اشغالی عنوان بزرگترین غارنمکی جهان را از آن خود کند.
او با اشاره به سفر دکتر ووو - رییس اتحادیه غارشناسی جهان و ارزیاب سازمان یونسکو- به مناسبت سی و دومین همایش زمینشناسی و نخستین کنگره علوم زمین به ایران گفت: در این سفر که تقریباً حدود یکماه پیش بود، ایشان با اعضای انجمن غار وغارشناسی دیدار کرد.
نکته جالب توجه این دیدار اصرار دکتر ووو به پیگیری پروژه ثبت جهانی غار نمکدان، و قول همکاری برای به جریان انداختن تقاضای ایران بود. نظام دوست درباره ضرورت پیگیری این موضوع تصریح کرد: در حال حاضر چند موضوع مطرح است نخست آن که آیا
غار نمکی خواهد توانست با اضافه شدن به لیست میراث جهانی،به حذف اخطار داده شده به ژئوپارک قشم کمک کند؟ دوم انعکاس اخبار بینالمللی حضور کاشفین غار میتواند ضمن برانگیختن توجه علاقهمندان داخلی و خارجی در سرعت بخشیدن مراحل ثبت جهانی تاثیر داشته باشد؟ وی همچنین ابراز امیدواری کرد: با درایت و همکاری سازمانهای ذیربط مانند سازمان میراث فرهنگی و منطقه آزاد در دولت یازدهم سرنوشت قول و قرارها به فرجام دورههای قبل دچار نشود.
او همچنین تأکید کرد: با توجه به خاصیت غارهای نمکی و کلاپس و ریزش ناگهانی آنها ممکن است خطراتی برای بازدید کنندگان آن وجود داشته باشد.
آیا فکری برای ایمنی گردشگران و پیشگیری از حوادث و احیانا" عملیات امداد رسانی در این غار شده است؟ اینها مشکلاتی است که امیدواریم با دیدگاه جدید نسبت به گردشگری ضرورت حل آن توسط مسئولان احساس شود و گامهای موثری برای حل آن برداشته شود.