حسيني: ساخت سريال مختار جسارت ميخواست كه «ميرباقري» داشت
تاريخ : دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۲۴
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت:انتخاب شخصيت مختار كه مباحث گوناگوني پيرامون وي وجود دارد و انتخاب آن جسارت ميخواهد كه در آقاي ميرباقري وجود دارد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از فارس، مراسم قدرداني از مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» شب گذشته به همت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
بنابراين گزارش، در اين مراسم سيد محمد حسيني وزير ارشاد، جواد شمقدري، عليرضا سجاديپور، داوود ميرباقري، محمود فلاح، حميد شاهآبادي، حسن اسلاميمهر، وكيلي، فريبرز عربنيا، فريبا كوثري، نسرين مقانلو، رضا رويگري، الهام حميدي و جمع ديگري از بازيگران و عوامل مجموعه تلويزيوني مختارنامه حضور داشتند.
به گزارش فارس، در ابتداي اين مراسم كه با قرائت آياتي از قرآن كريم آغاز شد صابر خراساني اشعاري در رثاي ائمه اطهار خواند و پس از آن وكيلي در سخناني گفت: اين محفل صميمي به مناسبت تجليل از عوامل تهيه و پخش سريال مختارنامه برگزار شده است و اين عوامل با لطافت خاصي كه در عرصه هنر وجود دارد توانستند بخشي از تاريخ را با هنر هفتم به تصوير بكشند.
به گزارش فارس، در اين مراسم همچنين حسيني در سخناني گفت: سعي كردهايم از اول كساني باشيم كه به سهم خودمان از عوامل تهيه و توليد سريال قدرداني كنيم و چون ايام متعلق به اباعبدالله است سعي كرديم تا در اين شبها مراسم برگزار شود. سريال «مختارنامه» مجموعه باشكوهي است. در گذشته هم سريال «امام علي(ع)» ساخته شد كه سريال ماندگاري بود و نوعي جريانسازي فرهنگي را مطرح كرد. مردم اطلاعات پراكندهاي درباره تاريخ صدر اسلام دارند، اما اين كه اين مسائل با هنرمندي مطرح شود و مردم آن را دنبال كنند ميتوانند بسيار تاثيرگذار واقع شود.
وي ادامه داد: اين كه شخصيت مختار يك فرد بزرگي است كار بسيار ارزشمندي كرده است و به مباحث تاريخي ديگر هم پرداخته و شخصيتهاي بزرگي مثل زهير كه در سريال بود، براي هر بينندهاي جاذبه دارد و اگرچه كار سختي است آن صحنه را ترسيم كردن و انتقال عواطف به بيننده و خود انتخاب شخصيت مختار كه مباحث گوناگوني پيرامون وي وجود دارد و انتخاب آن جسارت ميخواهد كه در آقاي ميرباقري وجود دارد.
وي ادامه داد: او 8 الي 9 سال درگير اين كار بود و ايشان يك ايرانگردي هم در ساخت سريال داشته است و هر كس كه از دور دستي بر آتش داشته باشد ميداند كه سريال «مختارنامه» كار فاخري است. البته درباره هر كاري نظرات مختلفي وجود دارد و كار عظيمي كه انجام ميشود نظرات گوناگوني پيرامون آن مطرح ميشود اما بيانصافي است كه اين كار بسيار تاثيرگذار را كه منحصر به مردم ما در ايران نخواهد بود را تحسين نكرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنان خود اظهار داشت: اين كار عظيم علاقمنداني هم در همه جاي دنيا به ويژه خاورميانه و كشورهاي همسايه و كشورهاي اسلامي دارد مانند كارهاي گذشته آقاي ميرباقري و حتي دولتمردان كشورهاي ديگر سريالهاي ايراني را مورد قدرداني قرار ميدهند. چنين كارهايي مضموني عالي دارد كه آنها را ميخكوب ميكند. سريال مختارنامه كار بسيار ارزندهاي است و كارهاي اين چنيني كه تاريخ اسلامي را در بر ميگيرند، مردم آنها را با مسائل و حوادث روز تطبيق ميدهند و در زندگي خود در شناخت آدمها و دشمن شناسي آنها را لمس ميكنند.البته بعضي از فرقههاي سلفي و وهابي هم مخالف سريال هستند و گفتهاند ديدن سريال جايز نيست.
وي با بيان اينكه گزارشي از مردم مصر نيز آمده بود كه فيلمها و سريالهاي ايراني در دل مردم نفوذ كردهاند و دولتمردان اين كشورها نميتوانند مانع آن شوند. چنين حركتهايي تأثير خوبي خواهد داشت و از تك تك هنرمنداني كه از خلق اين آثار تلاش كردهاند قدرداني ميكنم.
حسيني در ادامه تصريح كرد: شخصيت مختار را خودتان بهتر ميشناسيد، او شخصيتي است كه 4 امام را درك كرده است و وقتي انتقام خون شهداي مظلوم كربلا را گرفت امام سجاد (ع) خداوند را حمد و ثنا ميكنند و براي مختار جزاي خير ميخواهند. اميدوارم ساخت كارهاي اين چنيني استمرار پيدا كند، ضمن اين كه دوستان ما در بنياد بازيهاي رايانهاي هم در صدد ساخت بازي رايانهاي فاخر بر اساس اين سريال هستند. اين اتفاق در مورد «ملك سليمان» هم افتاده است. بعد از تاسوعا و عاشورا نيز به همت معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي عكسهاي برگزيدهاي از اين سريال كه به ياد شهداي كربلا 72 قطعه است، قرار است در معرض ديد مردم قرار بگيرد. هر قدر مردم ما با اين سريال ارتباط برقرار كنند، تأثيرگذارتر خواهد بود.
همچنين حسيني در بخش پاياني سخنان خود گفت: امكان نداشت از همه در اين مراسم قدرداني كنيم. آقاي قاضي عسگر گزارشي داشتند كه هنرمنداني كه امسال به حج رفتهاند، بسيار تحت تأثير قرار گرفتهاند و يك هنرمند وقتي در چنين مسيري قرار ميگيرد ميتواند كارهاي ارزشمندي بسازد. جلال آل احمد در طول سفر خود به حج كتابي با نام «خسي در ميقات» نوشت كه هنوز كه بسياري پيش از رفتن به سفر حج آن كتاب را ميخوانند و بر همين مبنا وزارت ارشاد برخي هنرمندان و عوامل سريال «مختارنامه» را بدون نوبت به حج و عتبات عاليات اعزام ميكند.