جشنواره فجر در مدتی کوتاه گوی سبقت را از همه رویدادهای هنرهای تجسمی ربوده است
در دومین نشست رسانه ای از چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر مطرح شد؛
جشنواره فجر در مدتی کوتاه گوی سبقت را از همه رویدادهای هنرهای تجسمی ربوده است
محمود شالویی رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فجر گفت: جشنواره فجر در مدتی کوتاه گوی سبقت را از همه رویدادهای هنرهای تجسمی ربوده است.
 
تاريخ : شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۱۳

دومین نشست رسانه ای از چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر برگزار شد. در این نشست که صبح امروز در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد؛ محمود شالویی رئیس مرکز هنرهای تجسمی و همچنین رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فجر و محمدعلی رجبی دبیر چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و مسعود زنده روح کرمانی رئیس ستاد خبری جشنواره حضور داشتند؛ ابتدا محمود شالویی به بیان گزارشی از جشنواره چهارم فجر پرداخت. 

وی در این باره گفت: جشنواره فجر با وجود اینکه چهارمین دوره خود را سپری می کند از موفقیت مطلوبی برخوردار بوده است. وی افزود جشنواره فجر اگرچه جوان است؛ در همین مدت کوتاه گوی سبقت را از همه رویدادهای هنرهای تجسمی ربوده است و اکنون می توان آن را بزرگ ترین رویداد هنرها ی تجسی کشور و یکی از رویدادهای بزرگ هنرهای تجسمی در سراسر جهان دانست. 

وی درباره تعداد شرکت کنندگان دراین جشنواره و استقبال هنرمندان از آن گفت: آمار و تعداد شرکت کنندگان در این رویداد هنری با هیچ رویداد هنری دیگری قابل مقایسه نیست و عنایت و توجه هنرمندان واستقبال آنان از این جشنواره شاهد بارزی بر این مدعاست. 

شالویی به عنوان شاهدی بر این مدعا از سایت جشنواره یاد کرد و گفت: در این مدت بیش از ۱۵۰ هزار نفر از سایت جشنواره دیدن کردند و این نشان از توجه هنرمندان و تعقیب اخبار این رویداد هنری بزرگ دارد. 

شالویی در ادامه گفت: تاکنون ۴ دوسالانه هنرهای تجسمی برگزار شده و ۳ دو سالانه دیگر در دو ماه پایانی سال طی فراخوان و ارسال آثار شروع به فعالیت کرده است. با این وجود شاهد استقبال هنرمندان از جشنواره فجر هستیم. این آمار شگفت انگیز از تعداد هنرمندان و گستره فعالیت آنان و همچنین خلق آثار هنری توجه به هنر را در کشور ما نشان می دهد. در چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر که اکنون شاهد آن هستیم ۹ رشته تجسمی و در سه بخش آزاد بیداری اسلامی و بخش جمعی از دوشنبه آغاز به کار خواهد کرد. رشد آثار و افزایش تعداد هنرمدان نشان از گشترش روز به روز هنر و اثر بخشی جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر دارد. اگر به آمار سه دوره گذشته از جشنواره بنگریم این موضوع بر ما مشهود خواهد بود چنانکه در جشنواره اول تعداد آثار ۵۹۳۸ اثر از ۲۱۱۸ هنرمند بوده است. در جشنواره دوم ۹۵۰۰ اثر از ۳۱۰۰ هنرمند در ۷ رشته تجسمی به دبیرخانه ارسال شده است؛ که از میان این ۷ رشته تنها کاریکاتور جنبه بین المللی داشته است. در جشنواره سوم ۲۱۷۰۸ اثر از ۵۰۸۷ هنرمند در ۷ رشته ارسال شده است که مجدداً کاریکاتور تنها رشته بین المللی این جشنواره بوده است. 

محمود شالویی همچنین از دبیران سه دوره قبلی تشکر کرد و گفت: به یقین زحمات ارزشمند استاد غلامعلی طاهری دبیر اولین دوره جشنواه و همچنین عباس میر هاشمی دبیر دوره های دوم و سوم جشنواره در اعتلای این جشنواره اثر بسیاری داشته اند. 

همچنین شالویی گزارشی از تعداد شرکت کنندگان در جشنواره چهارم را اعلام کرد. وی گفت: ثبت نام کنندگان در چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ۶۰۱۴ نفر و تعداد آثار رسیده ۲۵۸۵۲ اثر بوده است همچنین دربخش بیداری اسلامی ۳۴۸۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. 

رئیس شورای سیاست گذاری چهارمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر از شرکت ۸۰ کشور جهان در این ریوداد بزرگ خبر داد و گفت: آثار ارزشمندی از تمام نقاط جهان با موضوع بیداری اسلامی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و این بخش مورد استقبال بی سابقه ای قرار گرفته است. 

وی با بیان اینکه استقبال بی نظیر از جشنواره فجر و موضوع بیداری اسلامی نشان از توجه جهانیان به اندیشه های جمهوری اسلامی و جهان اسلام دارد گفت: هنرمندان در قبال اندیشه های اسلامی دارای مسئولیت پذیری فراوان هستند. در دوره چهارم افزایش هنرمندان و تعداد آثار و کشورهای شرکت کننده را شاهد هستیم. همچنین از کشورمان از هر ۳۱ استان و ۲۳۵ شهرستان شاهد ارسال آثار بودیم. 

شالویی همچنین از نمایش گزیده آثار جشنواره در استان های مختلف کشور خبر داد و گفت: آثاری که در مرلحله پایانی از پذیرش محروم مانده اند اما در انتخاب اولیه حائز معیارهای هنری گشته اند و باتوجه به انتخاب داوران اثار برجسه شناخته شده، اما در رقابت کلی، در زمره ۱۵۰۰ اثر نبوده اند به استان خود باز گردانده می شوند و در محل هایی که از پیش تعیین شده اند به نمایش در می آیند همچنین در کشور همزمان با تهران میزبان آثار جشنواره فجر خواهند بود. 

شالویی از کشورهای افریقا، اتریش و ارمنستان، ونزوئلا، لهستان، کویت، فرانسه، کره جنوبی، روسیه و .... به عنوان میزبانان جشنواره فجر نام برد. وی همچنین افزود: در مرحله سوم کشورهایی از جمله ترکیه، ایتالیا، یونان، آلمان، کانادا و پاکستان میزبان جشنواره فجر خواهند بود. همچنین در هر کشور ۱۰۰ اثر عکس از جمهوری اسلامی ایران پیشرفت و اقتدار در هر یک از این کشورها به نمایش در خواهد آمد.


کد خبر: 36300
Share/Save/Bookmark