تلاش کردم از سنت بازیگر کشی در سینما فرار کنم
حمید فرخ‌نژاد در برنامه هفت مطرح کرد؛
تلاش کردم از سنت بازیگر کشی در سینما فرار کنم
حمید فرخ‌نژاد بازیگر سینما درباره تلاش برای ایفای نقش‌های متفاوت در سینما گفت: در طول این سال‌ها تلاش کردم از سنت بازیگر کشی در سینما فرار کنم. چون به دلیل عدم پرداخت شخصیت‌پردازی در فیلم‌ها فیلمسازان ما تلاش می‌کنند با توجه به سبقه قبلی یک بازیگر او را انتخاب کنند.
 
تاريخ : شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۴

به گزارش هنرنیوز؛ در ابتدای برنامه محمود گبرلو سردبیر و مجری برنامه با اشاره به اینکه سینماگران ما باید فرهنگ اعتراض و نقد آثار را داشته باشند عنوان کرد: باید مشخص کنیم که فرهنگ اعتراض و نقد تا چه حد بین اهالی فرهنگ و اندیشه وجود دارد. به نظر اگر بخواهیم اعتراضی به فیلم و یا فعالیتی در سینما داشته باشیم حتما باید ادبیات و فرهنگ نقد کردن را بدانیم.
وی ادامه داد: زبان فرهنگ، زبان حرف زدن و مفاهمه است. بنابراین راهی جز شنیدن صحبت‌های یکدیگر نداریم اما باید به عقاید و دیدگاه‌های هم احترام بگذاریم.
حمید فرخ‌نژاد اولین ميهمان برنامه هفت در خصوص آغاز فعالیتش در سینما عنوان کرد: من سال ۶۸ در دانشکده هنرهای زیبا قبول شدم و کارگردانی تئا‌تر خواندم. در آن زمان با خسرو سینایی آشنا و در طول سالهای مختلف دستیار و برنامه ریز او بودم تا اینکه بحث ساخت فیلم «عروس آتش» در سال ۷۹ پیش آمد.
وی گفت: تحقیق و نظارت فیلم نامه را به صورت مستند آغاز کردیم اما هرچه کشتیم نتوانستیم بازیگر مورد نظر را برای بازی در نقش فرحان پیدا کنیم. بنابراین با پیشنهاد سینایی خودم این نقش را بازی کردم که مورد توجه قرار گرفت. سال بعد هم فیلم خودم «سفر سرخ» را ساختم البته در آن زمان دیده نشد اما من راهم را به عنوان بازیگر ادامه دادم.
فرخ‌نژاد درباره حضور در فیلم «ارتفاع پست» گفت: من با اصغر فرهادی در دانشگاه هم دوره بودیم. احتمالا نظر او هم در انتخاب من برای این فیلم بی‌تاثیر نبود چون فرهادی نویسنده فیلمنامه ارتفاع پست بود. پیش از این حاتمی کیا در سریال «خاک سرخ» نقشی را به من پیشنهاد داد که من نپذیرفتم. بنابراین فکر نمی‌کردم که دیگر به سراغ من بیاید اما پس از آن بازی در این فیلم شروع شد که خوشحال شدم و پذیرفتم.
وی در ادامه صحبت‌هایش اشاره کرد: مدتی من به گربه سیاه سینما تبدیل شده بودم و هر فیلمی که بازی می‌کردم اجازه نمایش نداشت. سینمای ما با سینمای ۱۰ سال قبل بسیار فرق دارد و ما هم زیر مجموعه‌ای از یک کلیت هستیم و زیاد تصمیم گیرنده نیستیم. بسیاری از فیلم سازان ما با سینما قهر هستند و شاید کم کیفیت‌ترین آثار اجازه ساخته شدن پیدا می‌کنند.
وی در ادامه درباره تلاش برای ایفای نقش‌های متفاوت در سینما گفت: در طول این سال‌ها تلاش کردم از سنت بازیگر کشی در سینما فرار کنم. چون به دلیل عدم پرداخت شخصیت‌پردازی در فیلم‌ها فیلمسازان ما تلاش می‌کنند با توجه به سبقه قبلی یک بازیگر او را انتخاب کنند. تا ضعف‌های فیلم نامه و شخصیت‌پردازی را پر کنند اما من حتی به قیمت از دست دادن موقعیت‌های خوب سعی کردم از این اتفاق فرار کنم. در حال حاضر خیلی از آدم‌های بزرگ ما کار نمی‌کنند و مدتهاست که در سینما حضور ندارند اگر این آدم‌ها نباشند ارزش و اندازه سینمای ما با کلیات سینما نشست می‌کند و پایین می‌آید.

وی در ادامه در خصوص حضور در فیلم‌های تجاری عنوان کرد: برای جذب مخاطب عام باید فیلم‌های تماشاگر پسند هم در کارنامه داشته باشم. چون بازیگربرای حفظ تعادل باید تماشاگر داشته باشد. بسیاری از فیلم‌های حرفه‌ای ما تماشاگر عام ندارد و بازیگر هم دیده نمی‌شود. اما بازیگر باید هوشیاری داشته باشد که در‌‌ همان فیلم‌های تجاری هم خوب ظاهر شود.

وی درباره استفاده نامناسب از بازیگران در تبلیغات یک فیلم گفت: در بسیاری فیلم‌های سینمایی بازیگری که چند سکانس در فیلم بازی کرده در بیلبورد‌ها و تبلیغات برجسته می‌شود. در فیلم شکلات داغ از من هم با وجود اینکه حضور کوتاهی در فیلم داشتم استفاده شد. اما من در قراردادم عنوان کرده بودم که مبلغ دستمزدم به یک مرکز خیریه اهدا شود و هیچ حضوری از من در تبلیغات فیلم به چشم نخورد که متاسفانه این مسئله رعایت نشد.

وی درباره دلایل حضور پیدا نکردن در تلویزیون ادامه داد: متاسفانه جز تله فیلم «حبیب» پیشنهاد خوبی برای بازی در تلویزیون نداشتم معتقدم چون طیف بسیار زیادی فیلم‌ها وسریال‌های ما را در تلویزیون تماشا می‌کنند باید به کیفیت ساخت این آثار توجه بیشتری کرد و همین مسئله بی‌اهمیت بودن به کیفیت آثار باعث ترس من از حضور در تلویزیون می‌شود.

فرخ‌نژاد در ادامه با بیان اینکه در طول این سال‌ها جایزه‌ای از جشنواره فجر با وجود اینکه ۸ دوره نامزد بوده دریافت نکرده است عنوان کرد: من دیگر به جایزه گرفتن فکر نمی‌کنم. به خاطر اعمال نظر‌ها و سلیقه‌های غیر سینمایی جشنواره فیلم ما کمتر مورد اعتماد هنرمندان و مردم است.

وی افزود: در زمانی که فیلم «روز واقعه» در جشنواره حضور داشت قبل از اختتامیه به من زنگ زدند که در مراسم شرکت کنم و قرار است برای نقش دریا قلی سورانی جایزه دریافت کنم. اما متاسفانه با وجود اینکه سرتیپ جانباز بازنشسته‌ای از مشهد به پیشنهاد من در جشنواره شرکت کرده بود و قرار بود من جایزه‌ام را تقدیم به وی بکنم در ‌‌نهایت نام فرد دیگری را اعلام کردند. این مسئله من را خیلی ناراحت کرد.

این بازیگر درباره پذیرفتن بازی در فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» گفت: ابتدا که روح الله حجازی و تیمش را در یک جلسه دیدم متوجه شدم که این آدم می‌خواهد کار خوب بکند. حجازی به کارش اعتقاد دارد و می‌فهمد که می‌خواهد چه کاری انجام دهد. این فیلم یکی از کارهای آبرومند کارنامه من است. بچه‌های این فیلم همه به کارشان مومن هستند و تجربه همکاری با سعید ملکان و هومن بهمنش برای من خیلی جذاب بود.

وی درباره شخصیت محسن در این فیلم گفت: محسن در این فیلم یک اقتدار پوشالی دارد و چون خودش به موقعیت خودساخته‌ای که درست کرده اعتقاد ندارد دست به شک و تردید در زندگی‌اش می‌زند. برای کم نیاوردن و تطابقش با محیط این آدم به یک معماری در زندگی‌اش روی می‌آورد که در آن ناموفق است.

وی در پایان عنوان کرد: سینما برای مملکت ما خیلی آبرو کسب کرده، در خارج از ایران خیلی سعی می‌کنند وجاهت کشور را زیر سئوال ببرند خواهشمندم که مسئولان سینمای ما را بی‌اعتبار نکنند چون ضررش را خودمان حس می‌کنیم.

در ابتدای این برنامه بهرام عظیمی کارگردان فیلم سینمایی «تهران ۱۵۰۰» مه‌مان تلفنی برنامه بود و در مورد دلایل اکران نکردن این فیلم گفت: در واقع در اکران نکردن این فیلم من هیچ کاره هستم و فیلم هر زمانی که پخش می‌شد من بسیار خوشحال می‌شدم چون ۴ سال برایش زحمت کشیدم.
وی ادامه داد: ابتدا قرار بود نوروز ۹۱ فیلم اکران شود اما بعد به ۱۵ آذر موکول شد. اما متاسفانه ۲ روز مانده به افتتاحیه فیلم متوجه شدیم که حواله اکران به سینما آزادی برای نمایش نمی‌دهند بنابراین ما نیز قربانی درگیری‌های موجود در سینما شدیم. من شخصا خوشحالم که قرار است این فیلم در نوروز ۹۲ اکران شود چون حال و هوای شادی دارد و مناسب این زمان است. اما تصور کنید اگر فیلم مناسب اکران نبود چقدر سرمایه ما به هدر می‌رفت.
دیدار با شهلا ریاحی بازیگر قدیمی سینمای ایران که مدتهاست که به دلیل کهولت سن از دنیای بازیگری فاصله گرفته بخش دیگر برنامه شب گذشته بود.
در بخش بعدی برنامه به مناسبت سالروز درگذشت علی حاتمی آیتمی در این ارتباط تدارک دیده شده بود در این بخش قیمت‌هایی از گفتگوهای منوچهر نوذری با حاتمی درباره آثارش نیز پخش شد.

کد خبر: 50520
Share/Save/Bookmark