دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو تأکید کرد:
لزوم آموزش برای توسعه پایدار در موزهها و مراکز فرهنگی
مراسم افتتاح چهارمین همایش ملی موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران با عنوان «ترویج علم در موزهها و مراکز فرهنگی» با همکاری کمیسیون ملی یونسکو- ایران روز سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳ در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
تاريخ : سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۳
به گزارش هنرنیوز،در چهارمین همایش ملی موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران جیت ترندال رئیس شورای بینالمللی موزههای علم و قائممقام موزه انرژی دانمارک، دکتر محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، احمد محیط طباطبایی نایب رئیس کمیته ملی موزههای ایران، دکتر محمدرضا کارگر رئیس اداره کل موزهها و جمعی از شخصیتهای علمی و دانشگاهی حضور داشتند.
دکتر سعیدآبادی در این مراسم ضمن تاکید بر اهمیت آموزش برای توسعه پایدار در دهه پیش رو، نقش موزهها و مراکز فرهنگی را در این خصوص بسیار مهم عنوان کرد.
وی گفت: در ۱۰سال آینده علاوه بر اینکه بحث آموزش برای همه مطرح خواهد بود، بر موضوع آموزش برای توسعه پایدار هم تاکید خاصی خواهد شد.
وی در ادامه یادآور شد: در اجلاس آموزش برای توسعه پایدار که در ماه نوامبر در ژاپن برگزار شد، به آموزش برای توسعه پایدار به عنوان محوریترین موضوع آموزش در تمام دنیا اهمیت داده شد که تعهدات بینالمللی را برای همه کشورهای دنیا ایجاد میکند و موزهها در آموزش برای توسعه پایدار نقش بسیار مهمی دارند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو به سه مولفه توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: موزهها و مراکز فرهنگی در تمامی سه مولفه توسعه پایدار که توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی- فرهنگی و پایداری زیست محیطی است نقش دارند:
- توسعه اقتصادی: توسعه اقتصادی بدون توسعه علمی امکانپذیر نیست و جایگاه موزهها فراتر از نقش امروزی آنهاست و موزهها باید باعث توسعه علمی کشور شوند.
-توسعه اجتماعی- فرهنگی: اجتماع و تنوع فرهنگی باید در توسعه، مد نظر قرار گیرد زیرا موزهها مکانهایی هستند که تلاش دانشمندان را برای رسیدن به تکامل و توسعه نشان میدهند. نسل جوان از طریق موزهها با دانشمندان و مشاهیر خود بیشتر آشنا میشوند و به آنها افتخار میکنند. در موزهها نشان داده میشود که در کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران دانش، منش و خرد با هم جمع شده است. همچنین ارتباط بین دانش، علم و چالشها را میتوان در موزهها دید. موزهها میتوانند نسل جوان را به خود جذب کنند و آموزههای گرانقدری برای آنها داشته باشند. علاوه بر اینها بینبخشی بودن علوم و ارتباط بین دانشمندان علوم مختلف با یکدیگر را هم در موزهها میتوان دید.
- پایداری زیست محیطی: اگر به معماری قدیمی کشورمان بنگریم ملاحظه میکنیم که کاملا با ملاحظات زیست محیطی همراه بوده است و تمامی نکات لازم زیست محیطی در آنها رعایت شده است. این امر میتواند در موزهها آموزش و ترویج داده شود.
دکتر سعیدآبادی سپس به اهمیت همراه بودن علم و خرد با یکدیگر تاکید کرد و علمی را مفید دانست که بتواند دردی را از بشر بهبود بخشد.