سعید پیردوست در گفتگو با هنرنیوز:
نا خواسته وارد نقش های کمدی شدم
سعید پیردوست، دوست و هم محلی مسعود کیمیایی است که به دلیل همین نزدیکی در چندین فیلم این فیلمساز تاثیرگذار سینمای ایران از جمله فیلمهای گوزنها، غزل، سفرسنگ، خط قرمز، دندان مار، رد پای گرگ، گروهبان، حکم و سربازان جمعه این فیلمساز به عنوان بازیگر حضور داشته است.
تاريخ : يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۷
سعید پیردوست معتقد است که مسعود کیمیایی از بازیگرانش به درستی بازی میگیرد و هیچگاه آنان را به امید خدا رها نمیکند؛ به پیشنهادهای منطقی بازیگرانش گوش میدهد و بازیگری که با مسعود کیمیایی کار کند خیلی زودتر پلههای پیشرفت را طی خواهد کرد.
خبرنگار هنرنیوز با این بازیگر سینما و تلویزیون گفتگویی انجام داده که میخوانید:
شما در فیلمهای زیادی از کیمیایی به عنوان بازیگر حضور داشتید دلیلش آیا دوستی شما با ایشان بوده است؟
البته من با آقای کیمیایی دوست و هم محلی بودیم که شاید این دوستی در حضور من در برخی از فیلمهای ایشان تاثیرگذار باشد اما آقای کیمیایی در انتخاب بازیگر، تعارف ندارد.
چقدر سینمای کیمیایی را در روند سینمای ایران تاثیر گذار میبینید؟
خیلی، خیلی، عدهای هستند که واقعا با سینمای کیمیایی زندگی میکنند. در حالی که یکسری هم هستند که معتقدند دیگر فیلمهای کیمیایی حال و هوای قدیم را ندارد. درحالی که حال و هوای امروز دیگر به «قیصر» و «گوزنها» نمیخورد که ما توقع داشته باشیم آقای کیمیایی بیاید قیصر یا گوزنها بسازد. در کل باید بدانیم که جامعه امروز در چه شرایطی است و چه چیزی را میطلبد. مسعود کیمیایی زمانی وارد سینمای ایران شد و تاثیر گذار گردید که سینمای آن روز ایران، شاید تماشاگر پسند بود اما مبتذل بود. فقط کافه و رقص و آواز بود. اگر چه شما در فیلم قیصر هم شاهد رقص و آواز هستید اما در چه شرایطی؟ در شرایط قصه آن صحنهها تعریف میشوند. نه اینکه بیجهت باشد. بنابراین آقای کیمیایی، تقوایی و مهرجویی و دیگران در سینمای ایران تاثیر گذار بودهاند.
چرا اکثر بازیگرانی که با مسعود کیمیایی کار کردند بسیار زودتر پلههای ترقی را طی کردند؟
به این دلیل که آقای کیمیایی با بازیگرانش زندگی میکند و به آنان زندگی میدهد. وقتی کیمیایی با بازیگرانش زندگی میکند. این بازیگر رفته رفته خودش را پیدا میکند و احساس میکند که چه امتیازهایی دارد. کیمیایی از بازیگرانش بازی میگیرد و آنان را به امید خدا رها نمیکند. به پیشنهادهای منطقی بازیگرانش هم گوش میدهد. بنابراین بازیگری که با مسعود کیمیایی کارمی کند خیلی زود پیشرفت میکند.
شما در فیلم گوزنها حضور داشتید. در آن زمان شایع شده بود که بازیگر نقش اول فیلم برای اینکه بتواند نقش سید را ایفا کند معتاد شده بود. چقدر این شایع صحت داشت؟
به هیچ وجه صحت نداشت. اما آقای وثوقی به تحقیق و مطالعه برای نزدیک شدن به نقش اعتقاد داشت. من به خوبی به یاد دارم که آقای بهروز وثوقی، فرد معتادی را که در فیلم گوزنها هم در صحنههای بازارچه او را با وثوقی میبینیم را برای چند ماه به خانهاش برد تا با او زندگی کند به این دلیل که بتواند به شرایط و حال و هوای یک فرد معتاد نزدیک شود. بهروز وثوقی، تمام خماریها و چرت زدنهای او را دید و تمام شرایط یک معتاد را مستقیما نظاره کرد و به همین دلیل هم توانست نقش سید را به خوبی ایفا کند. به گونهای که همه تماشاگران بازی او را تحسین کردند و پذیرفتند. حتی برخیها همان طور هم که شما اشاره کردید تصورمی کردند که آقای بهروز وثوقی برای فیلم گوزنها معتاد شده است که اصلا چنین نبود چرا که من از نزدیک در جریان بودم. به هیچ عنوان بهروز وثوقی معتاد نشده بود بلکه نقش را آنچنان با مهارت ایفا کرد که همه تصور میکردند او گرفتار اعتیاد شده است. بهروز وثوقی با همه نقشهایش زندگی میکرد و در همه نقشهایش با ظرافت تحقیق میکرد تا بتواند آنها را به نحو احسن اجرا کند. من به یاد دارم که ایشان در صحنههایی از فیلم خاک، حدود یکساعت الی یکساعت و نیم در آن بیابانهای گرم راه میرفت تا خودش و نقش را پیدا کند. در فیلم خاک ما شاهد صحنهای هستیم که بهروز وثوقی را دردل خاک تا گردن چال میکنند و ایشان در آن صحنه مریض بود و ۴۰ درجه تب داشت اما با این وجود سر صحنه حاضر بود و هرچقدر آقای کیمیایی به ایشان گفت شما حالت خوش نیست بهتر است فیلمبرداری را تعطیل کنیم اما بهروز وثوقی نپذیرفت و میگفت اتفاقا این حال مریضی من برای این صحنه مناسب تراست.
چرا حالا بازیگران ما خیلی برای در آوردن نقش زحمت نمیکشند؟
به خاطر اینکه الان بازیگری شده یک ابزار پول در آوردن، درحالی که در قدیم، بازیگری عشق بود. لذا عاشقی با کاسبی فرق میکند. درحال حاضر حدود ۸۰ درصد آدمهایی که در سینما به عنوان بازیگر هستند – البته من قصدم توهین به هیچ بازیگری نیست - آدمهایی هستند که آن استعداد لازم را برای بازیگری ندارند و تصور میکنند اگر چهار تا پشتک و وارو بزنند هنرمندند یا اگر لباسهای اجق و جق بپوشند هنرمند خواهند شد. درحالی که اینگونه نیست. باید بازیگر، توانایی نقشهای متفاوت را داشته باشد. باید بازیگر توانایی فرو رفتن در دل نقش را داشته باشد تا بتوان آن نقش را زنده کند. متاسفانه برخی از بازیگران برای پول بیشترهرکاری میکنند و تهیه کنندگان سینمای ما نیزاصلا به این مسائل توجه نمیکنند. باید برای بازیگرشدن استعداد ذاتی داشت حتی من معتقدم همهٔ این کلاسهای بازیگری که وجود دارد همهاش بیخودی است واینگونه نیست که یک نفربعد ازگذراندن این کلاسها ودریافت مدرک، حتما بازیگرشود. به هیچ عنوان اینطوری نیست. بلکه باید بازیگری درذات و وجودت باشد. اگراین را داشتید این کلاسها میتواند توانایی شما را پرورش بدهد.
در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟
من هم اکنون مشغول بازی در سریال «ستایش ۲» هستم وبازی دریک تله فیلم به نام «دو قلوها» را هم درژانرکمدی به پایان رساندم وقبل ازعید هم درسریال «عصرپاییزی» بازی کردم که قراراست ازشبکه ۵ پخش شود.
شما ناخواسته وارد نقشهای کمدی شدید یا خودتان هم تمایلی داشتید؟
شاید بشود گفت که ناخواسته، البته من نقشهای غیرکمدی هم زیاد داشتم. ولی معتقدم هربازیگری باید همه نقشها را بازی کند. البته جنس کمدی که من کارمی کنم با دیگران فرق میکند. من ممکن است که خیلی جدی باشم اما کمدی بازی کنم. همه دوستانم به من گفتند تو درعین حالی که میخندی اما جدی بازی میکنی. البته من کمدی را دوست دارم.
از آقای مهران مدیری چه خبر؟ هنوز با ایشان ارتباط دارید؟
بله، رابطه من با آقای مهران مدیری خوب است. انشاء الله قرار است بزودی یکسری آیتمهایی را برای شبکه خانگی بسازد - چرا که فعلا تلویزیون با ایشان مساله دارد - که احتمالا من هم در آن آیتمها حضور خواهم داشت.