به گزارش هنرنیوز؛ نشست رسانه ای «همایش ملی هنر و تمدن شیعی» صبح امروز برگزار شد. این مراسم با حضور خسرو زینال پور معاون پژوهش و آموزش حوزه هنری، ایرج داداشی دبیر كل همایش و سید عبدالمجید شریف زاده دبیر علمی همایش،در سالن شماره ۲ تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز؛ در این نشست خسرو زینال پور با بیان این كه فرهنگ ایران فرهنگی بسیار غنی است؛ گفت: فرهنگ شیعی كه امروز بیش از هر فرهنگی در جهان مورد توجه قرار گرفته است.
معاون پژوهش و آموزش حوزه هنری گفت: فصل بزرگی از ؛ تحول در كشورهای اسلامی معطوف به بنیان های اصلی فرهنگ شیعی است و باید بپذیریم كه الگوی جهان اسلام هستیم . جهان اسلام به محصولات فرهنگی ما چشم دوخته است.
وی با بیان این كه امروز جهان اسلام در فصل بیداری خودش به محصولات و نتایج انقلاب اسلامی چشم دوخته است، اظهار داشت: جهان اسلام به مدد گرفتن از انقلاب محقق و حاكمیت مسلط قصد دارد تغییراتی اساسی در سرزمین های اسلامی فراهم كند . همه می دانیم كه در بین كشورهای اسلامی آن ها كه سبقه شیعی داشتند در این خصوص پیشرو بودند. اگر بخواهیم تمدنی را بر مبنای تشیع بنا كنیم. باید مبانی نظری فرهنگ و تمدن شیعی را بیان كنیم كه البته بخشی از آن مخصوصا در حوزه حاكمیت بیان شده است.
وی ادامه داد: گام بعدی پرداختن به سبك زندگی و همچنین توجه ویژه به بخش هنر در جامعه اسلامی برای تبیین اهداف و ارزشهای فرهنگی است و این نیاز دارد كه پژوهشگران و دانشمندان ما چه در حوزه و چه در دانشگاه به نحو ریشه ای به این مقوله بپردازند.
این مقام اضافه كرد: تبیین هنر انقلاب اسلامی یكی از وظایف و اهداف اصلی حوزه هنری محسوب می شود.
ایرج دادشی دبیر كل همایش ملی هنر و تمدن شیعی هم در این نشست رسانه ای ضمن تشكر از مسوولان حوزه هنری به جهت همكاری در برگزاری این همایش گفت: این همایش قبلا در قالب ۳ پیش همایش كه نخستین جلسه در مشهد، دومی در تهران و سومی در قم برگزار شد.
وی با بیان این كه پیش همایش ها مقدماتی را برای طرح مباحث مهم در همایش اصلی فراهم كرده است، افزود: همایش ملی هنر و تمدن شیعی با ایده دكتر شریف زاده مطرح شد و مورد استقبال معاونت پژوهش و آموزش حوزه هنری قرار گرفت . هدف ما این است كه این همایش در عمق و ژرفایی كه شایسته هنر و تمدن شیعی است برگزار شود.
دبیر كل همایش هنر و تمدن شیعی درباره اهداف این همایش گفت: هدف از این همایش تبیین مقدمات، بنیادها و مولفه های اصلی هنر دینی است.
وی افزود: این هنر اگر چه در جهان اسلام به عنوان هنر اسلامی مطرح است اما به طور اخص و بنیادی باید به عنوان هنر شیعی در نظر گرفته شود. و این همایش به تبیین ومعرفی بنیادهای این هنر اسلامی و شیعی می پردازد.
داداشی با بیان این كه همایش ملی هنر و تمدن شیعی روزهای یكشنبه و دوشنبه ۱۰ و ۱۱ اردیبشت در حوزه هنری برگزار می شود، افزود: در این دو روز سخنرانان و پژوهشگرانی در رشته های مختلف به سخنرانی می پردازند كه سخنرانی ها به دو گروه عمده تقسیم می شود، گروهی از سخنانی ها بنیادهای نظری هنر شیعی را پوشش می دهد و دسته دیگر به مصادیق و دلالت های هنر و تمدن شیعی در آثار هنری اشاره می كند.
دبیر كل همایش ملی هنر و تمدن شیعی در ادامه گفت: قصد داریم فعالیت های این همایش در آینده گسترش بیشتری پیدا كند و به این منظور در آینده ای نزدیك دبیرخانه دائمی این همایش در حوزه هنری گشایش خواهد یافت.
ایرج داداشی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره همكاری با پژوهشگران خارجی و دعوت از آن ها به همایش؛ گفت: ارتباطات زیادی میان ما و پژوهشگران خارج از كشور درباره موضوع این همایش وجود دارد كه بسیاری از آن ها علاقه خود را برای حضور در این همایش اعلام كرده بودند اما این امر امسال محقق نشد و در سال آتی یعنی دومین دوره این جشنواره از آن ها دعوت به عمل خواهد آمد.