جلال آل احمد - فرزند شمس آل احمد - با اشاره به آمادهی چاپ بودن خاطرات پیش از انقلاب این نویسندهی فقید گفت: خاطرات پدرم از سال ۱۳۲۹ شروع شده و تا سال ۸۱ - ۸۲ ادامه پیدا میکند. قسمت پیش از انقلاب این خاطرات از سوی ما خوانده شده و اکنون قابلیت چاپ شدن دارد. اما بخش بعد از انقلاب که حجم بیشتری دارد، هنوز نیاز به ویرایش دارد.
او دربارهی وضعیت چاپ این خاطرات گفت: ۱۰ روز پیش با حوزهی هنری گفتوگویی داشتم و قرار شد کتاب در انتشارات سورهی مهر منتشر شود، اما اقدامات بیشتر هنوز انجام نشده است.
آل احمد دربارهی حجم این خاطرات گفت: کل خاطرات در ۱۰ تا ۱۲ دفتر نوشته شده است که دقیقا نمیدانم بعد از ویرایش، چند صفحه خواهد شد، اما مسلما بیش از یک جلد را دربر میگیرد.
فرزند شمس آل احمد دربارهی موضوع این خاطرات توضیح داد و عنوان کرد: این دستنوشتهها خاطرهمحورند، یعنی روزهایی پدرم به نگارش خاطراتش پرداخته و روزهایی چیزی ننوشته و در واقع هر وقت که احساس میکرده باید چیزی را بنویسد، به خاطرهنگاری میپرداخته است. بنابراین خاطرات پراکندهاند، گاه چند روز پشت سر هم نوشته شدهاند و گاه یک ماه بین تاریخ نگارش آنها فاصله وجود دارد. این خاطرهها شامل اتفاقهای ادبی، سیاسی و رویدادهای شخصی میشود، البته نگاه سیاسی و اعتراضی به شرایط روز بیشتر به چشم من آمده است و بار این موضوع در خاطرهها بیشتر است.
شمس آل احمد متولد سال ۱۳۰۸، لیسانس فلسفه و علوم تربیتی داشت. بیشتر عمرش را به کار معلمی و فعالیت در انتشارات پرداخت. از او چند عنوان کتاب منتشر شده است که دو مجموعهی داستان «گاهواره» و «عقیقه» از آن جملهاند. کتاب دوجلدی «حدیث انقلاب»، «سیر و سلوک» (سفرنامهی آلمان و اسپانیا)، تصحیح «طوطینامه» و کتاب «از چشم برادر» دربارهی برادرش، جلال آل آحمد، دیگر آثار منتشرشدهی او هستند. این نویسنده که چند سالی بیمار بود، ۱۴ آذرماه سال ۸۹ درگذشت.