معاون صنایع دستی کشور:
جذابیت بافتهای تاریخی را با توسعه خانههای صنایع دستی مضاعف سازیم
تفاهمنامه همکاری معاونت صنایع دستی کشور و شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور و محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی طی مراسمی در محل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به امضاء رسید.
تاريخ : يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۳
به گزارش هنرنیوز، بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور در آغاز این مراسم با تاکید بر اهمیت این تعاملات بین سازمانی گفت: ارتباطی و همکاری مشترک بین دستگاههای دولتی موجب هم افزایی عملکرد دستگاهها خواهد شد و ما نیز برای تحقق توسعه صنایع دستی باید سطح تعاملاتمان را گسترش دهیم. معاونت صنایع دستی در تلاش است تا با تعامل سازنده با نهادها و ارگانهای مختلف سطح این همکاریها را گسترش دهد و در این راه وزارت راه و شهرسازی یکی از اولویتهای مهم ماست.
وی در ادامه افزود: در صورتی که بناهای تاریخی درون شهری که متعلق به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران طی این تفاهمنامه در اختیار معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی قرار گیرد؛ زمینه فعالیت هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی از طریق کارگاههای تولید زنده اثر و افزایش فضای آموزشی افزایش خواهد یافت. و این حرکتی ارزنده در عرصه صنایع دستی کشور است.
معاون صنایع دستی همچنین با اشاره به ظرفیت بالای فضاهای تاریخی متعلق به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، افزود: ما میتوانیم از طریق اجرایی کردن بخشهای مختلف این تفاهمنامه امکانی فراهم آوریم تا در نقاط مختلف کشور مراکز فرهنگی صنایع دستی و هنرهای سنتی ایجاد گردد و با توسعه خانههای صنایع دستی در بافتهای تاریخی جذابیت این فضاها را مضاعف سازیم تا در کنار تولید صنایع دستی تبدیل به مرکزی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی در کشور شوند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر جایگاه ترویج و توسعه صنایع دستی بیان کرد: با اقداماتی از این دست میتوان هم به مسئله مهم ترویج و توسعه صنایع دستی کمک کرد و هم زمینه مناسبی برای اشتغال زایی و درآمد زایی در این حوزه بوجود آورد، مقولهای که در حال حاضر یکی از اولویتهای اصلی کشور است.
نامور مطلق با اشاره به راه اندازی کارگروه تخصصی برای اجرایی کردن این تفاهمنامه گفت: پس از امضای این تفاهمنامه کارگروهی متشکل از کارشناسان هر دو حوزه تشکیل خواهد شد تا با ارائه راهکارهای لازم و اصولی مقدمات لازم برای گره گشایی از معضلات کنونی صنایع دستی کشور شکل گیرد و بیشک این هدف با توجه به ظرفیت این تفاهم و تعامل تحقق پیدا میکند.
در ادامه این نشست دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ضمن تایید صحبتهای نامور مطلق اظهار داشت: انعقاد این تفاهمنامه گام بسیار موثری در بهسازی و باز زنده سازی آثار تاریخی که در اختیار این شرکت قرار دارد، خواهد بود و در عین حال با همکاری معاونت صنایع دستی شاهد احیای صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی ایران در آنها میباشیم.
وی ادامه داد: اقدامات موثری از این دست موجب خواهد شد تا در دو وجه توسعه و گسترش صنایع دستی کشور و همچنین اشتغال زایی برای اقشار مختلف بویژه دانشگاهیان در جامعه حرکتهای جدی صورت گیرد.
هدف از این تفاهمنامه ایجاد زمینه همکاری متقابل بین شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی و معاونت صنایع دستی در راستای وظایف اساسنامهای و در زمینههای مطالعاتی، کاربردی، ظرفیتسازی، ابزارسازی در راستای حفظ، احیاء و ترویج صنایعدستی و آموزش و کارآفرینی با در نظر گرفتن تمامی منابع و امکانات اعم از اقتصادی، فنی، اطلاعات، تجربه و تخصص نیروی انسانی در محدودههای هدف بازآفرینی شهری است که در قالب ۴ ماده تنظیم و به مدت سه سال شمسی معتبر خواهد بود.