دبیر کمیته گردشگری سلامت جامعه تورگردانان:
گردشگران سلامت به شکل رسمی وارد ایران نمیشوند
عضو هیات مدیره و دبیر کمیته گردشگری جامعه تورگردانان شیوه اطلاعرسانی برای جذب گردشگر سلامت در ایران را سنتی دانست و بیان کرد: درصد بسیار زیادی از گردشگران این حوزه به شکل غیر رسمی پذیرش میشوند.
تاريخ : يکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۴
دکتر رضا صدیقی عضو هیات مدیره و دبیر کمیته گردشگری جامعه تورگردانان در گفتوگو با خبرنگار هنرنیوز محور اصلی گردشگری سلامت در ایران را گردشگری پزشکی دانست و در مورد شهرهای پایلوت گردشگری سلامت ایران گفت:در حال حاضر شهرهایشیراز و کرمان که بیشتر مقصد گردشگران سلامت کشورهای حاشیه خلیج فارس و استانهای آذربایجان غربی و کرمانشاه که مقصد گردشگران کشورهای عراق و آذربایجان هستند را می توان به عنوان پایلوتهای گردشگری سلامت ایران نام برد.
وی ادامه داد:البته در دو سال اخیر بیمارستان امام خمینی تهران و برخی از بیمارستانهای خصوصی این شهر همچنین استان یزد نیز به مقاصد گردشگری سلامت اضافه شدهاند.
صدیقی با بیان این نکته که آمار رسمی در حوزه گردشگری سلامت در ایران وجود ندارد و بیشتر گردگشران سلامت در ایران به شکل سنتی و دهان به دهان از امکانات پزشکی ایران مطلع و به شکل غیر رسمی نیز به بیمارستانها مراجعه میکنند، تشریح کرد:بخشی از گردشگران این حوزه شهروندان کشورهای شوروی سابق هستند که به علت نبود کادر متخصص درمان در کشور خودشان از طریق سایر افراد که با روشها و امکانات درمانی در ایران آشنا شدند به شکل غیر رسمی به بیمارستانهای ایران مراجعه میکنند.
او افزود: بخش دیگر از کشورهای اروپایی که امکان درمان در کشور خودشان دارند اما از طریق گردشگران فرهنگی که پیشتر به ایران آمده بودند و از مهارت بالای پزشکان ایران و ارائه خدمات ارازان قیمت نسبت به کشور خودشان مطلع شدند به ایران مراجعه میکنند که در هر دو بخش افراد بازاریابی صورت گرفته سنتی است.
دبیر کمیته گردگشری سلامت جامعه تورگردانان با تاکید به این نکته که در حال حاضر آژانسهای مسافرتی تنها در حوزه گردشگری تندرستی به شکل مستمر فعالیت میکنند و در سایر حوزهای گردشگری سلامت مانند گردشگری پزشکی و درمانی هنوز فعالیتی ندارند از انجام جلساتی با وزارت بهداشت،سازمان میراث فرهنگی و سازمان توسعه تجارت برای تصویب آیین نامه فعالیت آژانسهای مسافرتی خبر داد.
او اشاره کرد: در صورتی که آژانسهای مسافرتی وارد این حوزه شوند و پکجهایی را ارائه دهند حلقه گردشگری سلامت به سایر حلقههای گردشگری مانند گردشگری فرهنگی متصل میشود.
عضو هیات مدیره جامعه تورگردانان در آخر از لزوم آموزش کادر متخصص در حوزه گردشگری سلامت گفت:همان گونه در گردشگری فرهنگی از تورگردانهایی که مورد تأیید سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هستند استفاده میکنیم، در این حوزه هم نیازمند استفاده از این کادر هستیم.
صدیقی بیان کرد در حال حاضر چنین کادری در کشور وجود ندارد.البته ما در جامعه تورگردانان به وزارت بهداشت پیشنهاد دادهایم تا دورههای تلفیقی برای آموزش کادر متخصص با حضور کارشناسان گردشگری و کارشناسان سلامت بیمارستان برگزار شود که هنوز چنین چیزی رخ نداده است و در این صورت نمیتوان انتظار داشت با خیال راحت گردشگری سلامت را به سرانجامی برسانیم.