برنامههای موزه کمالالملک اعلام شد
موزه کمالالملک تا پایان سال میزبان نمایشگاه تازهای خواهد شد.
تاريخ : يکشنبه ۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۴
حسن حامدی مدیر نشریه تندیس و پژوهشگر هنری درباره برگزاری مراسم نکوداشت و برنامههای پژوهشی در موزه کمالالملک توضیح داد: هنوز برای موزه کمالالملک برنامهریزی نکردهایم اما قصد داریم که برنامههای این موزه را به صورت دورههای ۴۵ روزه در نظر بگیریم و نمایشگاههای ادواری مرتبط با کمالالملک برپا کنیم.
وی افزود: قصد داریم که تا قبل از پایان سال، نمایشگاهی را برای این موزه در نظر بگیریم که تا اردیبهشتماه سال آینده دایر باشد.
موزه مکتب کمالالملک با گردآوری ۱۲۰ اثر از این هنرمند شهیر ایرانی و شاگردان مدرسه صنایع مستظرفه تیرماه سال ۱۳۹۲ در باغ نگارستان آغاز به کار کرد.
مدرسه صنایع مستظرفه به عنوان اولین دانشگاه هنری ایران در عصر قاجار توسط کمال الملک تاسیس شد و تاثیر فراوانی بر هنر ایران داشت.
در این موزه آثار کمال الملک به همراه بیش از ۱۰۰ اثر از دو نسل از شاگردان مستقیم و غیر مستقیم کمال الملک شامل ابوالحسن صدیقی، جعفر پتگر، علی اکبر صنعتی، عباس کاتوزیان، هادی تجویدی، اسماعیل آشتیانی، جمشید امینی و ... به نمایش درآمده است.
همچنین در این موزه اسناد،عکسها، احکام و دستنوشتههای مدرسه صنایع مستظرفه، نیز در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
سازمان زیباسازی شهری تهران علاوه بر گردآوری این آثار با همکاری دانشگاه تهران به بازسازی و احیای مدرسه صنایع مستظرفه در باغ نگارستان پرداخت و بر همین اساس موزه مکتب کمال الملک در محل سابق این مدرسه گشایش یافت.
مدرسه صنایع مستظرفه (School of Fine Arts) به سرپرستی کمالالملک در سال ۱۲۸۷ شمسی مطابق با ۱۹۱۱ میلادی افتتاح شد.
این مدرسه برای تدریس و توسعه نقاشی تاسیس و همزمان به رشتههای منبتکاری، موزائیکسازی و قالیبافی نیز پرداخت.
چند سال بعد از تاسیس این مدرسه زیر نظر کمالالملک، ابوالحسن صدیقی بخش مجسمهسازی را نیز در این مدرسه دایر کرد.
کمال الملک در این مدرسه بالغ بر ۷۰ هنرجو تربیت کرد که بیش از ۵۰ نفر از آنها به مراتب والای هنری دست یافتند.
پس از مرگ کمالالملک، مدرسه صنایع مستظرفه به دو مدرسه دیگر یعنی هنرستان کمالالملک و هنرستان هنرهای سنتی تقسیم شد و بر همین اساس پایههای جریان شکل گیری هنر مدرن از بدنه این مدرسهها گذاشته شد.