جواد مزدآبادی در گفتگو با هنرنیوز:
نفس برگزاری جشنواره فیلم ویدئویی میمون و مبارک است
یک کارگردان سینما و تلویزیون گفت: برگزاری جشنواره فیلمهای ویدئویی می تواند ما را به استاندارد سازی در این حوزه نزدیک سازد.
تاريخ : سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۲۱
جواد مزدآبادی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برگزاری نخستین جشنواره بین المللی فیلمهای ویدئویی تهران افزود: نفس برگزاری جشنواره فیلمهای ویدئویی تهران بسیار میمون و مبارک است به جهت اینکه بلاخره ما برای ساخت فیلمهای ویدئویی و تله فیلم بایستی به یک استانداردسازی و به یک الگو دست پیدا می کردیم و این جشنواره مسیر را کوتاه تر کرد.
وی ادامه داد: جشنواره فیلمهای ویدئویی باعث خواهد شد که این جشنواره، هم به یک پاتوق فرهنگی تبدیل شود و هم اینکه، فیلمهای موفق در این حوزه به جامعه هنری معرفی شوند.
کارگردان فیلم سینمایی «ورود زنده ها ممنوع» اضافه کرد: این جشنواره می تواند مشوق فیلمسازان بخش ویدئویی شود . این در حالی است که هم اکنون فیلمهای ویدئویی جایگاه بسیار ویژه ای را در رسانه های تصویری و تلویزیون پیدا کردند و به تولید انبوه رسیده اند.
مزد آبادی با بیان اینکه جای خالی این جشنواره بشدت حس می شد تصریح کرد: تنها نکته ای که وجود دارد این است که امیدوارم معضلی که معمولا دامنگیر سایر جشنواره ها می شود دامنگیر این جشنواره نشود و آن چیزی نیست جز یک بار برگزار شدن آن است . ما متاسفانه در سالهای اخیر با جشنواره های بسیاری روبرو بودیم که علی رغم اینکه با شور و حرارت زیادی برگزار شدند اما در همان گام نخستین، باقی ماندند که آخرین آنها، جشنواره فیلم کیش بود که با کیفیت خوب و هیاهوی زیادی برگزار شد اما به دور دوم نرسید.
کارگردان سریال « چارچرخ » اظهار داشت: معتقدم هنگامی یک جشنواره می تواند تاثیر گذار باشد و حرکت رو به رشدی داشته باشد و جریان
” جشنواره فیلمهای ویدئویی باعث خواهد شد که این جشنواره، هم به یک پاتوق فرهنگی تبدیل شود و هم اینکه، فیلمهای موفق در این حوزه به جامعه هنری معرفی شوند. “
ساز شود که تداوم داشته باشد. اگر اکثر جشنواره های موفق را رصد کنیم متوجه خواهیم شد که این جشنواره ها تازه در سالهای دوم و سوم جا می افتند و فیلمسازان، تازه در جهت اهداف آن جشنواره؛ شروع به فیلمسازی می کنند. لذا امیدوارم این جشنواره هم مستمر و پایدار باشد.
این سینماگر یاد آور شد: اگر بخواهیم از منظر آسیب شناسی فیلمهای ویدئویی به آنها نگاه کنیم باید ابتدا به این نکته اشاره کنیم که راه اندازی تولید فیلمهای ویدئویی یک جریان مثبت در کشور بوده است چرا که این نوع فیلمها نسبت به سینما ارزان قیمت تر و سهل الوصل تر هستند اما آن چیزی که برای فیلمهای ویدئویی رخ داد این بود که در یک دوره ای، آنقدر کمیت این نوع فیلمها افزایش یافت که کیفیت فراموش شد. البته همیشه برای رسیدن به کیفیت، باید از کمیت عبور کرد اما حالا آنچه که در مورد این فیلمها مطرح است بحث کیفیت است. البته جریانی که فیلمهای ویدئویی طی کردند جریان درستی بوده است چرا که یکسری از فیلمسازان این عرصه آمدند به دلیل عدم توانایی لازم از گردونه کار خارج شدند. اما چرا ما هنوز شاهد فیلمهای ویدئویی کم کیفیت هستیم؟ جواب این سوال به چندین عامل بر می گردد که یکی از عمده ترین دلایل آن این است که در این نوع فیلمها، متاسفانه دستمزد بازیگران، دستمزد کاذبی است یعنی فیلمسازی که می خواهد فیلم ویدئویی کار کند اگر بخواهد از بازیگران چهره استفاده کند معمولا بیشترین بودجه خود را باید به دستمزد آنها اختصاص دهد و دیگر بودجه نمی ماند تا خرج کیفیت کار شود.
کارگردان فیلم سینمایی « طاوسهای بی پر» گفت: متاسفانه هنوز مسئولین تلویزیون و شبکه خانگی به ظرافت این قضیه پی نبردند که این اجازه را به کارگردانان و تهیه کنندگان ویدئویی بدهند که از چهره های جدید استفاده کنند. اگر این اتفاق رخ بدهد، هم بیننده از دیدن بازیگران تکراری رهایی خواهد یافت و هم این امکان فراهم می شود تا تهیه کننده، بیشترین بودجه و وقت فیلم را بر روی کیفیت فیلم هزینه کند . البته بخش دیگری از این معضل هم به برخی از تهیه کننده ها بر می گردد که به سود کم قانع نیستند و توفع سودهای کلان را دارند و در نیتجه مجبور می شوند از خیلی از جاهای فیلم بزنند.
به گفته مزد آبادی در سالهای اخیر، کیفت فیلمهای ویدئویی افزایش یافته و از کیفیت بهتری برخوردار شده است.