مهم‌ترین اقدام قرآنی سال ۹۱ فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ قرآن است
بحرالعلوم:
مهم‌ترین اقدام قرآنی سال ۹۱ فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ قرآن است
یک استاد حفظ قرآن کریم درباره بهترین استفاده‌ای که از بودجه نیم‌درصد قرآنی می توان کرد گفت: مهم‌ترین اقدام قرآنی سال ۹۱ فرهنگ‌سازی در زمینه حفظ قرآن است.
 
تاريخ : شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۸


«مهدی بحرالعلوم» حافظ کل و استاد حفظ قرآن کریم در رابطه با بهترین استفاده‌ای که از بودجه نیم درصد در زمینه حفظ قرآن می‌توان کرد، گفت: مهم‌ترین فعالیت فرهنگ‌سازی و ایجاد زمینه‌های مساعد برای حفظ قرآن کریم توسط افراد است.
وی با اشاره به اینکه ابهت حفظ قرآن کریم از این که جهت مشکل است و نمی‌توان وارد آن شد باید شکسته شود، گفت: با توجه به اینکه میزان بودجه نیم درصد قرآنی سال ۹۱ نسبت به کل جمعیت کشور زیاد نیست؛ ایجاد زمینه‌های حفظ و برداشتن یک قدم توسط افراد علاقمند در این راه مهم‌ترین اقدام در سال ۹۱ است.
این استاد حفظ قرآن کریم، چشیدن مزه حفظ قرآن را توسط افراد سبب علاقمند شدن آنها به این رشته قرآنی دانست و در این باره افزود: پس از ایجاد علاقمندی، افراد به صورت خودکار ادامه مسیر حفظ را خواهند پیمود.

*توقعات خارق‌العاده در زمینه حفظ ایجاد نکنیم
بحرالعلوم با نادرست خواندن ایجاد توقعات خارق‌العاده برای مردم در زمینه حفظ، زیر سایه بودجه نیم‌درصد قرآن، در این باره گفت: چنانچه وعده‌های داده شده محقق نشود، نتیجه‌ آن ظرفیت‌سوزی خواهد بود؛ چرا که نتیجه گرفتن در مسئله حفظ قرآن یک روند چند‌ ده ساله می‌طلبد. 

*با کمبود بودجه و استاد مجرب در رشته حفظ مواجهیم

بحرالعلوم بودجه‌های موجود برای تربیت ۱۰ ‌میلیون حافظ قرآن کریم را ناکافی دانست و در این رابطه با اشاره به اینکه اساتید مجرب این رشته نیز در کشور انگشت‌شمارند گفت: برخی از مربیان حفظ از اصول فنی اولیه کار نیز بی‌بهره‌اند؛ به گونه‌ای که در برخی از کلاس‌ها که مربیان حفظ قرآن کریم مخاطب ما هستند، دیده می‌شود که بسیاری از مطالب را برای اولین بار می‌شنوند و تا قبل از آن، از این مطالب بی‌بهره بوده‌اند.
وی علت این مسئله را با سابقه نبودن تجربه حفظ به معنای حرفه‌ای آن در ایران و عدم استفاده درست از چهره‌های حرفه‌ای این رشته در کشور دانست و در این باره افزود: این جانب خود بیش از ۲۰ استاد طراز اول حفظ در کشور نمی‌شناسم. 

*گردآوری و تدوین تجارب اساتید حفظ ضروری است
بحرالعلوم داشته‌های حفظ قرآن کشور را نتایج تجارب حافظان قرآن دانست و در این باره افزود: این تجارب تا کنون سینه‌ به سینه و از اساتید به شاگردان منتقل شده است و در ادامه راه نیازمند گردآوری و تدوین این تجربه‌ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه با بی توجهی روبرو هستیم گفت:‌ کاری که در این زمینه انجام شده بسیار اندک است.
این استاد حفظ قرآن کریم در انتها وسعت بخشیدن به دایره علاقمندان به حفظ قرآن کریم و سپس هدایت این جو به نقطه نهایی مورد نظر را به عنوان بهترین راهبرد در ابتدای مسیر عنوان کرد.

کد خبر: 39668
Share/Save/Bookmark