نوید دهقان، در رابطه با کنسرت آینده گروه قمر، بیان کرد: در این آشفته بازار فرهنگی، تبلیغات خیلی مهم است. انتقاد من بر این است که وقتی اثر هنری اجرا میشود باید دو کلیت اساسی داشته باشد؛ یکی فرم و دیگری محتوا، که متأسفانه در موسیقی امروز محتوا از دست رفته است و فرمهای مفرط جایگزین آن شده است و از دلایل این امر، نداشتن نقد در موسیقی و نداشتن اطلاعات مناسب و کافی مخاطبین موسیقی است که این دو دلیل موجب غافل شدن از محتوا میباشد.
نوید دهقان در ادامه گفت: بنیاد رودکی اینبار کارها را خیلی با نظم بیشتری انجام داده و اولین بار است که یک ماه قبل از کنسرت همه چیز بر اساس نظمی خاص انجام گرفته است.
وی معتقد است در هنر باید مجری بدون اراده احساس بود. هر هنرمندی باید سه خصیصه داشته باشد؛ نگرنده، اندیشنده و کوشنده باشد، یعنی خوب ببیند و خوب فکر کند و در آن راستا تلاشکننده بسیار خوبی باشد.
او اظهار کرد: ما هرگاه کنسرتی داشتیم، دلیلش این بوده است که حرفی برای گفتن داشتهایم. مهم این است که ما به آن چیزی که فکر کردیم، اعتقاد داریم.
همچنین درباره اجرای موسیقی کردی در کنسرتهایشان گفت: ایران صاحب بزرگترین گنجینه ادبیات است و به دلیل امکانات و فراهم بودن لوازم اجرای کار موسیقی کردی، و همچنین به دلیل اینکه موسیقی کردی از لحاظ فرم، قرابت و نزدیکی بیشتری با موسیقی فارسی دارد؛ در کنسرتها نیز به همراه موسیقی اصیل فارسی اجرا میشود.
نوید دهقان در پاسخ به این سوال که گروه قمر تا چه حد در جذب مخاطبین جوان موثر بوده است، پاسخ داد: به دلیل شرایط نا مناسب فرهنگی که بر جامعه ما حاکم است؛ عقیده من بر این است که ما با تهاجم بیفرهنگی روبرو هستیم. موسیقی ایرانی، تخصصی است و نیاز است کسی که آن را گوش میکند از قبل با موسیقی آشنا بوده باشد. تنها راه ممکن این است که ما از گنجینه خود استفاده کنیم و آنچه ریشه در فرهنگ و تمدن و موسیقی ما دارد تکرار شود. وقتی زیبایی موسیقی ایرانی تکرار شود و همگان متوجه شوند، دیگر کسی به سراغ هیچ موسیقی دیگری نمیتواند برود.
شاهو عندلیبی، در ادامه این نشست گفت: بخش کردی این کنسرت، یادمان پدرم «ایرج عندلیبی» که از خوانندگان برجسته کردی زبان بود، میباشد. موسیقی کردی امسال از وفایی، نالی، اشعار مولوی کرد، گران و شاعران کلاسیک کردی خواهد بود؛ در دو بخش تصانیف و آوازها و با موسیقیای در راستای تفکرات کردی انجام میشود و مخاطبان قضاوت خواهند کرد که موسیقی کردی به نحو احسن انجام میشود یا خیر.
کنسرت گروه قمر امسال از شعر شعرای کلاسیک ایرانی حافظ، سعدی، مولانا و سایه، با فرم غزل استفاده کرده است که اشعار در راستای یک مفهوم و در یک اندیشه است.
در این کنسرت، مرکب نوازی در دستگاه شور، دستگاه نوا و آواز اصفهان اجرا میشود. و قطعات «بیار باده» شعر مولانا، «بر باد» شعر سایه، تصنیف «شاه خرابات» شعری از حافظ که تقدیم شده است به استاد پرویز مشکاتیان، تصنیف «هنوز» شعری از حافظ، به اجرا درخواهند آمد.
نوازندگان این کنسرت نیز عبارتند از: شهریار نظری نوازنده دف، شاهین صفایی نوازنده بمتار، امین گلستانی نوازنده عود، علی خشتینژاد نوازنده تار، بهزاد رواقی نوازنده تار، علیرضا گرانفر نوازنده سنتور، نسیم اربابی نوازنده کمانچه، نیلوفر شهبازی نوازنده کمانچه، مهزاد خرمند نوازنده کمانچه، حسین محمد حسینی نوازنده نی، فرهای صفری نوازنده تمبک، ماهور زمانهپور نوازنده تمبک، نوید دهقان نوازنده تمبک، شاهو عندلیبی نوازه نی.
همچنین در بخش کردی، تصنیف بهار شادمانی، عاشقان، دمیک ساقی، نشمیل نشمیل، شوآنی شوآنی، سابلاخی (منطقه مهاباد) به اجرا در میآیند.
گروه قمر تنها گروه است که در دهه ۸۰ شکل گرفته است و هنوز پابرجاست و با کمترین تغییرات در اعضای گروه به کار خود ادامه میدهد.