مدیر کل امور کتاب درگذشت احمد عطایی را تسلیت گفت
اخبار جشنواره صنعت چاپ؛
مدیر کل امور کتاب درگذشت احمد عطایی را تسلیت گفت
محمد اله یاری فومنی مدیرکل امور کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت احمد عطایی موسس و بنیانگذاز نشر عطایی را تسلیت گفت.
 
تاريخ : سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۵

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي معاونت امور فرهنگي، محمد اله یاری فومنی مدیرکل امور کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت احمد عطایی موسس و بنیانگذاز نشر عطایی را تسلیت گفت. در این پیام آمده است: «ضایعه درگذشت جناب آقای احمد عطایی موسس و بنیانگذار نشر عطایی را به جنابعالی و خانواده محترم تسلیت عرض می نمایم. برای ایشان علو درجات و هم نشینی با صالحان و ابرار و برای بازماندگان صبر و اجر مسالت می نمایم.

ان شاءالله موسسه نشر عطایی با تولید آثار فاخر و تداوم فعالیت های فرهنگی، ادامه دهنده مسیر فرهنگی آن مرحوم باشد.»


کیفیت کار چاپخانه ها در طول سال بررسی شود

حسین علی متین رضا معتقد است ارزیابی کیفیت کار واحدهای چاپی باید در طول سال انجام شود نه این که چاپخانه ها یک اثر را با کیفیت بالا مختص جشنواره تولید کنند و رتبه کسب کنند. 

حسين علي متين رضا سرگروه داوران صحافي در گفت و گو با ستاد اطلاع رساني جشنواره صنعت چاپ اظهار کرد: اهمیت صنعت چاپ در جوامع به اندازه ای است که در صورت تعطیلی آن، تمام فعالیت ها متوقف خواهد شد زیرا از فعالیت های بزرگ تبلیغاتی و بسته بندی گرفته تا فعالیت های ساده ای چون کپی مدارک، به این صنعت بستگی دارد.

وی معتقد است صنعت چاپ یکی از مهم ترین ابزاری است که می توان ضمن تعامل فرهنگی و اقتصادی، از راه آن بر دیگر فرهنگ ها تاثیر گذاشت و از سوی دیگر تاثیر فرهنگ های دیگر بر جامعه را بررسی کرد.

متین رضا برگزاری جشنواره را بر ارتقای صنعت چاپ موثر دانست و گفت: با وجود تاثیر مثبت جشنواره، یک انتقاد بر شکل ارزیابی آثار چاپی وجود دارد و آن این که چاپخانه ها آثاری را مختص حضور در جشنواره تولید و ارسال می کنند درحالی که باید کیفیت کارهای چاپی یک واحد در طول سال بررسی شود.

وی توضیح بیشتری داد و افزود: از آن جایی که چاپخانه ها با آگاهی از داوری، اثری را به دبیرخانه می فرستند، تمام تلاش خود را می کنند که آن اثر بی عیب و نقص باشد در صورتی که با ارزیابی در طول سال، می توان امیدوار بود کیفیت کارهای چاپی در سطح جامعه نیز افزایش یابد.

متین رضا هم چنین پیشنهادی به دبیرخانه جشنواره داد و اظهار کرد: برخی از افراد هنرمند هستند که فعالیت صحافی می کنند اما چون کار پر تیراژ انجام نمی دهند نمونه کارشان را ندارند و نمی توانند در رقابت حاضر شوند. از آن جمله می توان مثلا به صحافانی اشاره کرد که کتاب های تاریخی را با هنرمندی صحافی می کنند و کارشان در یک موزه به نمایش در می آید و می توان به نوعی از فعالیت هایشان تقدیر کرد.

حضور سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در مسابقات چاپ

سیستان و بلوچستان با ۴۰ و خراسان جنوبی نیز با ۳۶ واحد چاپی در یازدهمین دوره مسابقات تخصصی صنعت چاپ حضور می یابند.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی جشنواره صنعت چاپ، سیستان و بلوچستان ۴۰ چاپخانه فعال دارد که از این میان دو واحد به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده اند. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با وجود کمبود اعتبار امسال نیز چون سال های گذشته برنامه های خاصی را به مناسب روز ملی صنعت چاپ برگزار کرده است و در صورت تامین اعتبار و رسیدن آثار به حد نصاب، جشنواره استانی صنعت چاپ را نیز برگزار خواهد کرد.

خراسان جنوبی نیز در وضعیتی مشابه قرار دارد و مسئولان آن وعده داده اند در صورت تعداد بالای آثار و البته تامین اعتبار، جشنواره صنعت چاپ را به صورت استانی برگزار کنند. این استان برنامه های هر ساله خود به مناسبت روز ملی صنعت چاپ را نیز به دلیل کمبود اعتبار امسال به صورت محدود برگزار و به دیدار با دست اندرکاران صنعت چاپ بسنده کرده است.

خراسان جنوبی با ۳۶ واحد چاپی فعال در یازدهمین دوره مسابقات تخصصی صنعت چاپ حاضر است.

کد خبر: 64138
Share/Save/Bookmark