به گزارش هنرنیوز؛ هادی آفریده از فیلمسازان جوان کشور در آستانه برگزاری نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران در گفتگویی با روابط عمومی این جشنواره با بیان این مطلب اظهارداشت: بزرگترين اتفاقی كه مي افتد اين است كه قشری که دنبال جذابيت هاي سينما در گونه هاي مختلف است مي تواند فيلم ها را در گونه هاي مختلف در این جشنواره ها ببينند.
وی با اشاره به استقلال بخش فیلم های ویدیویی از جشنواره بین المللی فیلم فجرادامه داد: به نظرم این حرکت، حركت خوبي هست هر چقدرتعداد جشنواره هاي سينمايي بيشتر باشد من اين را بهترمي دانم چرا که ما آن قدر توليداتمان در شاخه ها و گونه هاي مختلف سينمايي بالاست که جشنواره باسابقه ايي مثل فجر واقعا شايد توان اين را نداشته باشد كه بتواند تمام ژانرها را در دل خودش جا بدهد و بگنجاند.
آفریده اضافه کرد: جشنواره فيلم ويديويي تهران بزرگترين خوبي اش اين است كه وقتي ازفجر تفكيک مي شود مي تواند به فيلم هاي ويدیويي تخصصي تر نگاه كند.
وی افزود: باید ببينيم تعريف اين جشنواره از فيلم های ويديويي چي هست وقتي به تعريف برسيم آن وقت متوجه مي شويم اين جشنواره توانسته تخصصي تر به اين فرمت از سينما نگاه كند یا نه؟
به گفته وی مقوله فيلم های ويديويي و ديجيتال، پديده مهمي است كه در كشور ما بايد بيشتربه آن توجه شود به خاطر اينكه سينما دارد از فرم كلاسيكش خارج مي شود. در همه دنيا و در ايران هم، اين اتفاق افتاده است. ما هم به سمت ديجيتال و تكنولوژي هاي به روز و نو رفتيم اما اطلاعات ما ازاين تكنولوژي هنوز آن قدري كه بايد نيست و شايد جشنواره ايي بتواند از نظرسخت افزاري و نرم افزاري اطلاعات ما را بالا ببرد.
این فیلمساز با بیان اینکه بيشتر تله فيلم ها و فيلم های ويدیويي خوب ما فيلم هاي ويدیويي هستند كه در قالب سينمايي كار مي شود یادآور شد: مثلا فيلم « بوتيك» اقاي نعمت الله يك فيلم ويديويي بود كه توليد شد يا فيلم «شيرين» آقاي كيارستمي كه اين ها بسيارموفق بودند هم ازنظرتكنيك و هم، ساختار و زبان سينمايي، بنابر این ما بايد تعريف كنيم اين جشنواره مي خواهد به سمت فيلم هاي ويديويي تلويزيوني برود يا به سمت فيلم هاي ويديويي سينمايي؟ شايد، يكي از راه هاي پيشرفت جشنواره اين باشد كه در قوانين وآيين نامه خودش اين را بياورد كه برود به سمت فيلم هاي ويدیويي كه براي سينما ساخته مي شود نه براي تلويزيون و اصلا از فضاي كارهاي تلويزيوني كه كارهاي خيلي مصرفي ومصرف گراست تا جنبه هاي آرتيستي وهنري داشته باشد دور بشود.
آفریده خاطرنشان ساخت: باتوجه به نگاهي كه آقاي عباسيان در موسسه رسانه هاي تصويري داشته، در واقع، در موسسه رسانه ها توانسته يک جهش و تحولي به وجود بياورد و خودش هم جوان و خوش فكرو با ايده هاي جديد هستند قطعا اين نگاهي كه دارند در اين جشنواره هم حتما لحاظ مي شود و باعث مي شودكه اين جشنواره هم رويكردجديد و نويي داشته باشد.
وی اضافه کرد: خوشحالم از حضورآقاي عباسيان به عنوان دبیر این رویداد سینمایی چرا که وی خودش هم، از سينما برخاسته، قبل از اينكه فعاليت مديريتي بكنند فيلم ساز بودند و معتقدم اين خيلي حايز اهميت هست براي يك جشنواره كه يک فيلمساز مديريت آن را بر عهده بگیردو اين نكته را بايد مد نظرداشت و به فال نيك گرفت.
وی گفت: احساس مي كنم اگراين جشنواره بخواهد موفق شود بايد نگاهش را ببرد سمت آثار ويدیويي سينمايي و سعي كند از فضاي فيلم های تلويزيوني دوري كند. چون من اغلب آن كارها را بيشتر برنامه سازي مي دانم تا محصولات سينمايي ولي همانطور كه فيلم بوتيك و شيرين رامثال زدم اينها فيلم هايي هستند با فرمت ويدیويي كه با نگاه و براي سينما ساخته شده و توسط كارگردانان سينما توليد شده است يا فيلمي مثل «اشكان وانگشتر متبرک» كارآقاي شهرام مكري هم مي تواند در اين دسته قراربگيرد جزو آن دسته ازفيلم هاي ويديويي هست كه براي سينما ساخته شده نه تلويزيون، همچين فيلم هايي اگر بيايند در جشنواره قراربگيرند هم شاهد فيلمهایی با زبان سينما و جذابيت حرفه ای و ساختارهاي نو سينمايي خواهیم بود چرا که این نوع آثار، ساختارشكن، تجربه گرا و برخوردار از نگاه مستقل هستند.
وی تصریح کرد: بايد جشنواره به صورت خاص و تخصصي به سينما نگاه كند و از فضاي تلويزيوني دور شود.
شایان ذکر است نخستین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران به همت موسسه رسانه های تصویری و با همکاری سازمان سینمایی کشور به دبیری محمدرضا عباسیان از ۲۸ خرداد تا ۲ تیر در تهران و جزیره ابوموسی برگزار می شود.