به گزارش هنرنیوز، در حالی که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تلاش است تا سرمایهگذاران برای حضور در این حوزه تشویق کرده و مورد حمایت قرار دهد،
حمیدرضا جهانبکام، یک سرمایهگذار در بافت تاریخی شیراز در گفتوگو با خبرنگار هنرنیوز، از مشکلاتی که اداره کل میراث فرهنگی این استان برای مرمت و کاربری که به بناهای تاریخی شیراز پیش آورده، سخن میگوید تا آنجا که مدعی میشود مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس برای ادامه مرمت بناهای تاریخی که تملک کرده، پا پس کشیده است.
او ادامه میدهد: اقدامات و مرمتهایی که تا چند روز پیش از نظر مدیر کل میراث علمی و فنی بوده و حتا به تاریخ ۲۱ فروردین امسال برایش مجوز تعمیرات به شمارهی ۱۱۴/۱۳۳/۹۳۲ صادر کردند،به یک باره با شکایت فردی به دستگاه قضایی شیراز، خلاف ضوابط و مقررات حفاظتی و باعث تخریب و تزلزل بنای ثبتی «حسین پاکیاری» و بنای همجوار آن «اوجی» که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده ، تشخیص داده شده و حتا برایم حکم جلب صادر کردهاند.
بیش از ۴۰۰ خانه ثبت شده در فهرست آثار ملی استان فارس قرار دارد که به نظر این سرمایهگذار با وجود تنگنظریهای موجود هیچ کس جرات وارد شدن به بحث تملک و مرمت بناهای تاریخی به عنوان یکی از شعارهای سازمان میراث فرهنگی جهت حفاظت و باززندهسازی را ندارد.
جهان بکام معتقد است برخی اوقات با طرح یکسری از مسائل از سوی افراد تنگ نظر راه بر سرمایهگذاران توسط مسئولان میراث فرهنگی بسته میشود و عملاً امکان توجه و مرمت بناهای تاریخی توسط بخش خصوصی از دست میرود.
حالا به گفتهی این سرمایهگذار کمیسیون شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با طرح شکایتی با عنوان تخریب بنای تاریخی که یکی از همسایگان بنای تاریخی «پاکیاری» در بافت تاریخی شیراز آن را مطرح کرده است، حکم جلب او را گرفته و حتا کیفرخواست نیز در این زمینه صادر شده است.
این سرمایهگذار مدعی است در صحبتهای پیشینش با مصیب امیری، مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس، آنها اعلام آمادگی کرده بودند تا در هر زمینهای که بتوانند به سرمایهگذارانی که امکان تملک خانههای تاریخی، مرمت و حفاظت از آنها را دارند کمک کنند.
اما در حال حاضر از نظر جهان بکام برخلاف شعاری که برای جذب سرمایهگذار میدهند در عمل کاری انجام نمیدهند و حتا شمشیر را از رو برای سرمایهگذاران میبندند.
این سرمایهگذار بناهای تاریخی تأکید میکند: از من به عنوان یک سرمایهگذار شکایتی شده که خود آقایان و مسئولان میراث فرهنگی استان هم میدانند، یک اشتباه است، اما به دلیل رابطهای که فرد شکایتکننده دارد، آنها نمیتوانند از من حمایت کنند و حتا به حمایت از طرف مقابل ایستادهاند.
او خاطرنشان کرد: به همین دلیل به علاقهمندان سرمایهگذاری در بافت تاریخی شیراز توصیه میکنم که دیگر به این قضیه وارد نشوند، چون فقط برایشان دردسر و مشکلات دارد.
به گزارش هنرنیوزف پیش از این در اردیبهشت امسال مصیب امیری، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری فارس از ایجاد سیاستهای تشویقی استان برای سرمایه گذاری و احداث واحدهای اقامتی در بافت تاریخی شیراز خبر داده بود.
او اظهار کرده بود: نگرش فعلی به بافت تاریخی شیراز به عنوان یک معضل، نیازمند اصلاح و بازنگری مجدد است و مالکان خانههای تاریخی باید به خانههای خود به منزله فرصتی مغتنم که درآمد اقتصادی مناسبی برای آن ها و به تبع آن برای شهر شیراز ایجاد خواهد کرد بنگرند و متولیان این امر نیز قطعا با اعمال قانون های تشویقی، شرایط احیای دوباره بافت تاریخی شیراز را فراهم خواهند کرد.
وی ادامه داده بود: انجام طرحهای مطالعاتی، امکان سنجی، مکانیابی و تعیین نوع کاربری خانههای تاریخی، از جمله اقداماتی است که میراث فرهنگی فارس، مشتاقانه برای مالکان خانه های تاریخی و متقاضیان سرمایهگذاری در بافت تاریخی شیراز انجام میدهد.
(دوشنبه ۱۸ اسفند) نیز مدیرعامل صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی از ورود بحث حمایت از مالکان اماکن تاریخی و توانمندسازی آنها به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
احسان ایروانی همچنین نقشآفرینی الگوهای مشارکت جذب شده از یک سو و تأثیر طرح ملی حمایت از مالکان اماکن تاریخی که از بهمن ماه سال گذشته به عنوان یکی از برنامههای صندوق احیا در جهت ایجاد مشوق برای مالکان اماکن تاریخی آغاز شده را عوامل افزایش تقاضای مالکان و بافتنشینان برای تغییر کاربری ملک تاریخی خود و حفظ و احیای آن در همهی استانها دانست.