«پلو خورش» مرادی کرمانی نقد می‌شود
«پلو خورش» مرادی کرمانی نقد می‌شود
مجموعه داستان «پلو خورش» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.
 
تاريخ : شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۷

به گزارش هنرنیوز، کتابخانه فرهنگسرای فردوس در شصت و پنجمین نشست از سلسله نشست‌های‌ «بلور قلم » مجموعه داستان « پلو خورش» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد.
«پلو خورش »در مورد کودکانی است که از روستایی زلزله زده به تهران سفر می‌کنند. این سفر سیاحتی از طرف آموزش و پرورش ترتیب داده شده است. زاویه دید یا راوی داستان «رضا» است که به صورت اول شخص «پلوخورش» را روایت می‌کند.
داستان بخشی از دغدغه‌های کودکانی را به تصویر می‌کشد و بیان می‌کند که اگرچه در همین سرزمین زیست می‌کنند اما به دلیل دوری از مراکز بزرگ شهری، امکاناتشان با شهرهای بزرگ بسیار متفاوت است. این کودکان و نوجوانان که در تعداد زیاد و دغدغه‌های مختلف همیشه ذهن هوشنگ مرادی کرمانی را درگیر کرده‌اند هنوز سادگی زندگی سنتی را دارند، با همان ویژگی‌ها. به اضافه این که وقتی با دنیای شهری جدید و صنعتی مواجه می‌شوند.
این کتاب شامل ۲۱ داستان کوتاه است که در ۱۶۰ صفحه از سوی انتشارات معین منتشر شده است.
این نشست روز سه شنبه اول اسفند ماه ساعت ۱۵:۳۰ با حضور نویسنده، محمدرضا گودرزی و حمیدرضا نجفی(منتقدین) در کتابخانه فرهنگسرای فردوس برگزار می‌شود.
علاقه‌مندان جهت شرکت در برنامه «بلور قلم» می‌توانند به کتابخانه فردوس واقع در فلکه دوم صادقیه بلوار فردوس بعد از چهارراه مخابرات مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۴۴۰۸۱۰۴۳ تماس بگیرند.
هوشنگ مرادی کرمانی متولد شانزدهم شهریورماه سال ۱۳۲۳ در روستای سیوچ از توابع بخش شهداد کرمان است. دوره‌ی دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک را در تهران گذرانده و در همین مدت در رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی نیز لیسانس گرفته است. او فعالیت‌های هنری خود را با رادیو کرمان آغاز کرد و بعد این فعالیت را در تهران ادامه داد. نویسندگی را از سال ۱۳۴۷ با مجله‌ی خوشه آغاز کرد. سپس «قصه‌های مجید» را برای برنامه‌ی «خانواده»ی رادیو ایران نوشت، که همین قصه‌ها، جایزه‌ی کتاب برگزیده‌ی سال ۱۳۶۴ را نصیب او کردند.
از دیگر آثار این نویسنده که تا به حال به چاپ رسیده می توان «لبخند انار» «بچه‌های قالیباف خانه» «تنور» «ماه شب چهارده» و «شما که غریبه نیستید»«نخل»، «چکمه»، «مشت بر پوست» و «مهمان مامان»را نام برد.
کارگاه شعر « عیار سخن» در فرهنگسرای معرفت
کارگاه شعر «عیار سخن» روز سه شنبه اول اسفند ساعت ۱۷با هدف آشنایی هر چه بیشتر شهروندان با شعر و ادب فارسی از سوی فرهنگسرای معرفت برگزار می‌شود. در این برنامه، تقی فکورزاده به عنوان کارشناس برنامه به تحلیل، نقد و بررسی شعر ایران و جهان پرداخته و روش‌های سرودن شعر را به هنرجویان می‌آموزد.
علاقمندان برای حضور در این برنامه می‌توانند به فرهنگسرای معرفت واقع در میدان شهرزیبا، بلوار شهران، بعد از زیرگذر شهید همت، مراجعه کرده و یا برای کسب اطلاعات بیشترباتلفن:۴۴۳۰۱۴۴۴ تماس حاصل نمایند.
«پیامکتاب» دریافت کنید
«پیامکتاب» عنوان برنامه‌ای است که از سوی کتابخانه شیخ فضل ا... نوری به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار می‌شود. در این برنامه مخاطبان می‌توانند پیامکتاب را که شامل سخنان بزرگان در خصوص کتاب و کتابخوانی، جملات فرهنگی، اجتماعی و حتی آخرین اخبار و برنامه کتابخانه است از طریق ایمیل و یا پیامک به طور رایگان دریافت کنند.
علاقه مندان جهت دریافت پیامکتاب می‌توانند با ارسال ایمیل و یا شماره تلفن همراه خود به نشانی اینترنتیkh.noor@yahoo.com و شماره پیامک۳۰۰۰۷۲۲۷۰۰۱۲۲۱ از آخرین اخبار کتابخانه و سخنان بزرگان و مشاهیر در خصوص کتاب و کتابخوانی مطلع شوند. همچنین علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به کتابخانه شیخ فضل ا... نوری واقع در بلوار آیت ا... کاشانی بعد از پل حکیم جنب شهر کتاب خانه فرهنگ نور مراجعه نمایند. شماره تلفن ۴۴۰۶۶۷۵۱ نیز برای پاسخگویی سوالات شهروندان در نظر گرفته شده است
داستان «تاقچه‌های پر از دندان» خوانش و نقد می‌شود
داستان «تاقچه‌های پر از دندان» از مجموعه داستان «دوباره از همان خیابان‌ها» نوشته بیژن نجدی در برنامه «با هم بخوانیم» فرهنگسرای فردوس پس از خوانش، نقد و بررسی می‌شود. در هفتاد وچهارمین جلسه از برنامه با هم بخوانیم که یکشنبه ۲۹بهمن ماه ساعت ۱۶ برگزار می‌شود داستان «تاقچه‌های پر از دندان»، ابتدا خوانش و سپس توسط جعفر توزنده جانی کارشناس ادبی این برنامه مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.
«دوباره از همان خیابان‌ها» مجموعه‌ای است از بیست داستان کوتاه بیژن نجدی که بعد از مرگش، و اولین بار در سال ۱۳۷۹ چاپ شدند. طولانی‌ترین این داستان‌ها ۲۰ صفحه است و بیشترشان حدود ۸ صفحه‌ای هستند.
علاقه مندان می توانند با حضور در فرهنگسرای فردوس واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس بعد از چهارراه مخابرات در این نشست و مطالعه گروهی شرکت کنند. شماره تلفن: ۴۴۰۸۱۰۴۳ کتابخانه فردوس آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است.
«نمایشگاه کتاب‌های برتر» در فرهنگسرای فردوس
«نمایشگاه کتاب‌های برتر»، با هدف ترویج فرهنگ کتاب وکتاب خوانی در شهروندان این نمایشگاه را در فرهنگسرای فردوس بر گزار کرده است. این نمایشگاه از ۲۸ بهمن تا ۲۰ اسفند ماه، همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ پذیرای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است.
شایان ذکر است ،در این نمایشگاه، کتاب‌های متنوعی با موضوعات تاریخ معاصر، رمان و داستان های تاریخی،روانشناسی و مدیریت ،کودک و نوجوان ،فرهنگی و هنری و ... دیده می‌شود.
علاقه مندان جهت بازدید می توانند به فرهنگسرای فردوس به نشانی فلکه دوم صادقیه ، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات مراجعه و یا با تلفن ۴۴۰۸۱۰۴۳ تماس حاصل فرمایند.

کد خبر: 54418
Share/Save/Bookmark