کارگردان تصمیم گیرنده اصلی در بیان موضوع‌ها نیست
فرید در نشست نقد و بررسی «بیتابی ‌بیتا» مطرح کرد؛
کارگردان تصمیم گیرنده اصلی در بیان موضوع‌ها نیست
مهرداد فرید کارگردان فیلم سینمایی «بیتابی بیتا» گفت: قصه‌ها نوع روایت را به فیلمساز تحمیل می‌کند و کارگردان تصمیم گیرنده اصلی در بیان موضوع‌ها نیست.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۴۷

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «بی‌تابی بیتا» با حضور «مهرداد فرید» کارگردان، «مجید مشیری»، «حامد بهداد» و «الهه حصاری» بازیگر، «مرتضی غفوری» فیلمبردار و «خسرو نقیبی» منتقد سینما شب گذشته در این فرهنگسرا برگزار شد.
در ابتدای نشست «مهرداد فرید»، ضمن ابراز تاسف برای فیلم سینمایی «من مادر هستم» و آرزوی حل معضلات سینمایی ایران در خصوص فیلم‌نامه و نوع روایت قصه گفت: قصه‌ها نوع روایت را به فیلمساز تحمیل می‌کند و کارگردان تصمیم گیرنده اصلی در بیان موضوع‌ها نیست.
وی افزود: به طور معمول خود را در انحصار یک نوع ژانر قرار نمی‌دهم و هر ژانر متفاوت و مورد علاقه خود را برای ساخت قبول می‌کنم.
فرید ضمن تشکر از بازیگران فیلم به خصوص «الهه حصاری»، عنوان کرد: به دلیل روایت قصه به صورت واقعی و مستند، بازیگران برای حداقل کردن بازی و بیان قصه تلاش بسیاری کردند و فیلمنامه به لحاظ ریتم و ساختار کلاسیک، نقطه عطف فیلمنامه و تدوین را رعایت کرد و با ایجاد احساس و لذت در موضوع، سادگی را در خلق قصه‌های مختلف به وجود آورد.
وی در خصوص وجوه مشترک ادبیات و سینما نیز اظهار داشت: ایجاد احساس و بیان قصه هدف مشترک ادبیات و سینما است و با دنبال کردن طرح مسائل اجتماعی هدف ریشه‌یابی و حل معضل اجتماعی ندارد.
فرید ضمن اشاره به مبنای فیلم سینمایی «بی‌تابی بیتا» براساس پلان و سکانس در خصوص تدوین و بازی بازیگران افزود: یکی از نکات مثبت تدوین رفع و رجوع کردن بازی ضعیف بازیگر است و با بازی «الهه حصاری»، دشواری ایفای نقش و تدوین به خوبی حل شده بود.
این کارگردان ضمن بیان اینکه مخاطبان متمایل به فیلم‌های خارجی هستند، افزود: مخاطب با این نوع فیلم‌ها تمایلی برای تماشا ندارد و تا زمانی که فیلمساز به دنبال موضوع‌های محتوایی نباشد مخاطبان به این سمت جلب نمی‌شوند.
وی ضمن تایید بهتر بودن فیلم سینمایی «بی‌تابی بیتا» در کارنامه کاری خود متذکر شد: امیدوارم با ادامه این نوع سبک فیلم‌سازی و تشویق مخاطبان، سینما روند خود را دنبال کند در غیر این صورت سال بعد شاهد فیلم‌های خوب نخواهیم بود.
فرید در پایان در خصوص مشکلات صدور پروانه فیلم خود خاطرنشان کرد: جریان پروانه ساخت فیلم «بی تابی بیتا» به دلیل اتهام به من در ترویج ناهنجاری اخلاقی در ۴ سال به طول انجامید که این کار آن‌ها بیان‌گر نبود فیلم‌های اجتماعی و ساخت فیلم‌های فرمایشی و وجیزه‌گویی دولت است.
در ادامه «حامد بهداد» بازیگر فیلم در خصوص موضوع داستان گفت: شباهت این فیلم به دلیل ظلم به خانم‌ها با شرایط کنونی جامعه قابل لمس است و به همین منظور فیلم‌نامه شریف به کارگردان شریف می‌رسد.
بهداد در خصوص حضور خود در این فیلم اظهار داشت: ممکن است سن و زبان من به نقش نخورد اما با تلاش بسیار خود را با «مهرداد فرید» همگام کردم.
وی ضمن تاکید بر سلیقه‌ای نبودن هنر، سینما و تئاتر اظهار داشت: ضمن صدمه دیدن طبقات متوسط شرایط بحرانی در تصویر رفتارهای اجتماعی شکل می‌گیرد و به همین منظور مرا ترغیب به بازی در این فیلم کرد.
بهداد در خصوص سینما توپوگرافی نیز در میان صحبت‌هایش، اظهار داشت: در شعر رباعی مطلبی بیان می‌شود که نقاش در بیان آن ناتوان است و همچنین سینمای توپوگرافی فارغ از جامعه‌شناسی زبان مستقلی دارد و زبان سینما از ادبیات نمایشی بسیار جداست در فیلم اتفاقی می‌افتد که فارغ از فیلمنامه است.
در ادامه این نشست «الهه حصاری» بازیگر نقش «بیتا» در خصوص تکنیک بازیگری نیز عنوان کرد: تنها تکنیک و حس کمک کننده در بازی نیست اما در این فیلم ایجاد حس کمک بسزایی داشته است.
همچنین «مجید مشیری» بازیگر در خصوص بازیگری و فیلم «بی تابی بیتا» عنوان کرد: تکنیک بازیگری یکی از اصول ایفای نقش است که در سکانس آخر بسیار شاهد آن بودیم و امیدوارم مخاطبان را جذب کند.
در پایان این نسبت «خسرو نقیبی» منتقد سینما در خصوص فیلم «بی تابی بیتا» گفت: این فیلم بازگشت دوباره مهرداد فرید به سینمای روزهای اول کاری خود است و فیلم‌نامه را دوست ندارم اما اجرا را ترجیح می‌دهم و این فیلم می‌توانست اتفاقات پررنگ‌تری را نمایش دهد.

کد خبر: 50368
Share/Save/Bookmark