پارسایی: «دا» خاطره نیست، واقعیت است
در نشست خبری نمایش «من كه دا نیستم» مطرح شد؛
پارسایی: «دا» خاطره نیست، واقعیت است
نشست خبری نمایش «من كه دا نیستم» به كارگردانی حسین پارسایی با حضور تهیه كننده اثر، مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری و كارگردان یكشنبه ۳۱ شهریور در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۸
به گزارش هنرنیوز؛ رحمت امینی مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری در نشست خبری نمایش «من كه دا نیستم» با بیان این كه جریان اقتباس در دنیا جریان پویا و پر مخاطبی است، گفت: در حوزه تئاتر نیز كمتر در جریان اقتباس های ادبی قرار می گیریم در حالی كه آثار اقتباسی نیز در این حوزه خلق می شوند.
وی ادامه داد: این كه چگونه در یك اثر از مبداء به مقصد برسیم شیوه های گوناگون دارد، متن نمایش «من كه دا نیستم» حدود یك سال قبل توسط مهرداد رایانی مخصوص به نگارش در آمد و حسین پارسایی اعلام آمادگی كرد این اثر را كارگردانی كند.
امینی گفت: اگر حوزه هنری بخواهد در ایام خاص نمایش هایی را به روی صحنه ببرد، این نمایش ها باید واجد شرایط كیفی باشند تا شان آن مناسبت هم رعایت شود. در حال حاضر نیز همزمان با ایام دفاع مقدس هستیم و نمایش «من كه دا نیستم» نیز یادآور آن ایام است.
حسین پارسایی نیز طی سخنانی با اشاره به این كه ۲ سال قبل با خواندن كتاب «دا» انگیزه ساخت اثری نمایشی در من ایجاد شد، عنوان كرد: در این رمان قهرمان زنی وجود دارد كه فارغ از هر گونه مسئله ای كه پیرامون دفاع مقدس وجود دارد به روابط عاطفی و انسانی می پردازد و هر كس با هر فرهنگی این رمان را بخواند متوجه می شود كه در برهه ای از زمان در كشورمان چه اتفاقاتی رخ داده است.
این كارگردان و نمایشنامه نویس با تاكید بر این كه كتاب «دا» برای خواندن است، گفت: جلوه های بصری این رمان احتیاج به بازآفرینی دارد و ما نیز سعی كردیم از بزنگاه ها و رویدادهای نمایشی رمان استفاده كنیم و آن را تبدیل به اثری نمایشی كنیم.
وی افزود: طی ۶ ماه گفت و گو و ارتباط با مهرداد رایانی مخصوص داشتم و در این مدت و طی تمرین نمایش توسط بازیگران تغییراتی در نمایشنامه ایجاد كردیم و اسم نمایش نیز تغییر كرد.
او درباره دلیل تغییر نام نمایش "من كه دا نیستم" نیز، گفت: كتاب «دا» اثر شناخته شده ای است و خیلی ها از من می پرسیدند كه چطور این رمان به صورت نمایش در آمده است و برای آن كه به مخاطب پیش از دیدن نمایش بگوییم این اثر اقتباسی كاملا برگرفته از كتاب نیست نام آن را به "من كه دا نیستم" تغییر دادیم.
پارسایی ضمن ارائه توضیحاتی درباره داستان نمایش «من كه دا نیستم» اظهار كرد: در این نمایش دا شخصیت اصلی داستان است، دا در نمایش ما خاطره نیست، واقعیت است. دا همچنان حماسه ساز است و به دنبال این است كه مسیر گذشته خود را ادامه دهد.
وی گفت: در نمایش «من كه دا نیستم» سیامك احصایی در طراحی صحنه كمك قابل توجهی برای انتقال مفهوم كرده است. در این نمایش دو ایدئولوژی مطرح شده است. یكی این است كه با فاصله گرفتن ما از جنگ شهر باید به حالت قبل خود برگردد و رو به پیشرفت برود. اما این ساخت و سازها باید به چه قیمتی انجام شود و آیا باید دستاوردهای جنگ را زیر پا بگذارد.
او درباره انتخاب بازیگران نیز گفت: روزی كه داشتم نمایشنامه را می خواندم اكثر آدم هایی كه بر روی صحنه نمایش حضور خواهند داشت در ذهنم بودند. از موسیقی هم سعی كرده ایم در این نمایش به عنوان عنصری فضا ساز استفاده كنیم. رحمت امینی نیز همچون همیشه یكی از حامیان معنوی كار امكان خوبی را برای ما فراهم كرد تا بتوانیم به راحتی به تمرین ها بپردازیم.
مرتضی مصطفی نژاد تهیه كننده اثر نیز با اشاره به این كه مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری تهیه كننده اصلی نمایش است، گفت: قرار است این اثر ۳۰ اجرا داشته باشد و سازمان های مختلف همچون انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، سازمان هنری رسانه ای اوج و موسسه فرهنگی هنری حریر هنر شرق از این نمایش حمایت كرده اند.
کد خبر: 64048
Share/Save/Bookmark