گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای فیلم «آزمایشگاه»؛
امجد: «آزمایشگاه» اعلام حضور جدی من در سینماست
نشست رسانه ای فیلم «آزمایشگاه» با حضور حمیدامجد کارگردان فیلم، محمد محمدی تهیه کننده، افشین هاشمی، باران کوثری، آنتونیا شرکا منتقد این فیمل و فردین خلعتبری آهنگساز آن در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.
تاريخ : پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۴۷
به گزارش هنرنیوز در این نشست حمیدامجد ضمن اشاره به دوره ای کوتاه برای نوشتن طرح چند خطی این فیلم اظهار داشت: آزمایشگاه به نوعی کاراکتر مرکزی این فیلم بود چراکه همه موضوعات حول محور آن بود و اغلب میزانسن ها در آن بسته شده بود.
وی در پاسخ به پرسش گبرلو مجری این نشست درباره اینکه حضور امجد به عنوان کارگردان تئاتر بسیار شناخته شده تر از حضور او در عرصه سینماست گفت: بعد از سال ها تئاتر کارنکردن به مدت هشت سال به سینما آمدم و اینگونه نبود که از کار تئاتر به سینما بیایم. در واقع از ابتدا هم قرار بود کار سینمایی انجام دهم اما خوب فرصتی پیش نمی آمد اما ساخت این فیلم فرصتی شد که دوباره به سینما برگردم.
در ادامه محمدی تهیه کننده این فیلم با ابراز خرسندی از نسخه های این اثر گفت: به خاطر دوستی با امجد در جریان کارهای او بودم. فیلمنامه را که خواندم خوشم آمد اما وزارت ارشاد به آن اجازه ساخت نداد و گفته شد که باید فیلم نامه دیگری جایگزین آن شود تا اینکه یکی از شرکای ما قدم جلو گذاشت و کار را با عوامل خوب شروع کردیم و واقعاً تیم خوبی از بهترین های ایران را داشتیم.
در ادامه نشست باران کوثری با تأیید سخنان تهیه کننده و کارگردان فیلم «آزمایشگاه» اظهار داشت: خوشبختانه از سال قبل در جریان فیلم نامه این داستان قرار گرفتیم، حمید امجد در تئاتر انسان بزرگی است و خوشحالم که این فیلم و بازی در آن این فرصت را داد که با او کار کنم.
وی افزود: فیلم نامه تا حدی کمدی است، ما برای آن تمرین ها ی زیادی داشتیم و این کمک کرد تا ما این فیم را بهتر بازی کنیم و در واقع پشت صحنه خیلی حرفه ای بود.
افشین هاشمی نیز بیان داشت: بسیار پشت صحنه خوبی داشتیم.
آنتونیا شرکا منتقد حاضر در این نشست هم ضمن ارائه نظارت خود گفت: این فیلم قدری کلیشه ای است زیرا این نوع کمدی جواب خود را در دنیا پس داده است و گرچه شخصیت های مرد مثل افشین هاشمی و رامبد جوان خوب نقش آفرینی کرده بودند اما به هر حال شبیه برادران مارکس بودند.
وی افزود: چیزی که به نظرم می رسد این است که یکدستی ریتم جاهایی در فیلم شکسته شده بود و بعد با ورود به زندگی خانواده هاشمی نوعی درام در اثر حاصل می شود و فضای کمدی آن شکسته می شود و افراد کمدی چهره منفی پیدا می کنند زیرا ناهمگونی در ریتم وجود دارد و تقریباً بخش های از فیلم دراماتیک است.
حمید امجد در پاسخ به شرکا گفت: اینکه فیلمی یادآور آثار بیلی وایدر باشد اتفاقاً نوعی ادای دین به اوست. کمیک کردن فضا و تعویض آن با فضای عاطفی ربطی به ریتم ندارد و هم اینکه در مورد فیلم مستقل که هیچ حمایتی ندارد شما مجبور به جمع و جور ساختن فضا هستید. محمدی افزود: دکور های آزمایشگاه این حس ریتم تند را داشت ما به خاطر حرکت موجود در آن به سرعت کار کنیم.
خلعتبری آهنگساز این فیلم گفت: این فیلم دومین همکاری من با امجد پس از همکاری ما در تئاتر است به این دلیل که موضوعی که به آثار پرداخته شد موضوعی خوب بود و صداقت خاصی در بیان فیلم وجود داشت. امجد در موسیقی نشان داد که به قول دوستان مطبوعاتی اصلاً جو زده نیست.