صاحبان هتل‌ها ۱۶ ماه به کارمندان خود حقوق می‌دهند، تنها ۴ ماه مسافر دارند
رئیس انجمن آموزشگاه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:
صاحبان هتل‌ها ۱۶ ماه به کارمندان خود حقوق می‌دهند، تنها ۴ ماه مسافر دارند
اولین جلسه شورای اطلاع رسانی تشکل‌های گردشگری تشکیل شد.
در این نشست رییس انجمن تورگردانان ایران ضمن تقدیر از اهالی رسانه اظهار کرد: جامعه تشکل‌های گردشگری به این نتیجه رسیدند که تأمل میان تشکل‌ها و اهالی رسانه باعث می‌شود تا عملکرد بخش خصوصی بهتر به گوش دولتی‌ها برسد و بسیاری از چالش‌هایی که این صنعت از جمله ضعف‌ها و خلع‌های قانونی بر طرف شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۲
به گزارش هنرنیوز، اولین جلسه شورای‌اطلاع رسانی تشکل‌های گردشگری روز گذشته با حضور تعدادی  از خبرنگاران و تشکل‌های حوزه گردشگری در سالن اجتماعات شرکت «توسعه ترابر ایرانیان» تشکیل شد. 

در ابتدای این جلسه «جمشید حمزه‌زاده» رئیس جامعه تورگردانان با اشاره به نگاه مثبت اعضای تشکل‌های گردشگری در ارتباط با همکاری با رسانه‌ها که معمولا دستگا‌ه‌های دولتی آن را نقطه ضعف می‌دانند و با اشاره به صحبت‌های اخیر «مرتضی رحمانی‌موحد» در مورد عدم توانایی تشکل‌های این حوزه گفت: مدتی پیش معاون گردشگری اعلام کرده بود که برای واگذاری امور به بخش خصوصی هنوز تشکل قوی نداریم. ما خواستیم تا جلساتی با حضور تشکل‌های گردشگری مانند جامعه تورگردانان، سفره خانه‌های سنتی و... داشته باشیم و به این جمع‌بندی برسیم که برای هماهنگی بیشتر و ایجاد نقطه نظر مشترک چه کاری انجام شود. یکی از این بحث‌ها تشکیل شورای اطلاع رسانی تشکل‌های گردشگری با حضور خبرنگاران این حوزه بود تا به مباحث مربوط به گردشگری برسیم. سیاست این است که همفکری ایجاد شود و تشکل‌ها و رسانه‌ها با یکدیگر همکاری کنند. 

همچنین واقفی گفت: اگر در زمانی که ریس بنیاد معرفی شد و گفت به گفته رهبری باید هتل‌ها وگذار شودند رسانه‌ها وارد می‌شدند یک سری افراد دوباره رایزنی کردند که این امر اتفاق نیافتد. و اگر این مسله اتفاق می‌افتاد گام موثری در صنعت گردشگری بود. 

حمزه ‌زاده در ادامه از تشکیل سه کمیته آموزش، حقوقی و برگزاری نمایشگاه‌ها و لزوم تشکیل آن گفت.
 
او توضیح داد: یکی از موانع توسعه گردشگری نبود قوانین مشخص، خلأ‌های قانونی و یا وجود قوانین متضاد است که ما سعی کردیم  با ایجاد کمیته‌ای متشکل از حقوق‌دانان حوزه گردشگری و اعضای تشکل‌ها در مورد این قوانین بحث و پیشنهاد اصلاح آن را به دولت بدهیم. 

وی در ادامه با اشاره به نقش سازنده نمایشگاه‌های بین المللی در توسعه صنعت گردشگری و شرکت پایین تشکل‌های گردشگری گفت: این نمایشگاه‌ها ظرفیت بالایی برای معرفی جاذبه‌های ایران، دستاورد تشکل‌ها و آشنایی با دستاورد‌های مثبت دیگران دارد که متاسفانه مشارکت تشکل‌ها در این نمایشگاه‌‌ها بسیار پائین است و تشکیل چنین کمیته‌ی نمایشگاه‌ها می‌تواند نقش موثری در شرکت تشکل‌های گردشگری در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی داشته باشد. 

حمزه‌زاده به مشکل هتلداران با طرح دولت مبنی بر اختصاص ۵ درصد از درآمد واحدهای تولید آلاینده به شهرداری اشاره کرد و گفت: دولت طرحی را داده بود که تمام تأسیسات گردشگری ۵ درصد از درآمد را به شهرداری‌ها بدهند. این طرح با هماهنگی هتلداران در مجلس منتفی شد. در این طرح فقط آمده که واحدهای  تولید کننده  آلاینده، ۵ درصد از درآمدشان را بدهند، ما باز هم نگرانیم که برخی از نمایندگان این موضوع را دوباره مطرح کنند و شهرداری برخی از واحدهای ما را به عنوان واحد تولید کننده آلاینده بداند. 

رئیس جامعه هتل‌داران ایران در آخر از برگزاری همایش سراسری اعضای هیات مدیره همه تشکل‌های گردشگری استان‌ها در تهران خبر داد و گفت: این همایش روز دوم بهمن ماه با حضور ۵۰۰ نفر برگزار می‌شود. همچنین ممکن است که در این برنامه آقای لاریجانی رئیس مجلس نیز حضور داشته باشند. 

چرا خبرنگاران پیگیر واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان نشدند؟ 

در ادامه جلسه «محمدعلی اشرف واقفی» نایب رئیس جامعه تورگردانان ضمن قدردانی از اهالی رسانه و نقش سازنده‌ ‌آن‌ها در پیگیری امور به منظور تحقق آن‌ها از اهالی رسانه برای پیگری نکردن موضوع واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان به بخش خصوصی گفت: من از رسانه‌ها انتقاد دارم چرا روزی رئیس جدید هتل‌های بنیاد در مراسم معرفی خود از قول رهبری وعده واگذاری این هتل‌ها به بخش سنتی را داد، خبرنگاران آن را پیگیری نکردند تا برخی از آقایان با رایزنی مانع تحقق آن شوند. 

وی گفت:امروز میان قیمت آژانس‌های بنیاد مستضعفان با آژانس‌های بخش خصوصی در مورد رزرو این هتل‌ها نه تنها تفاوت قیمت است که سهم بسیاری از اتاق‌های این هتل‌ها در انحصار آژانس‌ها خودشان است. 

اشرف واقفی ادامه داد: مانی که آقای نجفی به سازمان میراث فرهنگی آمد قول داد که هزینه حضور در نمایشگاه BIT را می‌پردازد ولی هنوز این اتفاق رخ نداده است. 

وی افزود: برای خرید بلیت موزه‌ها مجبور بودیم ۲۰ میلیون پول نقد به راهنمای گردشگری بدهیم و او چند ساعت در ورودی موزه‌ها برای تحویل گرفتن بلیت‌هایی که هر کدام ۵۰۰ تومان بودند، معطل می‌شد. از سوی دیگر حمل این پول توسط راهنمای تور خارجی خطرناک بود تا اینکه صحبت کردیم بلیت موزه‌ها توسط تور‌ها پیش خرید شود و در قبال آن موزه‌ها به ما تخفیف بدهند. همچنین از جابه جا شدن پول نقد جلوگیری شود و این پول یکجا به حساب دولت برود. این پروسه انجام می‌شد ولی اکنون دو ماه است که بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان به دولت داده‌ایم ولی هنوز به ما بلیت نداده‌اند این در حالی است که قبلا هماهنگ کرده بودیم. 

نایب رئیس انجمن تورگردانان در آخر نقش مجمع تشکل‌های گردشگری را در یکپارچه شدن تشکل‌های این حوزه ارزشمند دانشت. 

سازمان درگیر مسائل روزمره شده است 

رئیس انجمن آموزشگاه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از نقش خبرنگاران در تحقق طرح‌های انجام نشده در روزگاری که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و میراث فرهنگی دچار روزمرگی شده است، گفت: خود آقای 
سلطانی فر تعریف می‌کرد: هر روز پیمانکارهایی که در دولت گذشته با سازمان همکاری داشتند برای پیگیری معوقه‌هاشان به سازمان مراجعه می‌کنند و ما باید مشغول پیگری کار آن‌ها باشیم. 

وی ادامه داد: در چنین شرایطی خبرنگاران باید پیگر تحقق خاصه‌های بخش خصوصی مانند تشکیل شورای عالی میراث فرهنگی که طبق ماده ۱۲۷ قانون مصوبات اعضای این شورا به اندازه مصوبات هیات وزیران اعتبار دارند بشوند. 

رئیس انجمن آموزشگاه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه از پیشنهاد تصویب سرانه‌ای از سوی دولت برای بخش آموزش گردشگری در نظر و در اختیار موسسات آموزشی قرار دهد. 

اسلامی در آخر از رسانه‌ها خواست تا در معرفی مقاصد گردشگری کوشا باشند و اشاره کرد چرا هتل‌ها باید ۱۶ ماه حقوق دهند و تنها ۴ ماه‌ مسافر داشته باشند. 

چرا تشکل‌ها سکوت کردند؟ 

پس از صحبت‌های رئیسان تشکل‌های گردشگری یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه خطاب به آقای اسلامی گفت: چرا تشکل‌ها در ۸ ماه گذشته در این حوزه سکوت کردند؟ مگر در این ۸ ماه اخبار ضدونقیض از سوی برخی از افراد دولتی در گردشگری منتشر نشد آیا تشکیل این شورا باعث می‌شود تا همکاری میان رسانه‌ها و تشکل‌ها بیشتر شود؟ 

سکوت خبری دیگر رخ نمی‌دهد! 

پس از صحبت‌های این خبرنگار لطیفی در پاسخ  و خطاب به کلیه اعضای حاضر در جلسه گفت: از این پس دیگر سکوت خبری رخ نمی‌دهد و این شورا جهت همکاری، همفکری و یکپارچه کردن امور تشکل‌ها و همکاری با رسانه‌ها تشکیل شده است
کد خبر: 77008
Share/Save/Bookmark