محمد علی نجفی در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان میراث فرهنگی برنامهای برای اختصاص موزه به مشاهیر معاصر ایران دارد؟ اظهار داشت:از نقاط قوت فرهنگ ما وجود مشاهیر معاصر و قدیمی است و ما باید به هر نحوی هم آثار آنها را به نسل فعلی و آینده بشناسانیم و هم این بزرگان و شخصیتشان را معرفی کنیم.
ایجاد موزههای شخصی مفاخر معاصر
او با اعلام این که یکی از برنامههای جدید سازمان میراث فرهنگی ایجاد موزههای شخصی است،گفت: ما امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی و مردم و فعالان فرهنگی مختلف این اقدامات را انجام دهیم .
رییس سازمان میراث فرهنگی با تأکید بر این که موزه استاد فرشچیان که حدود ۱۲ سال پیش افتتاح شد نمونه موفق از این دست اقدامات است، افزود: شرایطی را ایجاد میکنیم که هنرمندان بزرگ ایرانی بتوانند موزههای شخصی خود را داشته باشند. برخی مواقع هم میتوانیم یک موزه مشترک برای دو یا چند هنرمند دارای حیطه کاری یکسان ایجاد کنیم. اما نکته مهم حمایت مردم از این فعالیت و حمایت سمنها از این فعالیت است.
ثبت هنرمندان برجسته همانند آثار فاخر
به گزارش هنرنیوز در این هنگام مهدی حجت- معاون میراث فرهنگی – خاطرنشان کرد که هنرمندان برجسته همانند آثار فاخر به ثبت خواهند رسید.
نجفی هم ادامه داد: البته در گذشته برای ثبت بخشی از مشاهیر اقداماتی انجام شده است اما ما بیشتر به دنبال ثبت مشاهیر معاصر هستیم چرا که باید آنها را قدر بشناسیم و در صدر بنشانیم تا هنر و فرهنگ ایرانی جای خودش را در جامعه پیدا کند.
دیپلماسی فرهنگی راه نجات «نظامی»
معاون رییس جمهور همچنین درباره پرونده نظامی گنجوی به خبرنگار هنرنیوزگفت: ما اقداماتی را از طریق وزارت امور خارجه انجام دادیم و امیداوریم طرف آذربایجانی هم با یک نگاه فرهنگی به مساله نگاه کند و به یک راه حل مشترک از طریق مجاری دیپلماتیک و بر اساس دیپلماسی فرهنگی برسیم.
وی درباره اینکه آیا قرار است پرونده مشترکی ارایه شود؟ اظهار داشت: نمیدانم چه راه حلی به دست خواهیم آورد، اما به هرحال آماده رسیدن به یک نقطه مشترک با آذربایجان هستیم .
آمار دقیق اسناد از بین رفته را نداریم
نجفی درباره تعداد اسناد مفقود شده طی انتقال به شیراز گفت: دیدن پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و محل نگهداری اسناد این مرکز و همچنین بخشی از تجهیزات آزمایشگاهی یکی از نخستین بازدیدهایم بود. متاسفانه در ارسال این اسناد و نسخ به شیراز مشکلات زیادی پیش آمد، اما هنوز آمار دقیقی از اسنادی که در جا به جایی از بین رفته نداریم.
او در عین حال تأکید کرد: این قول را میدهیم گزارش دقیقی در مورد جابهجایی پژوهشگاه و مرکز اسناد میراث فرهنگی به شیراز و جابهجایی معاونت صنایع دستی به اصفهان که در زمان مدیریت قلبی رخ داده تهیه کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
دستور تخلیه خانه تاریخی به آتوسا مومنی
نجفی درباره سکونت آتوسا مومنی – معاون پیشین میراث فرهنگی- در یکی از خانههای تاریخی کاخ سعد آباد گفت: به هرحال یکی از مسوولین قبلی سازمان اشتباهی را انجام دادند و ما از ایشان خواستیم اشتباهشان را جبران کنند. آن خانه تارخی تخلیه خواهد شد و برای فعالیتهای فرهنگی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هیئت امنایی اداره شدن موزه ملی بررسی خواهد شد
این مقام مسوول درباره هیئت امنایی اداره شدن موزه ملی به خبرنگار هنرنیوز گفت: چند طرح از جمله همین موضوع در گذشته مطرح شده که مبنای قانونی داشته اما به هر دلیلی اجرا نشده است. ما همه این طرحها را مورد بررسی مجدد قرار میدهیم و برنامه عملیاتی برای آن تهیه میکنیم.
او ادامه داد: امیدواریم هم موزهها واماکن تاریخی – فرهنگی ما از طریق هیئت امنایی که شخصیت فرهنگی داشته باشند و از نظر وجه ملی مورد قبول عامه مردم باشند مورد بررسی و نظارت قرا گیرند.
۸ سال بسته بودن موزه دوران اسلامی موجب شرمندگی است
رییس سازمان میراث فرهنگی همچنین درباره وضعیت موزه دوران اسلامی هم گفت: بسته بودن موزه دوران اسلامی به مدت ۸ سال موجب شرمندگی همه ماست چه برای کسانی که در این ۸ سال مدیریت کردند و نتوانستند موزه را راه اندازی کنند و چه ما که به عنوان ایرانیهای فرهنگ دوست ناظر این مسایل بودیم.
وی ابراز امیدواری کرد که در اسرع وقت این موضوع پیگیری شود.
مساله اصلی برای اجرای طرح بودجه است
معاون رییس جمهور توضیح داد: بر اساس گزارش یک هیئت خارجی و همچنین گزارش یک گروه مشاورهای ایرانی درباره این موزه؛ این مسأله به صورت جدی به کمک طرح این افراد دنبال میشود.
او یادآور شد: مساله اصلی برای اجرای طرح بودجه است که امیدواریم با کمک معاونت ریاست جمهوری در سازمان برنامه و بودجه و همین طور تامین بودجه از طریق کانالهای دیگر این کار را خیلی سریع انجام شود و دربهای موزه اسلامی به روی ایرانیان علاقهمند و گردشگران خارجی باز شود.
بیشتر وقتم را صرف گردشگری کردم
وی در پاسخ به این پرسش که درباره گردشگری و مشخصا معاونت گردشگری در اولین فرصت چه اقداماتی صورت خواهد گرفت؟اظهار داشت: در حدود چهار هفته که این مسولیت را پذیرفتم بیشتر وقتم را صرف گردشگری کردم. جلسات زیادی با فعالان، اتحادیهها، انجمن صنفیها، جامعههای مختلف این حوزه داشتم. نظرات و پیشنهادات آنها را شنیدیم و تجزیه و تحلیل کردیم و مدت زیادی را صرف گفت و گو با کسانی که در مظان انتخاب به عنوان مسوولان جدید آن بخش بودند، کردم که هنوز به نتیجه نرسیدیم.
بیش از حد وسواس دارم
رییس سازمان میراث فرهنگی تأکید کرد: حقیقتاً در انتخاب مسوولان سازمان سختگیرم و شاید بیش از حد وسواس دارم اما امیدوارم افراد شایستهای را انتخاب کنیم که تحولات خوبی در بخش گردشگری صورت گیرد. همچنین امیدوارم در هفته گردشگری اقداماتی صورت گیرد که مشخص کننده تفاوتهایی گردشگری با سالهای قبل باشد.
میخواهم ژنرالهای گردشگری را بشناسم
او در پاسخ به این پرسش که آیا افراد مورد نظرش اصلاً در حوزه گردشگری وجود ندارند؟ توضیح داد: البته شاید مقداری از این مشکلات به من باز گردد که همه بزرگان بخش گردشگری را نمیشناسم. اجازه بدهید به اندازه کافی فرصت داشته باشم تا ژنرالهای گردشگری را هم بشناسیم .
کاهش دلنگرانی روحانیون با نگاه فرهنگی به گردشگری
نجفی همچنین درباره تاکیدش بر گردشگری فرهنگی گفت: فکر میکنم با این نگاه جدید گردشگری را بهتر میتوان رونق داد. حتا در مورد گردشگری خارجی بخشهایی از روحانیون بنا به دلایلی براساس برداشتهایی مقداری نگرانی دارند. اما وقتی صحبت از نگاه فرهنگی به گردشگری میکنیم اولین اثرش آن است که این نگرانیها یا به کلی زائل میشود و یا کمتر خواهد شد.
به اعتقاد این مقام مسوول گردشگری در هر سطحی اتفاق بیفتد ملاقات فرهنگی را شکل میدهد و ملاقات گردشگری فی نفسه فرهنگی است.
تأکید بر رفع موانع اداری – اجرایی برای ایرانیان مقیم آمریکا
معاون رییس جمهور در پاسخ به این پرسش که در سفر به آمریکا با توجه به مشکلات ویزا و... برای ایرانیان مقیم این کشور؛ با چه پشتوانه و حمایتی از طرف ایران و وزارت امور خارجه با آنها دیدار خواهد کرد؟ اظهار داشت: مسوولان سازمان میراث فرهنگی قبلا جلساتی با وزارت اطلاعات و امور خارجه داشتند تا هماهنگی اولیه انجام شود. در این سفر قرار است مشکلات دقیق مطرح شود تا پس از جمعبندی در بازگشت ان انشا الله بخش عمدهای از آنها حل شود.
او بیان کرد: حتا در جلسه با ریاست جمهوری ایشان هم تاکید کردند آنچه به عنوان موانع اداری - اجرایی تلقی میشود باید هرچه زودتر برداشته شود.