شريفي:كتاب «جنگ نرم» مكملي بر «موج فتنه» است
 
تاريخ : يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۵۸
يك نويسنده گفت: كتاب «جنگ نرم» به يك معنا مكمل كتاب «موج فتنه» است و «موج فتنه» به تحليل فعاليت‌هاي مخالفان و دشمنان داخلي نظام جمهوري اسلامي و كتاب «جنگ نرم» به تبيين فعاليت‌هاي دشمنان بيروني مي‌پردازد.

به گزارش هنرنيوز،احمدحسين شريفي، معاون پژوهش مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) مؤلف كتاب «جنگ نرم» در گفت‌وگو با فارس درباره فعاليت‌هايش در مورد تأليف اين كتاب گفت: هشت ماه پيش نگارش كتاب «موج فتنه از جمل تا جنگ نرم» را به پايان رساندم، اين اثر بيشتر به منظور شناخت ماهيت فتنه و فتنه‌گراني بود كه حوادث بعد از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري را پديد آوردند، اما جز در مواردي اندك، به فعاليت‌هاي دشمنان بيروني عليه جمهوري اسلامي، در آن اشاره‌اي نبود، به اين دليل، در ادامه مسير لازم بود كتابي در خصوص فعاليت‌هاي دشمنان و مخالفان خارجي نظام جمهوري اسلامي، نگاشته شود.

وي ادامه داد: بنابراين، كتاب «جنگ نرم» به يك معنا مكمل كتاب «موج فتنه» است: «موج فتنه» به تحليل فعاليت‌هاي مخالفان و دشمنان داخلي نظام جمهوري اسلامي و «جنگ نرم» به تبيين فعاليت‌هاي دشمنان بيروني مي‌پردازد.

اين نويسنده تأكيد كرد: فتنه 88 عليرغم پيچيدگي و عمق آن، تنها لايه‌اي از جنگ بسيار عظيم و پيچيده‌اي است كه از سوي دشمنان، عليه اسلام و جمهوري اسلامي بيش از دو دهه است كه آغاز شده، غفلت از ابعاد مختلف اين جنگ، به قيمت از دست دادن هويت اسلامي و ديني مردم ما و در نتيجه تضعيف اسلام در سراسر دنيا تمام خواهد شد.

شريفي تصريح كرد: در اين كتاب كوشيده‌ام گوشه‌اي از فعاليت‌هاي خزنده دشمنان در حوزه‌هاي مختلف را نشان دهم، كتاب حاضر بيشتر درآمدي بر جنگ نرم است كه نما و فضايي كلي از جنگ عظيم و همه جانبه غرب عليه جمهوري اسلامي را نشان مي‌دهد.

اين نويسنده با اشاره به فصول كتاب اظهار داشت: كتاب حاضر در پنج فصل سامان يافته است: فصل نخست به تبيين برخي مباحث مقدماتي و مفهوم‌شناسي در حوزه جنگ نرم مي‌پردازد و افزون بر تعريف جنگ نرم، نيم نگاهي به تاريخچه آن و واژگان هم‌افق آن نيز داشته است.

وي عنوان كرد: در اين فصل همچنين كوشش شده اهميت اين نوع جنگ در مقايسه با جنگ‌هاي سخت و نيمه‌سخت نشان داده شود.

شريفي با اشاره به فصل دوم كتاب بيان كرد: فصل دوم به يك معنا مباني نظري و فكري جنگ نرم غرب عليه جمهوري اسلامي را مورد تحليل قرار مي‌دهد؛ در اين فصل چرايي تقابل غرب با نظام جمهوري اسلامي بررسي شده است.

نويسنده در ادامه سخنان خود ابراز داشت: تحليل‌هايي همچون «قطع دست غربيان از منابع ملي كشور»، «ورود ايران به حريم علوم و فنون ممنوعه» يا «تهديد دوستان غرب از سوي ايران» هر چند همگي بهره‌اي از حقيقت دارند؛ اما پاسخ صحيح به چرايي تقابل ميان غرب و جمهوري اسلامي را بايد در نوع باورها و ارزش‌هاي حاكم بر اين دو نوع نظام جستجو كرد.

به گفته شريفي، مباني معرفت‌شناختي، هستي‌شناختي، انسان‌شناختي و ارزش‌شناختي اين دو نوع نظام با يكديگر سازگاري ندارند به‌همين دليل از نظر فكري و نظري هرگز آشتي‌پذير هم نيستند و بنده معتقدم اين تنازع و تقابل تا زماني كه نظام ليبرال‌دموكراسي،‌ با مباني شناخته شده خود، در جهان وجود داشته باشد، برقرار خواهد بود.

وي افزود: فصل سوم به معرفي اجمالي ابزارهاي مختلف جنگ نرم و كاركردهاي تهاجمي آنها مي‌پردازد، ابزارهايي از قبيل روزنامه‌ها، راديو، تلويزيون، اينترنت، ماهواره، ايميل، نشريات عمومي، رمان و داستان‌هاي كوتاه و بلند، فيلم و سينما، سرگرمي‌هاي كودكان، بازي‌هاي رايانه‌اي، پويانمايي، اسباب‌بازي، نمادها و مدها، ورزش و همچنين مقررات بين‌المللي همگي از ابزارهاي جنگ نرم معرفي شده‌اند؛ البته روشن است كه اين مسائل همگي ابزارند و به خودي خود مورد ارزش‌گذاري قرار نمي‌گيرند به همين دليل مي‌توان و مي‌بايد در جهت ترويج حقيقت و دفاع از اسلام نيز مورد بهره‌برداري قرار گيرند.

شريفي با اشاره به فصل چهارم كتاب و ابعاد جنگ نرم خاطرنشان كرد: فصل چهارم كتاب با عنوان «ابعاد جنگ نرم» مفصل‌ترين و به يك معنا مهم‌ترين فصل كتاب است، همان‌طور كه مقام معظم رهبري فرمودند: مدت‌ها است كه جنگي «عظيم» و «همه جانبه» عليه انقلاب اسلامي ايران شروع شده است، دشمنان انقلاب در اين جنگ با استفاده از همه ‌ابزارها و شگردها و از همه روزنه‌هاي ممكن، سعي مي‌كنند به انقلاب ضربه وارد كنند.

اين نويسنده در ادامه تاكيد كرد: در اين فصل ابعاد سي ‌و دوگانه‌اي از جنگ نرم را در هفت حوزه و قلمرو ديني، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، اجتماعي، حقوقي و عاطفي به اختصار نشان داده مي‌شود، البته روشن است كه پرداختن تفصيلي به هر كدام از اين ابعاد خود نيازمند كتاب و بلكه كتاب‌هاي متعدد است، در اين اثر پيشتر درباره يكي از ابعاد ديني جنگ نرم، يعني «بعد دين‌سازي» تحقيقات نسبتاً مفصلي شده و حاصل آنها را در كتابي با عنوان «درآمدي بر عرفان حقيقي و عرفان‌هاي كاذب» عرضه شده ‌است.

وي در پايان افزود: در واپسين فصل كتاب با عنوان «راه‌هاي مقابله با جنگ نرم» با توجه به ابعاد پيچيده جنگ نرم به ارائه راه‌كارهاي نوزده‌گانه‌اي براي تقابل با اين جنگ عظيم پرداخته ‌شده است هر چند در بسياري از موارد روي سخن بنده در اين فصل با مسؤولان سياسي، اقتصادي، فرهنگي و هنري جامعه بوده است؛ اما آشنايي با اين راهكارها براي همه خوانندگان افزون بر اين كه به خودي خود مفيد خواهد بود، موجب مي‌شود اين مسائل به مطالبه عمومي مردم تبديل شده و شايد مسؤولان مربوط نيز در تحقق آنها تلاش بيشتري كنند.

كتاب «جنگ نرم» از سوي انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)، در تيرماه امسال منتشر و روانه بازار كتاب شد.
کد خبر: 13828
Share/Save/Bookmark