به گزارش هنرنیوز؛ کامران شیردل داور بخش فیلمهای مستند چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم رشد در گفتگو با ستاد خبری جشنواره گفت: «از سال ۴۲ شاهد برگزاری جشنواره فیلم رشد هستم و علاقه زیادی به آن دارم چراکه طی این سالها شاهد تداوم در برگزاری آن بودم.»
به گفته وی، جشنواره فیلم رشد در طول سالهای برگزاری، توانسته نقش خوبی در ارائه اطلاعات و مفاهیم آموزش و پرورش ایفا کند چنانکه طی این سالها شاهد شکل گیری نوع خاصی از فیلمسازی در کشور بودیم.
این کارگردان و فیلم ساز با اعتقاد بر آنکه اگر جشنواره فیلم رشد صحیح اداره شود و مدیریت درست داشته باشد میتوان شاهد بالندگی آن بود یادآور شد: «جشنواره فیلم رشد طی سالهای برگزاری توانسته به اهداف خود دست یابد. انتشار نقدها و نظرات و حضور فیلمسازان موفق در این حوزه گواهی بر این مدعاست.»
شیردل افزود: «هرچند ممکن است در سال جاری شاهد فیلمهای درخشان در جشنواره رشد نباشیم، این هیچ ربطی به ماهیت جشنواره ندارد بلکه به شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه باز میگردد. با این وجود برخی از فیلمهای شرکت کنند بسیار خوب هستند.»
این پیشکسوت فیلمسازی با تاکید بر آنکه افرادی که قصد ساختن فیلمهای آموزشی را در ذهن دارند باید یک سرو گردن از سایر فیلمسازان و کارگردانان بالاتر باشند اظهار کرد: «از آنجایی که ساخت چنین فیلمهایی پل ارتباطی برای انتقال اطلاعاتی خاص در حوزه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی است، شخصی که وارد این حوزه میشود باید از پیش زمینه اطلاعاتی و آگاهی بسیار زیاد در این خصوص برخوردار باشد.»
به گفته وی، تحقق این مهم نیازمند انجام تحقیقات و پژوهش است که پایه اصلی ساخت فیلمهای آموزشی را تشکیل میدهند و باید به دانش و تجربه کاری پیوند زده شود. این درحالی است که در طول سالهای اخیر شاهد فقدان این مهم و برخوردهای ساده انگارانه با این معقوله هستیم و چنین چیزی کار هیات داوری را دشوار میکند.
وی که داوری بخش فیلمهای مستند چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم رشد را بر عهده دارد، سعی می کند با داشتن نگاهی آموزشی به فیلمهای این بخش، فیلمی را انتخاب کند که به لحاظ اطلاعات دقیقتر و مفیدتر باشد.
وی با اشاره به سینمای مستند خاطر نشان کرد: «این بخش از فیلمهای سینمایی همواره در بر دارنده مضامین و مفاهیم مفیدی هستند که از اهمیت بالایی برخوردار است و قابل احترام است.»
کامران شیردل متولد ۱۳۱۸، دانش آموخته رشته معماری و شهرسازی از دانشگاه رم(ایتالیا) است. کارگردانی سینما و تلویزیون را در مرکز تجربیات سینمایی رم گذراند و در محضر اساتیدی چون روبرتو روسیلینی، پییر پائولو پازولینی، نانی لوی، چزاره زاواتینی و... آموزش دید و پس از بازگشت به ایران در وزارت فرهنگ و هنر وقت مشغول ساخت فیلمهای مستند شد. طی سه سال شناخته شدهترین مستندهای اجتماعی کارنامه خود را ساخت که از آن جمله میتوان به ندامتگاه(زندان زنان)، تهران پایتخت ایراناست، قلعه، اونشب که بارون آمد اشاره کرد.
دبیری و داوری جشنوارههای مختلف فیلم مستند را در کارنامه کاری خود دارد و عنوان "شوالیه هنر و ادب" را از ریاست جمهوری ایتالیا دریافت کرده. شیردل همچنین دکترای افتخاری دانشگاه رم را از آن خود کردهاست.
لازم به ذکر است، با آغاز فعالیت چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم رشد، دو سینمای فلسطین و صحرا به طور همزمان فیلمهای این جشنواره را تا ۱۲ آبان ماه سال جاری به نمایش خواهند گذاشت. لازم به ذکر است در کنار دو سینمای فوق، ۱۲۰ مدرسه و مرکز آموزشی در تهران نیز پذیرای اکران فیلم های جشنواره رشد خواهند بود.