به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، صبح امروز بیستم تیرماه ، نخستین نشست مطبوعاتی هیات مدیره خانه سینما با حضور همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره ،علی قائم مقامی سخنگوی خانه سینما و فاطمه معتمدآریا عضو هیات مدیره خانه سینما برگزار گردید. در این نشست خبری همایون اسعدیان از رابطه بسیار خوب خانه سینما با وزارت ارشاد خبر داد و این رابطه را آنچنان گرم و صمیمی اما مشکوک عنوان کرد که به شوخی گفت: گاهی مشکوک میشویم که نکند پوست خربزهای زیر پای ما انداختند!
رئیس هیات مدیره خانه سینما در این نشست خبری با بیان اینکه هیات مدیره فعلی در ابتدای کار خود به بررسی فعالیتهای هیأت مدیره قبلی پرداخت و یکی از آنها طرح امنیت شغلی بود گفت : این مسئله در دوران جدید هم پیگیری میشود اما پیچیدگیهای زیادی دارد چون جهش تکنولوژی در سینما و ورود نیروهای جوان در طرح امنیت شغلی بسیار مهم است. به همین دلیل باید نگاه کلانی به موضوع داشت. از سوی دیگر، امنیت شغلی به رونق سینما ارتباط دارد و وقتی سینما رونق نداشته باشد نمیتوان از امنیت شغلی حرف زد.
وی ادامه داد: مسئلهای که هیأت مدیره قبلی پیگیری کرده بود تنظیم قرارداد تیپ بود که متأسفانه هر تهیهکنندهای در سینما به یک شکلی قرارداد میبندد. این قراردادهای ناهمگون مسئلهای است که در حال بررسی است و امیدواریم به لحاظ قانونی منافع افرادی که این قراردادها را میبندند تأمین شود.
رئیس هیات مدیره خانه سینما با اشاره به ثبت 16 صنف خانه سینما در وزارت کار گفت: تعدادی دیگر از اصناف در مراحل پایانی ثبت هستند و دو صنف دیگر به دلیل تعداد پایین اعضا مشمول قانون ثبت نیستند.
او در مورد بیمه تکمیلی اعضای خانه سینما افزود: سال گذشته بیمه تکمیلی چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه برده که ۷۰۰ میلیون تومان آن از طریق اعضای خانه سینما تأمین شده و مابقی یعنی سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از طریق سوبسیدی تأمین شده که خانه سینما داده در حالی که بودجه خانه سینما در سال قبل کمی بیش از پنج میلیارد تومان بود.
وی تأکید کرد: وقتی طرح شفافسازی صنوف انجام شود میتوانیم سرویس سالانه بیمه تکمیلی اعضا را بپردازیم.
رییس هیات مدیره خانه سینما درباره صندوقی که قرار بود برای مسئله امنیت شغلی سینماگران تشکیل شود، توضیح داد: نمیتوان صندوقی را بر این اساس پایهگذاری کرد که یک سال دولت پول بدهد و سال دیگر ندهد مگر اینکه مجلس برای آن بودجه مشخصی تعریف کند.
اسعدیان با بیان اینکه اعضای خانه سینما باید خودشان به نحوی پایهگذار این مسئله باشند، گفت: اگر منِ همایون اسعدیان بر این باور نباشم که درصدی از دستمزدم را برای دوران بیکاریام به صندوق ندهم نمیتوان کاری از پیش برد چون آن وقت هر آنچه انجام میشود برای کوتاه مدت است. با این حال اگر کمی کارها کُند پیش میرود اشکالی ندارد و بهتر است چون پابرجا خواهد بود.
رئیس هیات مدیره خانه سینما در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که پرسید « آیا خانه سینما در آستانه معرفی کابینه جدید دولت رایزنی ، پیشینهاد یا توصیه ای برای معرفی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته است یا نه و چقدر از عملکرد وزیر ارشاد کنونی راضی هستید» گفت: چند سال پیش اسم وزیری که فکر میکردیم خوب است را به صورت علنی مطرح کردیم اما نتیجه این شد که ریشه آن فرد را زدند! الان هم اگر وزیری را مدنظر داشته باشیم نامش را اعلام نمیکنیم تا اگر خدا خواست بتواند وزیر شود.
وی با اشاره به رابطه خوب خانه سینما با سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد : آقای صالحیامیری به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انسان فهیمی است و با توجه به نگاه مثبتی که نسبت به واگذاری امور به خود صنوف دارند این ارتباط دو جانبه مثبت بوده و خانه سینما از آن استقبال کرده است.
رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین با اشاره به بودجه این خانه یادآور شد: رگ حیاتی اقتصادی خانه سینما به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وصل است. دولتها هرکدام براساس حسن یا سوءظنشان بودجه ما را بالا یا پایین میبرند و بیشترین وقت و انرژی مدیرعاملهای خانه سینما صرف تلاش برای بیشتر کردن این بودجه میشود.
اسعدیان با تاکید بر اینکه تلاش میکنیم تا خود را در حد امکان از بودجه دولت بینیاز کنیم گفت: تا زمانی که نتوانیم رگ حیات اقتصادیمان را از این بودجههای محدود جدا کرده و برای خانه سینما تامین اقتصادی ایجاد کنیم سرویسهای ما به هنرمندان از کار افتاده و بازماندگان هنرمندان بسیار ناچیز است. متاسفانه صنوف هنوز به درک واقعی از صنف نرسیدهاند و همچنان از صنف متوقع هستند اما در شکلگیری آن برای اینکه روی پای خود بایستد اقدامی نمیکند. معتقدم پروسه تامین اقتصادی خانه سینما دستکم زمانی 10 ساله نیاز دارد.
فاطمه معتمدآریا عضو هیات مدیره خانه سینما نیز در این زمینه گفت: خانه سینما هیچ کار جدیدی را در دوره جدید هیات مدیره آغاز نمیکند مگر اینکه کارهای نیمه تمام دورههای قبلی را تکمیل کند.
معتمدآریا با اشاره به تامین هزینه بیمه اعضای خانه سینما گفت: حتی تمام پول بیمه هم از طریق دولت و بودجه تامین نمیشود. هزینه بستری هنرمندان در بیمارستان و بیمه را اغلب خود خانه سینما متقبل میشود اما اینطور نیست که برود با آن بیمار عکس بگیرد و در رسانهها منتشر کند. این سنتی بوده که از گذشته در خانه سینما رواج داشته است.
علی قائممقامی نیز با اشاره به محدودیت بیمه خانه سینما گفت: افرادی تحت پوشش بیمه تکمیلی خانه سینما قرار میگیرند که بیمه پایهشان خانه سینما باشد و یا حقوقبگیر جای دیگری نباشند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش خانه در مورد اقدامات نهادهایی مانند حوزه هنری که از اکران برخی فیلمها خودداری میکند گفت: هر فعالیتی که خانه سینما انجام میدهد لزوماً به معنای نتیجه مثبت گرفتن نیست. حتی در مقطعی خانه سینما مورد اتها قرار گرفت که با حوزه هنری همکاری میکنند. سال گذشته در شورای اکران تصمیم بر این شد که هر فیلمی را که حوزه هنری از اکرانش امتناع میکند به شرط پرفروش بودن دو هفته بیشتر فرصت اکران به آن بدهد. از نظر ما پروانه نمایشی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر کرده معتبرترین سند است و هیچ شخص و نهادی حق ندارد آن را زیر سوال ببرد.
اسعدیان همچنین در بخشی از صحبتهایش با بیان اینکه نگاه ما در خانه سینما این است که هر فعالیت سینمایی که در کشور انجام میگیرد باید خانه سینما با آن مرتبط باشد گفت: تلاش میکنیم اصناف خانه سینما در فعالیتهای سینمایی کشور حضور داشته و کرسی ثابتی در این فعالیتها داشته باشد. هم اکنون آقای شاهسواری مدیرعامل خانه سینما تنها در موزه سینما و صندوق اعتباری هنر کرسی ثابتی دارد. امیدواریم بتوانیم کرسیهای ثابت بیشتری را در امور سینمایی برای اصناف خانه سینما ایجاد کنیم.
فاطمه معتمدآریا در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع هنر و تجربه و اظهارنظرهایی که پیرامون آن شده است گفت: هر اتفاقی که مربوط به سینمای ایران باشد در هر جایی که رخ بدهد حتی خود سینمای هنر و تجربه به خانه سینما مربوط است و در کل، موضع خانه سینما نسبت به هنر و تجربه مثبت است اما در این زمینه یکسری مسائل حقوقی و قانونی وجود دارد که به خانه سینما مربوط نمیشود.
اسعدیان نیز در این زمینه خاطرنشان کرد: معتقدم در یکی از مقاطع خوب و مثبت خانه سینما به سر میبریم. امروز نگاه مسئولان و مدیران وزارت ارشاد و همچنین ارتباط خانه سینما با دولت بسیار مثبت است و دولت علاقهمند به محول کردن وظایف و اختیارات به صنوف است. این ما هستیم که با تردید حرکت میکنیم که آیا آمادگی این همه مسئولیت را داریم یا خیر. موضوع هنر و تجربه هم در واقع همین است.
او با بیان اینکه هیچگاه این میزان همراهی را با خانه سینما از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یاد ندارم به شوخی گفت: گاهی مشکوک میشوم که نکند قرار است خربزهای زیر پای ما بگذارند! امیدوارم روزی با خیال راحت بتوانیم مسئولیت بیشتری بپذیریم و پاسخگو هم باشیم.
همایون اسعدیان همچنین با اشاره به تغییر شیوه برگزاری جشن خانه سینما گفت: بالاخره دوستان پس از سالها پذیرفتند که این جراحی در جشن خانه سینما انجام بگیرد هرچند که ممکن است در ابتدا مشکلزا باشد. با این تغییرها دیگر مراسم فیلم دیدن طی دو ماه انجام نمیشود بلکه 500 نفر به آکادمی جشن خانه سینما ملحق شدهاند که آن را برگزار خواهند کرد.
در بخش دیگری از این نشست ، فاطمه معتمدآریا عضو هیات مدیره خانه سینما گفت: خانه سینما هیچ کار جدیدی را در دوره جدید هیات مدیره آغاز نمیکند مگر اینکه کارهای نیمه تمام دورههای قبلی را تکمیل کند.
رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین با اشاره به اقدامات اولیه برای راه اندازی کمیته فرهنگی و آموزش و پژوهش گفت: با تغییر کاربری مدرسه عالی سینما امیدواریم بتوانیم ارتباط تنگاتنگی بین آنها با کمیته فرهنگی و آموزشی برقرار کنیم. از سوی دیگر راهاندازی اپلیکیشن خانه سینما را در دستور کار داریم که امکانات مختلفی را از نمایش فیلم تا ارتباط همه اصناف با هم را شامل میشود.
اسعدیان راهاندازی باشگاه کار ورزان را از دیگر طرحهای هیات مدیره پیشین خانه سینما خواند که در دوره جدید پیگیری میشود و گفت: هرکسی که در رشته سینما تحصیل کرده یا فارغالتحصیل شده است از طریق این باشگاه به گونهای با خانه سینما مرتبط میشود. امیدوارم به مرور باشگاه کارورزان راهاندازی شود تا این ارتباط تنگاتنگ با محصلان سینما برقرار شود.
او همچنین با تاکید بر اینکه خانه سینما هیچ صفحهای در شبکه اجتماعی اینیستاگرام ندارد گفت: متاسفانه اخیراً یک پیج اینیستاگرامی به اسم خانه سینما فعالیت میکند که متعلق به خانه سینما نیست و هیچ ارتباطی با ما ندارد.
فاطمه معتمدآریا هم اضافه کرد: هیچ چیزی بهتر از این نیست که ما به جای این اخبارهای جعلی در صفحات مجازی، باهم رودرو حرف بزنیم و مجازی نباشیم، یعنی واقعی باشیم. ما باید بتوانیم حرفهایمان را باهم به عنوان آدمهایی که در این کشور کار فرهنگی میکنند، فرهنگمان را رد و بدل کنیم.