به گزارش هنرنیوز به نقل از دبیرخانه چهارمین جشنواره بینالمللی اتحاد؛ جمال شورجه با بیان اینکه فیلمهای قابل توجهی به این دوره از جشنواره اتحاد رسیده است گفت: این امر نشان دهنده آن است که اهتمام ویژهای هم از سوی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در ساخت تله فیلمهای خوب وجود دارد و هم سایر شبکه های اسلامی به دنبال ارتقای کمی و کیفی آثار تلویزیونی خود هستند.
وی افزود: البته آثار راه یافته به بخش نهایی محدود بودند که از میان آنها میتوان به آثاری از کشورهای ترکیه، ایران، عراق، لبنان ، فلسطین و افغانستان اشاره کرد.
عضو هیئت داوران چهارمین جشنواره بینالمللی اتحاد با اشاره به این که تعداد قابل توجهی از فیلم های راه یافته به مسابقه، ایرانی بودند اظهار کرد: البته واضح است که ایران صنعت فیلمسازی پیشرفتهای دارد و صاحب تولیدات بسیار مهمی است، اما شبکه های اسلامی آنچنان که باید در حوزه تولید آثار تلویزیونی و سینمایی فعال نیستند هرچند تلاش میکنند تولیدات خود را در زمینههای مختلف و در ساختارهای متفاوت نمایشی، برنامههای گفتو گو محور، انیمیشن و ... ارتقا دهند.
این فیلمساز باسابقه ایرانی، افزود: برگزاری جشنوارههایی از این دست، کمک میکند تا شبکه های اسلامی به حدی از کیفیت در تولید برسند که بتوانند آثار خود را در جشنواره های معتبر جهانی شرکت دهند.
شورجه ضمن تاکید بر اینکه به هر روی آثار شرکت کننده بایستی از ویژگیهای فنی و محتوایی مشخصی برخوردار باشند تا به مسابقه راه یابند، گفت: شرکت در این جشنواره راه را برای ارتقای آثارتلویزیونی کشورهای اسلامی هموار میکند.
وی با بیان اینکه هر چقدر شبکه های اسلامی بتوانند به تولیدات خود متکی باشند به همان میزان قادر خواهند بود از فرهنگ و اعتقادات اسلامی حراست کنند، اظهار کرد: همچنین جوامع اسلامی این گونه کمتر مورد هجمه فرهنگ غربی قرار خواهند گرفت.
عضو هیئت داوران چهارمین جشنواره بینالمللی اتحاد اضافه کرد: برهمین اساس است که رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی تلاش میکنند تا اتفاق مثبت اتکا به تولیدات داخلی رخ دهد، زیرا اثر نمایشی که در غرب ساخته شده است و در کشورهای اسلامی پخش می شود، فرهنگ غربی را در جامعه تزریق میکند و جوامع اسلامی ناگزیر هستند تا تولیدات منحصربه فرد ومتناسب با فرهنگ خود را داشته باشند.
شورجه با اشاره به درنظرگرفتن بخشی ویژه تحت عنوان «بیداری اسلامی» در جشنواره عنوان کرد: بیداری اسلامی یک پدیده نوظهور در جوامع اسلامی است و اکنون شاهد تحرکات خوب و آینده سازی در کشورهای اسلامی هستیم. ملتها برای احیای حقوق خود به پا خاستهاند و چندین حکومت وابسته به اسراییل و امریکا برکنار شدهاند.
وی ادامه داد: البته بسیاری به این بقین رسیدهاند که این حرکتها ناشی از انقلاب کبیر جمهوری اسلامی ایران بوده است و اذعان دارند پیش قراول عصر حاضر برای ایجا تغییر ایران بوده است و این اتفاقات در ظل انقلاب اسلامی ایران میافتد.
این کارگردان ضمن تاکید بر لزوم به تصویرکشیدن این حرکت ها از طریق رسانه برای آحاد مردم در کشورهای اسلامی و غیراسلامی اظهار کرد: در نظر گرفتن این بخش ویژه برای جشنواره، تبلیغ و ترویجی برای این حرکت هاست و یک نوع همگرایی و احساس مسئولیت برگزارکنندگان جشنواره را در راستای تقویت این حرکتها نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، جشنواره اتحاد را اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که مقر اصلی آن در تهران است برگزار می کند و چهارمین دوره آن امسال از تاریخ دوم تا چهارم مهرماه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران همزمان با مجمع عمومی مدیران شبکه های رادیویی و تلویزیونی عضو اتحادیه و نیز چهارمین بازار فیلم اسلامی برگزار می شود.