تزریق «تحرک» و «پویایی» با توجه مدیران به جوان ترها
لزوم جوان‌گرایی درشبکه های تلویزیونی؛
تزریق «تحرک» و «پویایی» با توجه مدیران به جوان ترها
صدا و سیما هم به عنوان یک نهاد رسانه‌ای و فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بسیار بزرگ و تاثیر گذار، مطمئنا جزیی از این مصداق‌های لزوم جوانگرایی محسوب می‌گردد و توجه به مدیران جوانتر می‌تواند به عنصر «تحرک» و «پویایی» این مجموعه عظیم و حساس بینجامد.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۷

جوانگرایی یکی از مولفه‌ها و شاخصه‌هایی‌ست که بر اساس آن می‌توان میزان پویایی یک مجموعه را تعیین کرد و تخمین زد. جوانگرایی به عنوان فاکتور اصلی تداوم تحرک و استمرار آن در هر مجموعه‌ای می‌باشد و هر چه دامنه فعالیت یک نهاد یا ارگان دولتی یا خصوصی بزرگتر باشد اهمیت این تحرک و پویایی بیشتر است و البته اهمیت جوانگرایی در عرصه‌های مدیریتی و فکری هم به تبع آن افزایش می‌یابد.
صدا و سیما هم به عنوان یک نهاد رسانه‌ای و فرهنگی و سیاسی و اجتماعی بسیار بزرگ و تاثیر گذار، مطمئنا جزیی از این مصداق‌های لزوم جوانگرایی محسوب می‌گردد و توجه به مدیران جوانتر می‌تواند به عنصر «تحرک» و «پویایی» این مجموعه عظیم و حساس بینجامد.
نهاد رسانه ملی با داشتن قریب به ۱۸ کانال تلویزیونی و هر کدام از کانال‌ها با داشتن گروه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی و اجتماعی خبری و ... دارای ده‌ها مدیر با سلایق مختلف و ویژگی های مختلف می باشد که هر کدام از شایستگی‌هایی برخوردار هستند و به نوعی با وجود این تجربیات گران‌بها که طی سال‌های دراز فعالیت و کار دلسوزانه بدست آورده‌اند از سرمایه‌های ملی و سرمایه های صدا و سیما محسوب می‌گردند .
ولی مشخصا با گذشت زمان هر مدیری ممکن است دچار یکنواختی یا عدم نوآوری و حتی فقدان انگیزه مواجه گردد. این مسئله موجب می‌شود که علی رغم تجربه‌های بسیار زیاد و دغدغه‌های فراوان، تحرک و پویایی لازم وجود نداشته باشد و لذا در عرصه رقابت تنگاتنگ رسانه‌های دنیا با کشورمان و نیز نیاز های لحظه به لحظه مردم و مخاطبین به تنوع و دینامیک محتوایی و موضوعی و کیفی، این قبیل شبکه‌ها و کانال‌های تلویزیونی که با مدیریت‌های طولانی مدت مواجه هستند نتوانند نیازهای مخاطبین بیشمار خود را برآورده کنند.
حتی این موضوع را می‌توان از دل مطالبات و انتظارات و توقعات مردم هم بیرون کشاند و در یک نظر سنجی ساده هم می‌توان فهمید که مردم هم مخالف مدیریت‌های طولانی در عرصه‌های مختلف رسانه ملی هستند . چرا که مردم با وجود تخصیص روزانه چندین ساعت از وقت فراغت خود در پای تلویزیون ملی به خوبی یکنواختی یا بالعکس، پویایی یک شبکه را درک می‌نمایند و نسبت به آنها واکنش مثبت یا منفی از خود بروز می دهند که این واکنش های مثبت به صورت افایش گرایش و رغبت به برنامه های یک شبکه و یا در صورت واکنش منفی، رویگردانی از برنامه های یک کانال تلویزیونی می تواند باشد .
البته استفاده از جوانان در مدیریت‌های سطوح مختلف رسانه ملی مستلزم تربیت نیروهای شاخص و توانمند هم می‌باشد و در عین حال که شعار جوانگرایی داده می‌شود می‌بایستی در حوزه های مختلف مورد نیاز افراد مستعد جذب و پرورش یابند و آماده پذیرش مسئولیت های مهم باشند .
نکته دیگری که نباید از قلم بیفتد این است که اصل حضور یک نیروی جوان در یک میدان حساس مدیریتی خود به خود موجب تزریق نشاط و تحرک و انگیزه در آن محیط است و به طور موثری در افزایش نوآوری و بهره وری و نیز افزایش راندمان کار و کیفیت کاری آن مجموعه دخیل خواهد بود .
رسانه ملی با وجود میلیون ها مخاطب داخل و خارج کشور و با وجود اهمیت و جایگاه فوق العاده حساس فرهنگی، اجتماعی، سیاسی خود، بیش از همیشه به جوانگرایی و حضور متعدد و متکثر جوانان در میادین مدیریتی خود نیازمند است و بیشتر از گذشته تشنه خلاقیت ها و نوآوری های جوانان با انگیزه و سرشار از استعداد این مرز وبوم است. چرا که این جوان است که زبان نسل امروزی را بهتر متوجه می شود و از نیاز ها و اولویت های جوانان امروزبیش از هر کسی آگاه است و البته بیشتر از بقیه انگیزه و امید و دغدغه ی فعالیت مفید و موثر در راه آرمان های انقلاب اسلامی دارد
امید است رسانه ی ملی لباس جوانی به تن خود بپوشاند و به زودی شاهد تزریق نیروهای جوان کارآمد و توانمند زیادی در حوزه های مختلف این رسانه عظیم و بزرگ باشیم .
مریم کبیریان دهکردی

کد خبر: 47957
Share/Save/Bookmark