به گزارش هنرنیوز، دیروز جمعه در یکی از بخشهای جذاب و دیدنی تهرانگردی که مختص بازدید از اماکن تاریخی مربوط به دوران مشروطه بود، احمد مسجد جامعی در اقدامی غالفگیر کننده تصمیم گرفت تا جشن تولد عبدالله انوار پژوهشگر ایرانی را در خانه امینالاضرب برگزار کند.
این اقدام از آنجا غافلگیر کننده بود که تا پیش از این هیچ خبرنگار و مسئولی نتوانسته بود پای در این خانه تاریخی بگذارد و حتا گفته میشد شهردار تهران نیز تا کنون از این مکان بازدیدی نداشته است اما خاندان امینالاضرب مسجد جامعی و هیئت همراه را پذیرفتند و از سویی دیگر دکتر مهدی محقق و خواهرشان به این جمع پیوستند.
این شادی وقتی مضاعف شد که گروه متوجه شدند قرار است بازدید از خانه امینالاضرب و مسجد سپهسالار همراه با عبدالله انوار تهرانشناس شهیر باشد. و از سویی دیگر با آمدن کیک تولدی اعلام شد که قرار است جشن تولد 90 سالگی این استاد گرانقدر در خانه امین الاضرب مکانی که فرمان مشروطیت در آن قرائت شده در محفلی دوستانه برگزار شود
ابتدا استاد سید عبدالله انوار، پژوهشگر و تهرانشناس شهیر، شمع نودمین سال زندگی پرفروغ و پربارش را فوت کرد تا دیگران آرزو کنند در آغاز دهمین دهه از حیاتش همچنان پرتلاش به فعالیت های علمی و پژوهشی ادامه دهد.
انوار که متولد ۱۳۰۳ در تهران است،پس از بریدن کیک تولد با تشکر از مسجدجامعی به خاطر تدارک این مراسم با فروتنی گفت: من خودم را قابل این همه محبت نمی بینم از زمانی که خود را شناختم سعی کردم، پایتخت را نیز بشناسم هرچند تهران اکنون کاملا عوض شده است. ولی افتخار می کنم به شهری که رئیس شورای آن احمد مسجد جامعی است.
او با اشاره به سالروز انقلاب مشروطه گفت : مشروطه پس از ۱۰۵ سال یک فرد مشروطه خواه را تحویل ایران داد؛ چون مشروطه خواه باید از توده مردم باشد و احمد مسجد جامعی همان فردی است که با درد مردم آشنا و دلسوز آنهاست و او تنها دولتمرد مشروطه خواهی است که در حال حاضر می شناسم.
رئیس شورا شهر نیز با گرامی داشت سالروز صدور فرمان مشروطه و تبریک روز خبرنگار و همچنین تولد استاد انوار گفت: امیدوارم سال های طولانی در محضر استاد باشیم؛ چرا که او به معنای حقیقی «انسانی بزرگ و پیر فرهنگ ایران» است.
وی ادامه داد:استاد انوار به علوم مختلف وقوف دارد واز مهم ترین ویژگی های اخلاقی ایشان با وجود مراتب علمی متعدد، مناعت طبع و استغناست.
احمد مسجد جامعی به ذکر خاطرهای از استاد انوار پرداخت و گفت: ایشان قرار بود برای بنیاد بوعلی سینا تعدادی از کتب و نسخ خطی را بخوانند و حاشیهنویسی کنند، زمانی که از ایشان درخواست کردیم ماحصل اقدامات علمی خود را در اختیار انتشاراتی بگذارند بی وقفه هر آنچه بود را در اختیار گذاشتند. من ترسیدم و گفتم : استاد ما کپی این اطلاعات را می بریم ، اصل آنها نزد شما باشد که ایشان در پاسخ گفتند:« خیر ببرید برای چاپ مشکلی نیست. پدرم به من گفته بودند کتب ابن سینا را خوب بخوان و من هم خوب خواندم.» و این موضوع برای من بسیار جالب و آموزنده بود.
مهدی محقق – رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران- نیز در سخنانی تاکید کرد: کسی را به اندازهی استاد انوار که در همه حوزهها و علوم؛ دانشمند و فیلسوف باشد در کشور نمیشناسم و معتقدم نداریم.
سید عبدالله انوار آخرین حلقه از سلسله دانشمندان و پژوهندگان نسل گذشته است که ضمن تسلط به چند زبان، در چند رشته مختلف صاحب نظر است و نظرات او به عنوان یک تهرانشناس همواره مورد استناد دیگر پژوهندگان قرار دارد.
وی نسخهپژوه، نسخهشناس، فهرستنویس، ریاضیدان و متخصص متون کهن ریاضی، تهران شناس ، بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخههای خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. انوار یکی از حروف (مجلدات) لغتنامه دهخدا را نیز تدوین کرده است.
وی دارای تصحیحات بسیاری است که از مهمترین و مشهورترین آنها میتوان به «جهانگشای نادری» اشاره کرد.