بخشی از تغییرات اساسنامه خانه سینما درباره مباحث ارزشی نظام بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری؛
بخشی از تغییرات اساسنامه خانه سینما درباره مباحث ارزشی نظام بود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: بخشی از تغییرات اساسنامه خانه سینما درباره مباحث ارزشی نظام بوده و مورد انتقاد بسیاری از سینماگران قرار گرفته است.
 
تاريخ : شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۵۹
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: بخشی از تغییرات اساسنامه خانه سینما درباره مباحث ارزشی نظام بوده و مورد انتقاد بسیاری از سینماگران قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم در خصوص دلایل انحلال خانه سینما اظهارداشت: مساله اولیه ما با خانه سینما در این بود که تغییرات در اساسنامه به تایید شورای فرهنگ عمومی نرسیده است؛ چون هر گونه تغییر منوط به تایید این شورا است. در واقع می توان گفت از ابتدای شکل گیری خانه سینما روال قانونی آن طی نشده است.
وی به زمان شکل گیری اساسنامه اشاره و ادامه داد: سال ۶۶ اساسنامه با ۲۱ ماده به تصویب رسیده است که در سال ۷۲ این مواد به ۳۲ و در تغییرات اخیر به ۵۲ماده افزایش یافته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موارد تغییر یافته اظهار داشت: تغییراتی هم در طول این سالها در قوانین خانه سینما صورت گرفته به ویژه در مورد مباحث ارزشی است که اتفاقا مورد انتقاد بسیاری از سینماگران هم قرار گرفته است؛ که از آن جمله می توان به برخی از این حذفیات اشاره داشت: «رسیدن به سینمای مطلوب جمهوری اسلامی»، «همسان بودن آثار سینمایی با شئونات فرهنگ و مبانی مقدس انقلاب اسلامی»، «اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی»، «دارا بودن تقوا و تعهد و دارا بودن صلاحیت حرفه ای اعضاء».
وی ادامه داد: بالاخره هرکسی که می خواهد در یک تشکل یا صنفی فعالیت داشته باشد باید به قانون اساسی و نظام مقدس جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشد. حتی اگر فردی مسیحی است باید به قوانین اعتقاد داشته باشد.
هرکسی که می خواهد در یک تشکل یا صنفی فعالیت داشته باشد باید به قانون اساسی و نظام مقدس جمهوری اسلامی اعتقاد داشته باشد.
این شرطی است که هرجا انتخاباتی صورت می گیرد وجود دارد که حذف شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد سایر حذفیات اساسنامه گفت: این تغییرات به اندازه ای بوده که امروز وقتی نامه ای مبنی برانحلال برای شان ارسال کردیم؛ گفته اند که ما هیچ ارتباطی به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نداریم!
وی در پاسخ به این سوال که خانه سینما مدعی این شده که از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوزی دریافت نکردند تا به این وزارت خانه پاسخگو باشند و در همین راستا وزارت ارشاد نمی تواند ما را منحل کند بلکه باید این انحلال توسط مراجع قضایی صورت بگیرد هم گفت: هرتشکل فرهنگی، صنفی، سینمایی، هنری و... که می خواهد شکل بگیرد حتی اگر ثبت شرکت ها هم بشود باید ازدستگاه مربوطه مجوز بگیرد. چون ثبت شرکت ها نظارت محتوایی ندارد. مثلا یک تشکل آموزشی که می خواهد شکل بگیرد باید از وزرات آموزش وپرورش یا وزارت علوم مجوز خود را دریافت کند.

وی درخصوص اینکه آیا از سال ۶۶ که به مرور اساسنامه خانه سینما دچار تغییراتی شده وآیا کسی به آن اعتراض نکرده هم خاطرنشان کرد: دردولت نهم حداقل به این موضوع اعتراض شده و به تاریخ ۸/۴/ ۸۸ و قبل از تشکیل دولت دهم مشاور اجرایی معاونت سینمایی نامه ای نوشته و معترض شدند که چگونه این تغییرات اساس نامه بدون اطلاع ومجوزآنان انجام شده است.
حسینی عنوان داشت: به هرحال ممکن است یک تخلفی سالها در یک جا با بی توجهی انجام شود ولو بدون تعمد، اما وقتی که مشخص شد باید به آن پرداخته شود؛ نمی توان گفت که مرور زمان یک کار غیر قانونی را قانونی می کند؛ ما در وزارت علوم و در دولت نهم که بودیم یک دانشگاهی به نام هاوایی بود که به سراغ مسئولین درقوای سه گانه رفته و به آنها مدرک داده بود و از همین رو هوادارانی و حامیانی درسطوح مختلف داشت؛ ولی با پیگیری هایی که داشتیم این مساله متوقف شد و افرادی که به ادامه کارشان اصرار داشتند محکوم شدند. به هرحال کار غیرقانونی به مرور زمان قانونی نمی شود. درخصوص خانه سینما هم ما دو سال همراهی کردیم و حتی سعی کردیم که موضوع رسانه ای نشود و اعلام شد که بر چه مبنایی این اساسنامه را تغییر دادید که اعلام کردند ماخودمان تغییرات را انجام دادیم ومجمع عمومی بالاترین رکن است و حاضر به تمکین دربرابرقانون نشدند.


کد خبر: 35527
Share/Save/Bookmark