دبير چهارمين جشنواره بينالمللي تئاتر معلولان گفت: اين رويداد هنري با رويكردي متفاوت از دورههاي گذشته و از ۱۱تا ۱۵مرداد ماه در تهران برگزار ميشود.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايرنا، محمد طباطبايي روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اين جشنواره همزمان با ۳۰امين سالگرد تاسيس سازمان بهزيستي و با حمايت معاونت توانبخشي اين سازمان برگزار خواهد شد.
وي تصريح كرد: مهمترين رويكرد و سياست ويژه چهارمين جشنواره تئاتر معلولان اين است كه ضمن توجه بيشتر به بعد تكنيكي و حرفه اي، تئاتر معلولان جايگاه خود را در عرصه تئاتر حرفهاي كشور باز كند، هر چند به هيچوجه قرار نيست آثاري حرفهاي و يا شاهكاري در آن مشاهده شود.
وي ديگر رويكرد برگزاري اين جشنواره را ايجاد فضاي ارتباطي معلولان با جامعه و نيز اتصال آنها با جامعه تئاتري برشمرد و همچنين هدف از برگزاري اين رويداد هنري را افزايش قدرت عمل معلولان با هدف ارتقا آن با ابزار تئاتر عنوان كرد.
طباطبايي افزود: چهارمين جشنواره تئاتر معلولان در بخشهاي مسابقه، بين الملل، پژوهشي و جنبي برگزار ميشود و سعي كردهايم كه ضمن فاصلهگيري از فضاي تئوري درخصوص تئاتر معلولان، به نتايج عمل برسيم.
وي در ادامه گفت: هم اكنون ۲۴نمايش از استانهاي مختلف به بخش مسابقه راه يافتهاند و براي استانهاي كرمان، يزد، سيستان بلوچستان، خراسان رضوي و خراسان جنوبي نيز مجددا فراخوان ارسال شده كه پس از دريافت متن و بازبيني آثار به اين تعداد اضافه خواهند شد.
طباطبايي افزود: برگزيدگان جشنواره در رشتههاي كارگرداني، بازيگري، طراحي لباس، طراحي صحنه، موسيقي و بروشور و پوستر معرفي ميشوند اما در رشتههاي بازيگري مرد و زن، برگزيدگان به تفكيك نوع معلويت انتخاب خواهند شد.
وي در ادامه به معرفي بخش بينالملل جشنواره پرداخت و گفت: با بيش از دو هزار گروه نمايشي براي حضور در جشنواره مكاتباتي صورت گرفته كه در نهايت شش گروه نمايشي از كشورهاي انگليس، هند، لهستان، عراق، ارمنستان و اوگاندا به جشنواره راه يافته اند.
طباطبايي افزود: همچنين از دو استاد از كشورهاي لهستان و هند براي برگزاري سمينار و سخنراني پيرامون تئاتر معلولان در مدت برگزاري جشنواره دعوت به عمل آمده است.
وي برپايي جلسه نمايشنامه خواني نمايشنامه باغ وحش شيشهاي با حضور هنرمندان غير معلول و نشست تحليل روانشناختي اين اثر را از ديگر برنامه هاي بخش بينالملل برشمرد.
دبير چهارمين جشنواره تئاتر معلولان گفت: مهمترين رويكرد در بخش پژوهش نيز برگزاري كارگاه آموزرشي مفيد و مطلوب براي معلولان است و قرار است در اين راستا سه كارگاه آموزشي توليد تئاتر، توليد نمايشنامه و چگونه با معلولان تئاتر كار كنيم برگزار شود.
وي همچنين از انتشار دو كتاب طي جشنواره خبر داد و افزود: يكي از كتاب ها به معرفي تجربيات هنرمندان ساير كشورها پيرامون اجراي نمايش براي كودكان معلول ميپردازد ومسعود دلخواه به عنوان استاد راهنما در انتشار و نشر اين كتاب حضور دارد.
طباطبايي گفت: كتاب ديگر شامل مجموع مقالات در ارتباط با تئاتر معلولان است كه با درج دو مقاله از قطبالدين صادقي در آن و نيز زير نظر اين استاد دانشگاه منتشر ميشود.
به گفته وي، هم اكنون در حوزه تئاتر معلولان با فقر نمايشنامه رو به رو هستيم از اين رو در اين جشنواره كتابي منتشر خواهد شد كه در آن چندين نمايشنامه سفارشي از نمايشنامه نويسان جوان و برگزيدگان جشنواره تئاتر دانشگاهي در دورههاي مختلف انتشار مييابد.
دبير چهارمين جشنواره تئاتر معلولان گفت: در بخش جنبي نيز دو نمايشگاه عكس به ترتيب در يكي از حرفهاي تئاتر و ديگري در فضاي عمومي برگزار خواهد شد.
وي دعوت ويژه از هنرمندان و چهرههاي نام آشناي عرصه هنرهاي نمايشي براي تماشاي آثار را از جمله برنامه بخش جنبي جشنواره تئاتر معلولان عنوان كرد.
هادي حسن علي معاون اجراي جشنواره نيز در ادامه اين نشست گفت: تالار تجريه و مبارك فرهنگسراي بهمن، تالار هنر، مجموعه مركز تئاتر توليدات عروسكي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مجموعه تالار محراب ميزبان آثار و نيز بخشهاي محتلف چهارمين جشنواره تئاتر معلولان خواهند بود.
وي افزود: توافقات اوليه نيز براي استفاده از تالارهاي مولوي با مديريت اين مجموعه هنري صورت گرفته است.
حسن علي در ادامه به معرفي امكانات ويژه براي هنرمندان گروههاي نمايشي از جمله تهيه پرونده پزشكي، شناخت نوع معلوليت بر اساس سن و جنس آنان پرداخت و گفت: هنرمندان معلول انسانهاي پرتوقعي نيستند اما قصد داريم شرايطي را فراهم كنيم كه در مدت برگزاري جشنواره اوقات خوشي را سپري كنند.