محمد حسن کرمانی- رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران - در گفت و گو با هنرنیوز ضعف در بازاریابی، شناساندن پتانسیلهای گردشگری در بازار، شناختن مشتری و حفظ آن را مهمترین علل کاهش علاقهی گردشگران خارجی به انتخاب ایران به عنوان کشور مقصد عنوان کرد.
وی اضافه کرد: در حوزه سیاست خارجی نوسان تعامل با برخی از کشورها، تبلیغات منفی و محدودیت اعلامی از سوی این کشورها (مانند عدم تضمین یا بیمه سفر به ایران) از دیگر عوامل تـأثیرگذار در کاهش ورود گردشگر هستند.
کرمانی همچنین از تثبیت قیمتها به عنوان مهمترین عامل انتخاب کشور مقصد گردشگری یاد کرد و گفت: تورم و نوسان قیمتها همیشه ما را در این زمینه دچار مشکل نموده است .
وی با اشاره به این موضوع که افراد برای انتخاب هر کشور به عنوان مقصد گردشگری نگاهی به بازارهای مشابه دارند، اظهارداشت: این همان بحث رقابت با سایر بازارها است بنابراین اگر نتوانیم خدمات متعارف را با قیمت مناسب ارائه کنیم بازار را از دست خواهیم داد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با بیان این که برخی ترجیح میدهند بخش خصوصی نقش آدمک داشته باشد، اظهار کرد: اگر واقعا به بخش خصوصی اعتقاد داریم باید اجازه دهیم بخش خصوصی در محیط طبیعی خود رشد کرده و شکل بگیرد.
وی همچنین بر لزوم تدوین استراتژیها و تاکتیکهای گردشگری در کنار بررسی حرکتهای تقابلی در مقابل تبلیغات منفی سایر کشورها تاکید کردو گفت:. زمانی که استراتژیها مشخص شوند تاکتیکهای مناسب در مقابل آنها به کار برده میشود و میتوان با فشارهای منفی مقابله کرد.
او در خصوص ضرورت شرکت بخش خصوصی در تدوین استراتژیهای صنعت گردشگری برای جذب توریسم داشتن تخصص، وجود عشق و علاقه به دلیل متولی بودن درامر سرمایه گذاری و تمایل به پایداری و دوام در بازار رقابت از جمله عواملی هستند که به بخش خصوصی انگیزه لازم برای کاربردی کردن اهداف را میدهند .
این مدیرعامل با سابقه آژانس تاکید کرد: بخش خصوصی باید تعدادی کشور را به لحاظ استراتژی به عنوان کشور هدف برای ورود گردشگر به ایران انتخاب کند .
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران متذکر شد: همه با هم سعی کنیم تا تحت هیچ شرایطی این کشورهای هدف را از دست نداده و زمینه ورود گردشگران را به بهترین نحو مهیا کنیم .
کرمانی با اشاره به این که بخش خصوصی نقشی در مدیریت و راهبرد صنعت گردشگری ایفا نمیکند، خاطر نشان کرد: کسی دنبال شناخت استراتژیها و تاکتیکها و استفاده از نیروی متخصص در تدوین و اجرای این مهم نیست.
وی اذعان کرد: ما به عنوان بخش خصوصی در نمایشگاهها از کشورها موفق الگوبرداری میکنیم اما هنگام اجرا اولویتها عوض شده و افرادی که فاقد تخصص لازم هستند قالبها و چارچوبهای دیگری را به بخش خصوصی تحمیل میکنند.
او با یادآوری این که در مورد هر کشوری باید استراتژی و تاکتیک خاصی به کار برد، اضافه کرد: گاه نیازمند برپایی نمایشگاهی محلی در کشور هدف و گاه نیازمند دعوت از متولیان گردشگری کشورهای هدف برای حضور در ایران هستیم. متولیان امر گردشگری چقدر به تحقق این مهم بها میدهند؟.
کرمانی اظهار کرد: وقتی تورها خلاف تعریف قانونی اساسنامه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اعمال سلیقه ازسوی بخش دولتی به راحتی لغو می شوند، وقتی مرزبندی زمانی و مکانی برای ورود و خروج توریسم یک شبه و بدون هماهنگی با آژانسها ایجاد میشود ، چگونه بخش خصوصی می تواند سر حرف و قول خود مانده و به مشتری تضمین دهد؟
او با بیان این که این بینظمیها شرایط پایدار و رقابتی بازار را از بین میبرد، خاطر نشان کرد:کوچکترین حرکت اشتباهی به راحتی میتواند بازار را از ما گرفته و گردشگران گزینههای دیگری را جایگزین کشور ما کنند.