تحلیل جمعیت شناختی از ایرانیان مقيم استراليا
تحلیل جمعیت شناختی از ایرانیان مقيم استراليا
 
تاريخ : دوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۹

هجدهمین نشست فرهنگی ایرانیان خارج از کشور با موضوع «تحلیل جمعیت شناختی از ایرانیان خارج از کشور» با نگاه ویژه به ایرانیان مقیم استرالیا به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزارشد.
به گزارش هنرنیوز، اين نشست صبح امروز(۲۲ شهريورماه) با سخنرانی محمدجلال عباسی‌شوازی، استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران و ريیس مؤسسه مطالعات جمعیتی کشور در محل ساختمان شماره ۱ اين سازمان برگزار شد.
در اين نشست تخصصي عباسی‌شوازی با اشاره به پديده مهاجرت ايرانيان به خارج از كشور، اظهار كرد: مهاجران افرادي هستند كه به صورت فردي يا دسته جمعي سرزمین اصلی خود را ترك مي‌كنند و به دلايل آموزشي، اقتصادي و اجتماعي در سرزمین دیگري به طور دائم یا موقت ساكن مي‌شوند؛ بايد سعي شود تا در اين مسير فضاي تعامل فكري و فرهنگي با آنان فراهم شود.
وي، به مهاجرت ايرانيان اشاره و تصريح كرد: طي سال‌‌هاي اخير به ويژه پس از انقلاب اسلامي، مهاجرت ايرانيان به كشورهاي مختلف از جمله پديده‌‌هايي است كه همواره مورد توجه قرار گرفته است؛ مهاجرت ايرانيان به كشورهاي پيشرفته ازجمله آمريكا، كانادا، استراليا و كشورهاي اروپايي مشهود است.
استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران درباره فرار مغزها و نخبگان ايراني گفت: پديده فرار مغزها به معناي از دست دادن سرمايه‌هاي مادي و معنوي فراواني است.
ريیس مؤسسه مطالعات جمعیتی، بيان كرد: جهانی شدن و جمعيتي شدن همراه با بكارگيري وسايل ارتباطي را می‌توان تشدید روابط اجتماعی در سطح جهانی نام برد كه از اين رو، مي‌تواند نتايج مهمي را براي افراد يا جوامع داشته باشد.
عباسی‌شوازی، اظهار كرد: ايرانيان به لحاظ فرهنگي، تمدني و اجتماعي نسبت به ساير مهاجران موقعيت برتري دارند، لذا پيش از مهاجرت به خارج از كشور بايد آگاهي لازم، سطح مهارت كافي، سازمان يافته، اطلاع دقيقي از امكانات كشور مقصد و ... داشته باشند.
استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران، افزود: استراليا داراي ايالت‌هاي مختلفي است كه در شرق كشور جمعيت بيشتري دارد؛ بیشترین تجمع ایرانیان استرالیا در شهر سیدنی قرار دارد، كه شاید دلایل آن را بتوان رونق تجاری بیشتر و شرایط آب و هوایی معتدل توصیف کرد.
وي ادامه داد: در ميان جامعه ایرانیان استرالیا افراد تحصیل کرده بسیاری وجود دارند که در مشاغل دولتی و بخش‌های خصوصی به فعاليت مي‌پردازند و همچنين، داراي مراكزي آموزشي متعددي است كه كرسي زبان فارسي برگزار مي‌كنند.
عباسی‌شوازی، درباره پراكندگي ايرانيان در استراليا، عنوان كرد: پراکندگی ایرانیان در استرالیا، به صورت عمده در شهرهای سیدنی، ملبورن، پرت و بریزبیناست؛ در اين كشور، آیین‌ها و ادیان متفاوتي همچون بودایی، اسلام، یهودی و بهائی وجود دارد كه برخي هم اظهار بر بي ديني مي‌كنند.
وي با اذعان اينكه زبان مسلط ايرانيان مقيم استراليا، فارسي است، گفت: وضعيت تحصيلات ايرانيان در استراليا بر مبناي سن قرار دارد، افراد در سن ۲۵ تا ۳۹ سال از تحصيلات عاليه همچون ليسانس، فوق ليسانس و دكتري برخوردار هستند به نوعي از نخبگان كشورمان محسوب مي‌شوند.
ريیس مؤسسه مطالعات جمعیتی، در سخنان پاياني خود يادآور شد: با اين اوصاف بايد تا زمينه‌هاي لازم را براي رشد و نمو جوانان كشورمان فراهم شود؛ به نوعي اصول آينده نگري و ميهن انديشي ايجاب مي‌کند تا همه کساني که دلشان براي ايران و آينده آن مي‌سوزد در اين مورد به تفکر بنشينند و تلاش کنند تا اين موج منفي به مثبت تبديل شود و زمينه بازگشت سرمايه‌هاي علمي و در نهايت اقتصادي به وطن فراهم شود.
گفتني است، در پايان اين نشست طرح پرسش و پاسخ مبني بر تجمع ایرانیان در استرالیا و تلاش در جهت توسعه ارتباطات فرهنگي به منظور حفظ هويت ملي و ديني هموطنان خارج از كشور اجرا شد.
گفتني است محمد جلال عباسي شوازي جمعیت‌شناس ایرانی و استاد تمام گروه جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران است كه کتاب وي با عنوان "تحولات باروری در ایران" که با همکاری پروفسور پیتر مکدونالد و خانم میمنت حسینی چاوشی منتشر شده است، در سال گذشته به عنوان برنده جایزه جهانی کتاب جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. پیش از این، در سال ۱۹۹۹ میلادی به مرندی و در سال ۲۰۰۷ میلادی نیز به ملک افضلی، دو محقق دیگر از کشورمان تعلق گرفته است.
کد خبر: 82877
Share/Save/Bookmark