سومین گردهمایی مجموعهداران ایران برگزار شد
طالبیان: مجموعه داران مهمترین رکن حفاظت از میراث فرهنگی مردم هستند
معاون میراث فرهنگی کل کشور از تصویب آیین نامه حمایت از موزهداران که از سال ۸۴ به حال تعلیق در آمده بود، خبرداد و بر ایجاد و توسعه موزه های خصوصی تاکید کرد.
تاريخ : چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۷
به گزارش هنرنیوز، سومین گردهمایی مجموعه داران ایران همراه با تجلیل از استاد غلامرضا سحاب و رونمایی از "نقشه جهان در عصر ناصری" روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در برج آزادی برگزار شد.
در این گردهمایی. معاون میراث فرهنگی اعلام کرد که سازمان میراث فرهنگی از این حرکت خودجوش که طی سالیان طولانی شکل گرفته حمایت میکند
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی در این گردهمایی مجموعهداران را حافظان میراث فرهنگی خواند و افزود: مجموعه داران اصحاب فرهنگ و مهمترین رکن حفاظت از میراث فرهنگی مردم هستند.
او گفت : مردم باید حافظان میراث فرهنگی باشند، کاری که از دست یک سازمان با امکانات محدود بر نمیآید. مجموعه داران در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کنند و ما هر چه از دستمان برآید انجام می دهیم که این امانت را حفظ کنیم.
طالبیان در این برنامه همچنین از تصویب آیین نامه حمایت از موزهداران که از سال ۸۴ به حال تعلیق در آمده بود، سخن گفت و بر ایجاد و توسعه موزه های خصوصی تاکید کرد.
نسل چهارم خاندان سحاب وارث نقشههای تاریخی
در این گردهمایی از غلامحسین سحاب نیز به دلیل سال ها تلاش برای صیانت از نقشههای تاریخی ایران قدردانی و از قدیمیترین نقشه جهان نما در ایران رو نمایی شد.
خاندان سحاب یکی از مجموعهدارانی است که طی سه نسل تا امروز به جمعآوری و حفظ نقشههای تاریخی ایران پرداختهاند و امروز این نقشهها به نسل چهارم میرسد. به همت این مجموعه دار نخستین نقشه جهان نما دوره قاجار حفظ شده و اسناد معتبری از خلیج فارس باقی مانده است.
سه نسل در این خانواده، مجموعه عظیم به نام " دنیای جغرافیایی سحاب " جمعآوری کردند که آثار تاریخی و جغرافیایی ایران را در سطح جهان جمع میکنند.
در این مراسم غلامحسین سحاب گفت: از این پس دفتر دنیای جغرافیایی در به نسل چهارم سحاب که سه پسر من هستند، سپرده میشود.
او اضافه کرد: نسل چهارم سحاب با امکانات و تجهیزات مدرن و فنی در انتشار آثار ماندگار نقشههای تاریخی و تصاویر ماهواره ای و کتاب های نفیس در مورد ایران و سایر شهرها و برگزاری سمینارهای داخلی و بینالمللی و ارتباط با مراکز علمی و فرهنگی در جهان پیشگام بوده و توانسته جایگاه واقعی جغرافیایی ایران را به همگان معرفی کند.