به گزارش هنرنیوز؛ فرحروز فاتحی، دبير اجرايی نخستين همايش حماسه سازان(ويژه مادران و همسران شهيدان) در نشست تشريح برنامههای اين همايش طی سخنانی با بيان اينكه پيرو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۳ جمادیالثانی، سالروز وفات حضرت ام البنين(س) به عنوان روز تكريم مادران و همسران شهدا در تقويم رسمی كشور به ثبت رسيده است، اظهار كرد: چون پيشنهاد اين موضوع توسط شورای ترويج فرهنگ ايثار و شهادت بوده و به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی نيز رسيده است، مجموعه دبيرخانه شورا تصميم گرفته است تا پيگيری موضوعات برنامههای نشست را در دستور كار خود قرار دهد.
دبير اجرايی نخستين همايش حماسهسازان در ادامه سخنان خود افزود: در نخستين همايش حماسهسازان در تلاشيم تا با دعوت از خانواده شهدا و از برخی از ماداران و همسران شهدا تقدير به عمل آوريم كه در اين برنامه از ماداران دارای پنج فرزند شهيد، چهار فرزند شهيد، تك فرزندان و برخی از شهدای اقليتهای دينی تقدير و تجليل خواهد شد.
فاتحی با اشاره به همكاری دستگاههای متعدد برای برگزاری هر چه بهتر برنامههای اين كنگره تصريح كرد: از سوی وزارت كشور به تمامی استاندارها و فرمانداریهای كشور اعلام شده است كه در اين روز برنامههای ويژهای را با همكاری دستگاههای مربوطه در سطح استان برگزار و ديدار از خانواده شهدا در دستور كار خود قرار بدهند.
دبير اجرايی نخستين همايش حماسهسازان با بيان اينكه به تمامی ائمه جمعه كشور ابلاغ شده است تا در محلهای اقامه نماز جمعه از مادران و همسران شهدا تكريم صورت بگيرد، خاطر نشان كرد: از مجموعه صدا و سيما نيز خواسته شده است تا برنامههای اين روز را به سمت وفات حضرت امالبنين(س) و روز تكريم از خانواده شهدا اختصاص دهند.
وی در ادامه تصريح كرد: سازمان تبليغات اسلامی نيز به تمامی مبلغان ابلاغ كرده تا در اين روز به تجليل و تكريم از ماداران شهدا توجه ويژهای داشته باشند و بسيج جامعه زنان و ستاد كل نيروهای مسلح نيز تمامی نيروهای مسلح خود را برای اجرای مناسب برای اين روز آماده كرده است.
فاتحی با تاكيد بر اينكه در تلاش برای زمينهسازی و ايجاد بستر مناسب برای اجرای برنامهها در سطح گسترده خواهيم بود، اضافه كرد: چون امسال برای نخستينبار اين برنامه برگزار خواهد شد بيشتر برنامهها بستر ساز مراسمات سال آينده خواهد بود، از سوی ديگر در برنامههای سال جاری و طبق برنامه ريزیهای صورت گرفته هيئت رزمندگان در تمامی كشور به اجرای مراسمات مذهبی خواهد پرداخت و كانونهای مساجد نيز به ائمه جماعات خود ابلاغ كرده تا برنامههای مناسبی را برای اين روز پيشبينی كنند.
دبير اجرايی نخستين همايش حماسهسازان با بيان اينكه بايستی اين فرهنگ را تببين و به نسلهای آينده انتقال دهيم، ادامه داد: در حال حاضر نيز نمايشگاه كتابی در كنار همايش ياد شده برپا خواهد شد و كتابهايی كه تاكنون در خصوص مادران و همسران شهدا به چاپ رسيده در اين نمايشگاه عرضه خواهد شد.
دبير اجرايی نخستين همايش حماسهسازان با تاكيد بر اينكه اين موضوع بايستی به فرهنگ عمومی مبدل شود تا فرهنگ دولتی، اظهار كرد: معيارهای برنامههای امسال تقدير از خانوادههای چند شهيد و يا يك فرزند بوده است، هم اكنون بيش از ۳۰۰ خانواده در كشور وجود دارد كه تنها فرزندشان به شهادت رسيده است.
وی با بيان اينكه در برگزاری اين همايش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنياد شهيد و امور ايثارگران، سازمان تبليغات اسلامی، بنياد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس و آموزش و پرورش همكاری قابل توجهی داشتهاند، گفت: دبيرخانه جشنواره در پی فعاليتهای ماندگار است و طبق برنامهريزی صورت گرفته در اين نشست از ۱۵ مادر و همسر شهيد تجليل به عمل خواهد آمد.
فاتحی در ادامه سخنان خود عنوان كرد: هم اكنون نيز بنياد آيههای ايثار و تلاش در حال جمعآوری آخرين سخنان مادران شهدا بر سر مزار فرزندان و همسران خود هستند و تمامی كسانی كه اطلاعات در اين زمينه در دست دارند میتوانند با تماس با شماره تلفن ۷۷۶۵۱۸۱۸ مدارك خود را جهت استفاده در اين مجموعه به امانت بسپارند.
وی در پایان گفت: نخستين همايش حماسه سازان با هدف تجليل و تكريم خانوادههای معظم شهدا و با حضور حجت الاسلام و المسلمين رحيميان، نماينده ولی فقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران و سيد محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار حوزه هنری برگزار خواهد شد