دغدغه فیلمسازان مستند حضور در غزه است
هادی شریعتی در گفتگو با هنرنیوز:
دغدغه فیلمسازان مستند حضور در غزه است
یک فیلمساز مستند کشورمان معتقد است ساخت فیلم هایی با موضوع غزه و با استفاده از اخبار و تصاویر آرشیوی نمی تواند تاثیرگذار باشد چرا که این نوع کارها نیازمند کار میدانی است و فیلمساز باید در میدان عمل حضور فعالی داشته باشد.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۸
هادی شریعتی فیلمساز مستند کشورمان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد تاثیرگذاری فیلم های مستند از رویدادهای هولناک غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: بهترین شیوه تاثیر گذاری فیلم ها در مورد فجایعی که در شهر غزه اتفاق می افتد حضور فعال فیلمساز مستند سرصحنه است چرا که فیلمساز با این حضور می تواند به صورت مستقیم و بی واسطه ، موضوع مورد بحث را با صداقت بیشتری به تصویر بکشاند.
وی با بیان اینکه تولید آثاری با این مضامین نیازمند حمایت های مالی و امنیتی از سوی مسئولین فرهنگی و امنیتی کشور است.افزود: اگر کشور ما بر آن است تا قتل عام وحشیانه مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی را به دنیا اطلاع رسانی کند تا دنیا شاهد کشتار بدون سانسور صهیونیست ها در غزه باشند این امر مستلزم آن است که ما تعدادی از فیلمسازان ایرانی را هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ امنیتی حمایت کنیم تا آنان با خیال آسوده تری مشغول ثبت حقایق در غزه باشند.
کارگردان فیلم مستند «نقش چالش تر» اضافه کرد: معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی با نیروهای امنیتی کشور باید زمینه حضور فیلمسازان مستند را در منطقه غزه فراهم سازند تا این فیلمسازان بتوانند حضور موثرتری در این میادین داشته باشند. البته از سوی دیگر، باید فیلمسازانی به این منطقه اعزام شوند که نگاه های عمیق تری نسبت به این اتفاقات داشته باشند و آثارشان باری به هر جهت نباشد.به عنوان مثال، جمهوری اسلامی ایران می تواند جمعی از فیلمسازان زبده و کار آزموده خود را برای تهیه فیلم و گزارش به غزه اعزام کند و حتی می تواند این حرکت را برای افکار عمومی دنیا رسانه ای کند تا موجب جریان سازی در جهان شود به گونه ای که دیگر کشورها نیز این مسیر را ادامه دهند.
هادی شریعتی با بیان اینکه فیلمسازان مستند ما برای حضور در میدان جنگ غزه ، دغدغه حضور دارند تصریح کرد: اما این حضور باید از همه لحاظ بویژه از لحاظ مالی و اعزام به منطقه مورد حمایت دولتمردان قرار بگیرد.تا آنان دغدغه ای غیر از ثبت حقیقت نداشته باشند.
به گفته وی فیلمسازی در حوزه مستند همیشه با خطر همراه است و فیلمسازان ایرانی از زمره فیلمسازانی هستند که ترسی از خطر ندارند و برای ثبت آلام مردم غزه حتی حاضرند جان خود را هم تقدیم کنند.
این فیلمساز مستند کشورمان یاد آور شد: باید بپذیریم که یک فیلم مستند خوب و قوی می تواند بیشتر از صدها سخنرانی و میتینگ تاثیر گذارتر باشد اما به شرطی که فیلمساز از نگاه عمیقی برخوردار باشد و الفبای فیلم مستند را به خوبی بشناسد.
کارگردان فیلم مستند « رقص آفتاب» با اشاره به هزینه های بی موردی که گاهی اوقات برای معرفی جنایات رژیم صهیونیستی به مردم غزه در قالب برخی از برنامه ها خرج می شود اظهار داشت: متاسفانه گاهی اوقات هزینه هایی در برخی از برنامه ها خرج می شود که نه تنها تاثیرگذار نیست بلکه تنها از بین رفتن بیت المال است.لذا معتقدم باید جلو آنان گرفته شود مثلا ارقامی در این برنامه ها هزینه می شود که این ارقام می تواند برای فیلمسازان مستند ، رقم بزرگی باشد به گونه ای که حتی می تواند انقلابی در حوزه مستند ایجاد کند. اگر ما هزینه های متفرقه ای که خرج می شود را صرف ساخت فیلم های مستند در این زمینه بکنیم حتما شاهد تاثیرگذاری بیشتری بر روی مخاطبین خواهیم بود.
وی گفت: هزینه کردن در حوزه فیلم و فیلمسازی خیلی زودتر ما را به جواب می رساند چرا که فیلمسازی یک
«آن » و یک «لحظه» است و چون ما «الان» شاهد جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی بر علیه مردم بی دفاع غزه هستیم پس باید«همین الان» هم این فجایع را به ثبت برسانیم چرا که فردا خیلی دیر خواهد بود. ویژگی فیلم مستند این است که باید در لحظه به سراغ موضوع رفت تا هم اثر گذار و هم به حقیقت ماجرا نزدیکتر باشد.
کد خبر: 73787
Share/Save/Bookmark