سينماي ملي و سينماي بخشنامه اي، دو سيمرغ پريدند، خط و نشان كشيدن عسگرپور، تجليل ديرهنگام از صفارزاده، صدا و سيما و انتخابات، كليد انباري در دست مجيدي، «ميكي ماوس» مرتد شد، كانون كارگردانان عليه فارابي، ميتينگ سياسي منيژه حكمت و... اخبار كوتاه امروزند...
• سينماي ملي با بخشنامه ايجاد نمي شود
داريوش ارجمند بازيگر با سابقه سينما و تئاتر با انتقاد از آنهايي كه تلاش مي كنند با آيين نامه و بخشنامه، «سينماي ملي» بوجود آورند گفت: دستيابي به سينماي ملي زماني ميسر مي شود كه محصولات آن از دل هنرمندان با هويت بيرون آيد و اين سينما با بخشنامه اعتلا پيدا نمي كند.
وي در ادامه توليد فيلم هاي شعاري و سفارشي را محكوم كرد و گفت: سينماي ملي بايد بتواند فرهنگ، تاريخ و مذهب ما را مورد توجه قرار دهد بدون اينكه رنگ شعار و سفارش بگيرد.
خاطر نشان مي شود جعفري جلوه، معاون سينمايي وزارت ارشاد كه در سخنراني ها، مصاحبه ها و بيانيه هاي سه سال گذشته اش همواره بر ضرورت رسيدن به سينماي ملي تأكيد داشته و در حقيقت عنوان «سينماي ملي» توسط خود او در مباحث نظري سينما مطرح شده است خطاب انتقادات داريوش ارجمند مي باشد.
• عقب نشيني تاكتيكي و حذف دو سيمرغ از جشنواره فجر
در پي موج انتقادات محافل سينمايي و رسانه اي از برگزاركنندگان جشنواره فيلم فجر به خاطر افزايش سيمرغ هاي جشنواره، ظاهراً مديران ذيربط در يك عقب نشيني تاكتيكي، دو سيمرغ از بخش ميهمان جشنواره را حذف كردند. و هرچند اعلام شده بود در بخش ميهمان بيست و هفتمين جشنواره فيلم فجر دو سيمرغ بلورين اهدا مي شود خبر رسيد اين دو سيمرغ پريدند و بجاي آنها دو لوح تقدير قرار داده شده است.
• عسگرپور براي تهيه كنندگان مستقل خط و نشان كشيد
محمد مهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما نسبت به تشكيل «انجمن تهيه كنندگان مستقل» موضع عجولانه اي گرفت و گفت: با ريتم و ضرباهنگ فعلي تحولات در سينماي ايران در آينده اي نه چندان دور با حدود 72 تشكل 2 يا 3 نفره تهيه كنندگان روبرو خواهيم بود. عسگرپور به تشكل هاي موازي صنفي هشدار داد شخصاً وارد عمل خواهد شد، اما در مورد نحوه وارد عمل شدن خود هيچ توضيحي نداد.
• رسانه ملي و تجليل ديرهنگام از صفارزاده
سه روز از درگذشت طاهره صفارزاده، شاعر، انديشمند و پژوهشگر كشور در حالي مي گذرد كه همچنان موج پيام هاي تسليت شخصيت ها و نهادهاي مختلف كشور ادامه دارد. اين بانوي برجسته فرهنگ و ادب ايران امروز با مشايعت اقشار مختلف نخبگان و دانشگاهيان، ادبا و انديشمندان و علاقمندانش در امامزاده صالح آرام گرفت، در حالي كه اين اواخر مدتي در بستر بيماري بود و رسانه ها بويژه رسانه ملي به يك خبر كوتاه درباره انو بسنده كرده بودند، اما اينك كه دار فاني را وداع گفته ويژه برنامه ها و يادمانهاي مختلف درباره اش پخش مي كنند.
متأسفانه قدرنشناسي چهره هاي فرهنگي و سرمايه هاي ملي در زمان هيأت آنها توسط رسانه ملي و واكنش رياكارانه شبكه هاي مختلف تلويزيوني و راديويي در تجليل و معرفي آن عزيزان به مردم پس از مرگ شان مورد ابهام و سئوال اقشار مختلف مردم قرار گرفته است.
• صدا و سيما، كانون توجه احزاب سياسي شد
با نزديك شدن به زمان انتخابات رياست جمهوري، صدا و سيما به عنوان يك رسانه فراگير و مؤثر در سرنوشت انتخابات، بيش از هر زمان ديگري مورد توجه احزاب و گروههاي سياسي واقع شده است.
در اين بين يكي از سناريوها، ايجاد جنگ رواني و فشار بر مديريت رسانه ملي براي افزايش توليد و پخش برنامه هاي انتقادي از دولت توسط شبكه هاي راديويي و تلويزيوني است. توسل به شايعات و خبرسازي ها نيز روش ديگر محافل رسانه اي حزبي مشاركت از تشكيل يك كميته براي نظارت بر صدا و سيما توسط نزديكان رئيس جمهور خبر داد. يك روزنامه هم نوشت: ضرغامي در چند ماه ابتدايي خود در صدا و سيما توانست چهره اي متفاوت از رسانه ملي در برخورد با مسايل سياسي نشان دهد، اما با فشارهاي وارده از سوي اصولگرايان اين روند متوقف شد.
• مجيد مجيدي و كليد انباري بجاي كليد توسعه كشور
مجيد مجيدي در جلسه نقد «آواز گنجشك ها» در كوي دانشگاه عليه سينماگراني كه با رئيس جمهور ديدار كردند موضع گرفت و گفت: در چنين شرايطي انسان احساس مي كند بازيچه شده و شأن و منزلت خود را از دست داده است.
اين كارگردن در ادامه به ديدار سينماگران با رهبر انقلاب اشاره كرد و گفت: در آن جلسه سخنان كليدي زده شده و حرفهاي رهبر انقلاب به سينما هويت جديدي داد و رهبري گفتند كليد توسعه كشور در دست سينماگران است، ولي در اين مدت حتي كليد انباري را هم به ما ندادند.
ظاهراً آقاي مجيدي سخنان رهبري انقلاب را به درستي درك نكرده است و به همين خاطر در اين مدت به جاي اينكه در جهت توسعه كشور فيلم بسازد، منتظر بوده است كليدي در دست او بگذارند!
• «ميكي ماوس» مرتد اعلام شد
به گزارش هاي رسيده يكي از علماي منتسب به فرقه بهائيت، استفاده از سلف سرويس يا رستوران هاي بوفه باز را كه در آن چندين نوع غذا سرو مي شود، حرام اعلام كرد. در همين راستا يك مفتي وهابي ديگر نيز، «ميكي ماوس» را مرتد و ريختن خون وي را حلال كرده است، غافل از اينكه ميكي ماس يك شخصيت كارتوني است.
• انتقاد جمشيد مشايخي از بازيگران خوشگل اما بي هنر
جمشيد مشايخي با انتقاد از وضعيت فعلي برخورد با بازيگران سينما گفت: بعضي بازيگراني كه به خاطر چهره شان وارد سينما شدند، وضعيت دستمزدها را خراب كرده اند. وي با انتقاد از برخي تهيه كنندگان نيز گفت: بسياري از آنها آدم هاي بي هنر را مقابل دوربين آورده اند. بسيار مسخره است كه كسي بخاطر قيافه اش بيشتر از حقش بگيرد.
• بيانيه شديد اللحن كانون كارگردانان سينماي ايران عليه فارابي
شوراي مركزي كانون كارگردانان سينماي ايران در اعتراض به عملكرد مديريت بنياد سينمايي فارابي بيانيه شديد اللحني را صادر كرد. در بيانيه كانون كارگردانان سينماي ايران آمده است:
كانون كارگردانان معتقد است مديريت فعلي بنياد سينمايي فارابي نتيجه بديهي نگرش كلان مديران سينمايي كشور است كه در زمان مقتضي به آن خواهيم پرداخت، ولي بنياد سيننمايي فارابي در دوره مديريت فعلي خود و در سايه نگرش منفي ايشان به سينماي ايران و نيز به دليل منش تعجب برانگيز مسئولان فعلي آن در تعامل غلط با سينماگران، به نهادي نه تنها بي اثر و بي فايده، كه حتي بنيادي ايستاده در برابر سينماي ملي ايران تغيير ماهيت داده است. اين كانون در بخشي ديگر از بيانيه خود مطرح كرده است: مدير عامل فعلي بنياد فارابي كه بي هيچ سابقه اي در سينما چه در عرصه مديريت و چه در عرصه توليد، بيش از يك سال است اداره اين بنياد را با انتصاب از طرف دولت به عهده گرفته در شيوه مديريتي، با بسته نگاه داشتن درها به روي سينماگران، پرهيز از ديدار فردي و گروهي، بي پاسخ گذاشتن عمده درخواست ها و ارائه ديدگاه هايي كه آرمان «تعطيلي سينما» در آن جلوه مي كند، بنياد فارابي را از تنها نهاد رسمي نماينده دولت جهت حمايت از سينماي ملي ايران به نهادي تزئيني و مايه نااميدي و آزردگي سينماگران تبديل كرده است.
• اعتراض اهالي تئاتر به قطع حقوق و بيمه آنها
اعضاي انجمن نمايش در نشستي با حضور عزت الله انتظامي رئيس هيأت مديره خانه تئاتر از قطع حقوق و بيمه آنها بدون ذكر دليل از سوي وزارت ارشاد اعتراض كردند و يكي از آنها اعلام كرد كه آنها حاضر به پذيرش طرح تكريم وزارت ارشاد كه مخصوص هنرمندان 60 سال به بالاست نيستند. چون هنوز آمادگي جسماني براي كار كردن دارند و به ازاي كار، حقوق مي خواهند.
گفتني است از 31 ماه پيش حقوق و بيمه هنرمندان انجمن نمايش بدون ذكر دليل از سوي وزارت ارشاد قطع شده و هيچ مرجعي هيچ پاسخي به آنها نمي دهد.
• ميتينگ سياسي منيژه حكمت به هم خورد
برنامه نقد و بررسي فيلم سه زن با حضور چهره هاي سياسي و اجتماعي بدليل عدم دريافت مجوز لغو شد و مراسمي كه قرار بود در آن شيرين عبادي، عزت الله سبحاني، محمدرضا خاتمي، ابراهيم ايزدي، تقي رحماني، كريم ارغنده پور، عباس عبدي و... سخنراني كنند تنها به نمايش فيلم سه زن محدود شد و خوشامدگويي مختصر منيژه حكمت به اصحاب سياست.
• غبارروبي ديجيتالي تصوير امام (ره)
بازديدكنندگان دومين نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال مي توانند بصورت ديجيتالي اقدام به غبارروبي تصوير امام خميني (ره) نمايند. در بخش ويژة انقلاب اسلامي اين نمايشگاه، افراد مي توانند با حركت دست حتي از فاصله دور چهره بنيانگذار انقلاب اسلامي را غبارروبي كنند.
اين ابتكار در نوع خود قابل تقدير و تشويق است.
• هيأت مديره خانه موسيقي دوباره انتخاب شدند
انتخابات براي برگزيده شدن اعضاي جديد هيأت مديره خانه موسيقي برگزار شد و محمد سرير به عنوان رئيس هيأت مديره خانه موسيقي انتخاب شد.
بنابه اين گزارش همچنين داريوش پيرنياكان و حميدرضا نوربخش به ترتيب به عنوان سخنگو و مديرعامل دوره جديد فعاليت خانه موسيقي انتخاب شدند.
• انتقادات شكلي و محتوايي از سريال يوسف (ع)
عليرغم انتقادات روزنامه ها و منتقدين سينما و تلويزيون از سريال حضرت يوسف (ع) همچنان مديران صدا و سيما بر استقبال از اين مجموعه تلويزيوني تأكيد دارند.
انتقادات از سريال حضرت يوسف دو گونه اند. گروهي مجموعه حضرت يوسف را به ضعف ساختاري و كارگرداني متهم كرده و آن را عاري از پردازش هاي خلاقانه و هنري قلمداد مي كنند. اين گروه مخاطبان سريال را در حداقل ممكن مي دانند. گروه دوم منتقدان سريال حضرت يوسف بر مستند بودن وقايع و شخصيت هاي آن ايراد وارد كرده و حوادث سريال را منطبق بر واقعيات تاريخي نمي دانند. اين گروه كه بيشتر علما و روحانيون را شامل مي شوند از سلحشور به خاطر عدم استفاده از نظرات كارشناسان مذهبي و تاريخي براي ترسيم چهره واقعي از قصه يوسف گلايه دارند.
• انجمن مستقل رنگ باخت
در حالي كه كمتر از يك روز از صدور بيانيه اعلام موجوديت انجمن تهيه كنندگان مستقل سينماي ايران نگذشته است، 19 تن از تهيه كنندگاني كه امضاء آنها پاي بيانيه اعلام موجوديت اين انجمن آمده، عضويت خود را در اين انجمن تكذيب كردند. اين در حالي است كه مدير عامل خانه سينما هم تهديد كرد با تشكل هاي موازي صنفي برخورد مي كند.
در اين گير و دار اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران خبر داد يك شركت تبليغاتي با نام اتحاديه را تأسيس كرده است. اما از ماهيت اين شركت خبر چنداني در دست نيست.
• عزاداري ايراني ها روي فرش قرمز آمريكا
فيلم مستند دلباختگان پنهان ساخته اكبر ناظمي با موضوع «عزاداري ايرانيان در روزهاي دهه اول محرم» به عنوان نامزد بهترين فيلم بخش مستند هفتمين جشنواره فيلم كوتاه ميامي در مراسم فرش قرمز و افتتاحيه جشنواره به نمايش در مي آيد.
البته نمايش فيلم مستندي از عزاداري ماه محرم ما ايرانيان در فضاي خاص جشنواره ميامي آمريكا كاملاً مشخص است چه تأثيري روي مخاطبان جشنواره خواهد داشت.