معظمی:
«تسویه حساب» چیز تازهای به مخاطب عرضه نمیکند
تاريخ : شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۳۸
"حسن معظمی در مورد فیلم "تسویه حساب " آخرین ساخته تهمینه میلانی، اظهار داشت: این فیلم مانیفست ناتمام دنیای زنانه "تهمینه میلانی " بر علیه دنیای مردانه است.
وی در ادامه افزود: فیلم "تسویه حساب " به رغم هیاهوی بسیار کارگردان، در ادامه آثار زنانه این فیلمساز ساخته شده و همچنان بیانگر دیدگاه افراطی کارگردان نسبت به جامعه، به تعبیر او "مردسالارانه " است.
سردبیر خبرگزاری سینمای ایران - راه فیروزه در ادامه افزود: "تسویه حساب " داستان زنانهای است که هر یک در گستره زندگی خصوصی خود به مصائب و مشکلاتی رو به رو بوده و هر یک از نزدیکترین افراد خود (مادر، ناپدری،اطرافیان و ...) ضربه خوردهاند و نسبت به یکدیگر خشم مهارناشدنی دارند.
معظمی تصریح کرد: "تسویه حساب " به رغم دست گذاشتن روی آسیبهای اجتماعی به دلیل محدود نگری و یکسو نگری کارگردان دچار غلو در بسیاری از موارد و سکانسها به نوعی اغراق گفتاری و رفتاری مواجه شده است.
عضو شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در ادامه افزود: جامعه در "تسویه حساب " (میلانی) بیرحم، دورو و در عین حال درنده به نسبت زنان تصویر شده و مردان جملگی سیاه و در پارهای از موارد به خواسته کارگردان به تصویر کشیده شده است که نامفهوم و شعاری به نظر میرسد.
او گفت: "مریم "، "سارا " و "زیبا " شخصیتهای محوری فیلم "میلانی " هر یک قربانی سوء استفاده اطرافیان خود و تلقی نادرستی از دنیای زنانه هستند. شخصیتهایی که در مواجهه با این تلقی نادرست تصمیم به انتقام از مردان گرفته و خود مجری قانون نانوشته خود هستند.، آنها خود حکم صادر میکنند و خود نیز مجری قانون هستند. زنان داستان "میلانی " شبیه "رابین هود " نیستند بلکه شبیه به ذهن کارگردان و برگرفته از برداشتهای او هستند.
وی در پایان گفت: به هر سوی "تسویه حساب " به رغم گمانهزنیها که باید اثری متفاوت میشود، چیز تازهای به مخاطب عرضه نمیکند و روایت متفاوتی از کارگردان که خود برائت از دنیای زنانه ساخته بود را نمایان میسازد.