نایب رئیس هیأت مدیره انجمن قلم ایران از رئیس دولت دهم خواست با توجه به اینکه آقای صفار هرندی، فردی شایسته و منتقد ادبی به نام « محسن پرویز » را به عنوان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد منصوب کرده از تغییر ایشان صرفنظر کند و تحت تاثیر برخی الحاقات قرار نگیرد.
رضا رهگذر در گفتگو با هنرنیوز افزود : وزارت ارشاد اسلامی در آن بخشی که مربوط به کتاب و ادبیات میشود و آقای محسن پرویز مسئولیت آن را بر عهده دارد انصافاً عملکرد خوبی داشته است و در مقایسه با تمام معاونتهای پیشین فرهنگی بسیار خوب کار کرده است و بنده کسی را به یاد ندارم که نسبت به عملکرد ایشان ایراد منطقی و مستدلی داشته باشد.
وی ادامه داد : بنده معتقدم در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد که به حوزه کاری اهالی ادبیات مربوط میشود طرحی نبوده که قابلیت اجرا داشته باشد و ایشان حداقل استارت انجام آن را نزده باشد و این در حالی است که آقای پرویز حتی اقدام به انجام کارهایی کرده است که اضافه بر وظایف او نیز بوده است که جای تقدیر دارد.
این نویسنده و منتقد، طرح انتشار 200 اثر از صد شاعر و صد نویسنده و اجرای مستمر طرح اعطای مدرک معادل به شاعران و نویسندگان را از اقدامات این معاونت فرهنگی اعلام کرد.
رهگذر با اشاره به طرح اعطای مدرک معادل به شاعران و نویسندگان گفت : این طرحی بود که حدود 23 سال در دولتهای قبلی معوق مانده بود اما در ابتدای دولت نهم این طرح به تصویب رسید و بعد از 23 سال به یک تبعیض ناروا در مورد نویسندگان و شاعران پایان داده شد.
وی یادآور شد : من تعجب میکنم که چگونه دوستان اهل قلم از این اقدام بزرگ یادی نمیکنند و آن را به فراموشی سپردهاند.
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن قلم ایران حذف یارانه کتاب و صرف آن در جاهای معقولتر را یکی دیگر از خدمات دولت نهم عنوان کرد و افزود : اگر چه اصل این کار از سوی دولتهای گذشته مورد تایید قرار گرفته بود اما جرأت اجرای آن را نداشتند تا مبادا در جامعه تنش ایجاد شود و مردم از رای دادن دوباره به آنان خودداری کنند ولی در دولت نهم این اقدام انجام شد و اتفاق خاصی هم رخ نداد و فسادی که به خاطر یارانه در بخش کتاب دامنگیر عدهای از ناشران بود مرتفع گردید.
رهگذر از رئیس دولت دهم خواست با توجه به اینکه آقای صفار هرندی، فردی شایسته و منتقد ادبی به نام محسن پرویز را به عنوان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد منصوب کرده است دست به تغییر وزیر ارشاد نزند و تحت تأثیر برخی القائات در خصوص تغییر آقای صفار هرندی قرار نگیرد.
وی با اشاره به نارضایتی دکتر احمدینژاد از بخش فرهنگی اظهار داشت : اگر چه انتقاد و نقد در بخش فرهنگی وجود دارد و لازمه اصلاح امور است اما من معتقدم بخش عمده انتقادها در زمینه فرهنگی فقط مربوط به یکی از معاونین وزارت ارشاد است که با تغییر آن معاون، موضوع حل خواهد شد.
نایب رئیس هیأت مدیره انجمن قلم ایران اضافه کرد : شایسته نیست به خاطر نامطلوب بودن عملکرد یک معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه این وزارتخانه دچار تغییر اساسی شود.
وی از رئیسجمهور خواست به روی این موضوع تأمل خاصی داشته باشد چرا که این خواسته تعداد قابل توجهای از اهالی قلم است رهگذر همچنین از دولت دهم خواست با توجه به عملکرد آقای محسن پرویز، ایشان را همچنان در این سمت در دولت دهم ابقاء سازد.
این داستاننویس و منتقد ادبی با اشاره به مناظرههای انتخاباتی گفت : در این مناظرهها به دلیل مباحث سیاسی گستردهای که بین نامزدها مطرح بود هیچ کدام از آنها اشارهای به فرهنگ و هنر کشور نداشتند هر چند که در ذهن آنان و به ویژه آقای احمدینژاد موضوع فرهنگ و هنر هم مطرح بوده ولی آنقدر مسائل سیاسی در مناظرهها پر رنگ شده بود که یادی از بخش فرهنگی نشد.
وی اضافه کرد : از مسوولین بخش فرهنگی دولت دهم درخواست میکنیم به گونهای عمل کنند که هنرمندان متعهد به نظام و آرمانهای انقلاب و خط امام و رهبری در تصمیمسازیها برای اصلاح بهبود وضع هنر و ادبیات مشارکت بیشتری داده شود و نظراتشان اعمال شود.
به گفتهی رهگذر، تواضع بیش از حد صفار هرندی موجب گستاخیهای برخی از دوستان اهل ادب شده است و ایشان باید ظرفیت افراد را در نظر بگیرد.
وی ادامه داد : متأسفانه افرادی که بیشترین بهره را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه مادی و چه معنوی بردند اما در قضیه انتخابات، موضع مقابل دولت را اتخاذ کردند که نشان از ناسپاسی آنان است و اثبات میکند که این افراد ظرفیت توجه به خود را نداشتهاند.
این نویسندهی پیشکسوت کشورمان یادآور شد : من معتقدم اگر شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است از هنرمندی تجلیل کند یا به ملاقات هنرمندی برود قبل از این دیدار حتماً از مشاوران خبره در این موضوع استفاده کند تا مبادا به دست خودش افرادی را چهره کند که بعدها در مقابل ارادهی مردم به دلیل موضعگیریهای غلط بایستند.
رهگذر تأکید کرد : خوشبختانه خدمات دولت نهم نسبت به اهالی ادبیات در مقایسه با دولتهای گذشته افزونتر بوده و هنوز هم جای خدمت بیشتری در دولت دهم وجود دارد.
تكمله: هنرنيوز ضمن اينكه به ديدگاه ها و نقطه نظرات نويسنده ارجمند جناب آقاي سرشار (رهگذر) احترام مي گذارد، ولي برخي از تحليل هاي ايشان را قابل نقد ميداند. كما اينكه بسياري از هنرمندان متعهد كشور نيز در سالهاي گذشته نه تنها نسبت به عملكرد مديران وزارت ارشاد در بخش معاونت سينمايي كه بزرگترين و تاثير گذارترين حوزه فرهنگ و هنر امروز مي باشد، انتقادات جدي و اساسي داشته اند، بلكه بخش هايي از عملكرد اين وزارتخانه در حوزه هاييي نظير كتاب و نشر، مطبوعات، هنرهاي تجسمي، نمايش، موسيقي و ... را نيز قابل دفاع نمي دانند.