در جلسه نقد وبررسي فيلم "‌نفوذي "
 
تاريخ : پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۳۷
جمال شورجه در اين نشست با اشاره به اين مطلب که در طول جنگ تحميلي مديران سينمايي كشور سعي بر آن داشتند تا فيلم هاي تبليغي براي تشويق مردم جهت حضور در جنگ را در دستور كار فيلمسازان قرار دادند تصريح كرد: چون كشور ما در اين جنگ مورد تهاجم قرار گرفته بود فيلمسازان بعد از جنگ تلاش كردند ناگفته ها را به تصوير بكشند.


وي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: زماني گفته مي شد كه دوره فيلم هاي دفاع مقدس به پايان رسيده است اكنون نيز به دلايل مختلف به ندرت شاهد توليد آثار در اين حوزه هستيم.


شورجه با بيان اين مطلب كه تاثيرگذارترين جنگ در تاريخ كشور ما كه در ْآن حتي يك وجب از خاك ايران نيز به دشمنان واگذارنشد جنگ 8 ساله بود تاكيد كرد: حيات سينماي دفاع مقدس بسته به قدرت فيلمسازان در بيان موضوعات به زبان مردم است.


وي ادامه داد: و جه ديگر حمايت ها بايد از نگارش تا اكران و حتي پس از ان اين منتقد و تهيه كننده سينما در ادامه درخصوص ساخت فيلم " نفوذي " گفت: متن اين فيلم كه داوود اميري آن را نوشته برداشتي از كتابي است كه در آن نويسنده كه يكي از اسراي جنگي در عراق بوده از خاطرات و روحيات خود در دوران اسارت مي گويد.


در بخش ديگري از اين نشست احمد كاوري يكي از دو كارگردان فيلم "‌نفوذي " بااشاره به اينكه هر دورهخ زماني موضوعات خاص خود را مي طلبد خاطر نشان كرد: هنرمند زبان گويايي جامعه است و هنرمند مسئول كسي است كه بتواند نسبت به شرايط روز حرف جامعه را به تصوير بكشد.


وي ادامه داد: فيلمسازي كه در خصوص دفاع مقدس مسئولانه عمل مي كند كسي است كه شرايط آن دوره را حس كرده باشد.


كاوري با تاكيد بر اين مطلب كه در فيلم هاي جنگي نسبت به موضوعات ديگر كمتر خطا ديده مي شود گفت: در يك دوره از تاريخ بعد ازجنگ تاكيد بر بي شد كه زمان توليد اين نوع فيلمها تمام شده است در صورتي كه حذف دفاع مقدس از ذهن ها به معناي يك قسمت از تاريخ ايران است.


در ادامه مهدي فيوضي ديگر كارگردان فيلم " نفوذي " با بيان اين مطلب كه بعد از دوران دفاع مقدس فيلم ها بر ضد ارزش ها ساخته شد افزود: بعد ا زجنگ تا مي توانستند جلوي ساخت فيلم هايي با مضمون جنگ تحميلي را گرفتند و حتي فيلم هاي ضد جنگ كه مغاير با ارزش ها بود ساخته شد مانند فيلم " اتوبوس شب " كه در آن جنگ را بين دو قدرت كه مسئولان دو كشور هستند معرفي مي كند و مردم را فقط قربانيان ان مي داند.


وي در ادامه تصريح كرد : در سالهاي اخير مسئولان و نهادهاي دولتي سينماي دفاع مقدس را جدي نگرفته اند كه به نظر مي رسد اين امر ناخواسته نيست.


حسين عليمرداني تهيه كننده فيلم " نفوذي " نيز درادامه اين نشست به بيان ديدگاه خود در مورد اين فيلم پرداخت و گفت: آقاي شمقدري از من خواستند تا اين فيلم را بسازيم.


وي ادامه داد:ساخت فيلم هايي نظير " نفوذي " منوط به حمايت مسئولان است.


قاسم زارع يكي از بازيگران اين فيلم با اشاره به اين مطلب كه هميشه به دنبال تاثيرگذار ترين نقش در فيلم ها هستم تصريح كرد: هيچ وقت به مسائل جانبي به اندازه تاثيرگذاري نقش اهميت نمي دهم.


وي ادامه داد: جنگ تحميلي ميان كلاسيك نبود بلكه ميان يك ارتش سازمان يافته از طرف عراق و حاميان آن در مقابل مردم ايران بودند و به خاطر همين امر است كه سينماي دفاع مقدس ماندگار شده است.


زارع تصريح كرد: حضور پياپي يك بار ديگر در نقش هاي خاص را معلول ضعف در انتخاب بازيگرها و عادت مخاطب مي دانم.
کد خبر: 8111
Share/Save/Bookmark