مهدی صباغزاده؛
تمرکز بازار فیلم فجر نباید روی چند فیلم خاص باشد
مهدی صباغزاده کارگردان فیلم «راه بهشت» گفت: تمرکز بازار فیلم نباید روی چند فیلم خاص باشد و باید این شانس به تمام فیلمها داده شود که از این فرصت استفاده کنند و فیلم خود را به خریداران خارجی عرضه کنند
تاريخ : دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۴۳
به گزارش هنرنیوز ؛ مهدی صباغزاده تهیهکننده و کارگردان، فعاليت هنري خود را با تئاتر و شركت در سينماي آزاد و فيلمسازي تجربي آغاز كرد و پس از كسب تجربه و ساخت چندين فيلم كوتاه و مستند وارد كار حرفهاي شد و اولین فیلم بلند داستانی خود به نام «آفتابنشینها» را در سال ۱۳۶۰ ساخت.
صباغزاده در گفتگویی با ستاد خبری سیامین جشنواره فیلم فجر، مجموعه اتفاقاتی که تا به حال برای برگزاری جشنواره فیلم فجر افتاده را خوب ارزیابی کرد و عنوان کرد که امید این میرود تا این دوره از جشنواره با نظم و ترتیب بیشتر برگزار شود.
وی اظهار داشت: بخش بینالملل هم به تبعیت از کلیت جشنواره فجر به احتمال فراوان شرایط ایدهآل و میهمانهای خوبی خواهد داشت و تلاشهای صورت گرفته در ارتباط با میهمانها نتیجهبخش خواهد بود.
او درباره نحوه انتخاب میهمانها و حضورشان در ایران اضافه کرد: انتخاب میهمانهای جشنواره و فرآیند دعوت از آنها رابطه مستقیمی با اهداف در نظر گرفته شده برای جشنواره فجر دارد و باید سعی شود تا از کشورهای مختلف جهان فیلمساز، تهیهکننده و دیگر سینماگرهای معتبر و مناسبی را دعوت کنیم. کسانی که با ویژگیها، مختصات و جایگاه سینمای ایران آشنایی دارند و میتوانند با فرهنگ و سینمای ایران ارتباط بهتری برقرار کنند. مطمئنا آقای خزاعی و اسفندیاری بررسیهای لازم را انجام دادهاند و میهمانهایی بنا است به ایران بیایند که برای سینمای ایران مفید باشند.
مهدی صباغزاده یکی از نیازهای واجب برای برقراری ارتباط با سینماگرها و میهمانهای خارجی را وجود مترجمینی است که به زبان انگلیسی مسلط هستند و با سینما هم آشنایی دارند و در ادامه گفت: حضور مترجمان در کنار میهمانهای خارجی این امکان را به آنها و سینماگران ایرانی میدهد که هر لحظه که لازم شد با هم درباره فیلمها و سایر مسائل موجود وارد گفتوگو شوند، مصاحبه کنند، وارد بحث شوند، این حضور فعال باعث میشود نتیجه مثبتی از حضور آنها و روابطی که به وجود آمده، حاصل شود.
همچنین او درباره نحوه برگزاری نشستها و جلسات پرسش و پاسخ گفت: جلسات و نشستها با میهمانها باید به طور منظم و مرتب برگزار بشود و روندی درست و منطقی داشته باشد، طوری که هم میهمانهای ما جواب سوالشان را بگیرند هم ما از آنها جواب درستی بگیریم. برسیم به این که اهداف آنها از حضور در جشنواره چیست و از آن چه انتظاراتی داشتند و همچنین ما چه اهداف و انتظاراتی از حضور داریم. به هر حال حضور آنها در ایران باید طوری باشد که آنها با خاطره خوبی کشور ما را ترک کنند.
مهدی صباغزاده که هماکنون فیلم «خاک و آتش» را روی پرده سینماها دارد و با فیلم «راه بهشت» در بخش بینالملل جشنواره (سینمای سعادت) حضور خواهد داشت، معتقد است تمرکز بازار فیلم نباید روی چند فیلم خاص باشد و باید این شانس به تمام فیلمها داده شود که از این فرصت استفاده کنند و فیلم خود را به خریداران خارجی عرضه کنند و در توضیح بیشتر میگوید: تمرکز بازاری که در سالهای اخیر برگزار شده است به چند فیلمها خاص محدود شده و بههمین خاطر، سینمای بومی و قصهگوی ما از طریق بازار جشنواره فجر به دنیا معرفی نشده است. جدا از این، ما به سمت سلیقه و خواسته میهمانان خارجی خود رفتهایم و کمتر توانستیم سلیقه و اهداف خود را به آنها تحمیل کنیم. امیدوارم امسال بتوانیم جریانی دیگر از سینمای خود را به آنها نشان دهیم.
همیشه تعدادی محدود و فیلمهایی خاص به آنها نمایش داده میشود و طبعا آنها هم از میان همان تعداد فیلمی که دیدهاند انتخاب میکنند و اگر این امکان فراهم شود که آنها بتوانند اکثر فیلمها را ببینند، بهتر است. امیدوارم امسال این اتفاق بیفتد و آنها برای خرید فیلمهای ایرانی برای جشنوارهها، بازار، نمایش و ... دامنه انتخاب گستردهتری داشته باشد. بهخصوص برای سینماگرها و پخشکنندههایی از کشورهای بلوک شرق و مناطقی که نزدیک به ما هستند و به زبان و فرهنگ ما آشنایی دارند.
وی درباره فیلم خود و این که به نظر خودش کدام ویژگیهای فیلم باعث انتخابش در این بخش شده، میگوید: نگاه اسلامی در فیلم وجود دارد که به تاریخ اسلام برمیگردد و در نوع خودش تازگی و جذابیت بالقوهای دارد. به نظرم پیامی که در فیلم نهفته است برای کشورهای عربی مانند مصر و کشورهایی مانند مالزی، ایتالیا که مناطق مسلماننشین دارد، میتواند جالب و مورد توجه باشد.